Mijn naam is Mats Velseboer en werk als Medior Payroll Professional bij BDO. Eind 2014 ben ik gestart bij BDO op de afdeling Payroll (voorheen Salarisadministratie). Nu maak ik deel uit van de BDO Online Personeel Servicedesk (BOPS). Flexibiliteit binnen mijn werk heb ik nodig en vind ik belangrijk. Daarom heb ik voor BDO gekozen. In mijn blog zal ik je uitleggen waarom.

Ik kan topsport combineren met werk

Van kinds af aan schop ik al tegen een voetbal en de planning is om dit ook nog zo lang als het lichaam het toe laat te blijven doen. Ik speel momenteel bij zaalvoetbalvereniging Hovocubo uit Hoorn, uitkomend in de Nederlandse eredivisie, en het Nederlands zaalvoetbalteam. Wat daarbij komt kijken zijn ook buitenlandse tripjes. Toen ik in dienst kwam heb ik gelukkig goede afspraken kunnen maken over een regeling tussen de KNVB en BDO om sport en werk te kunnen blijven combineren. Dit waardeer ik zeer.

Ik mocht overstappen naar een ander team

Een ander voorbeeld waaruit blijkt dat BDO een flexibele werkgever is, is dat ik per juli 2019 wegens verhuizing kon overstappen naar een ander team. Ik ben toen overgestapt van Payroll (voorheen Salarisadministratie) naar het BOPS-team. Dit team bestaat momenteel uit negen collega’s waarbij de werk-, maar zeker ook de onderlinge sfeer, heel fijn is! Bij BOPS ondersteunen we de landelijke Payroll-afdelingen op alle vlakken. Hierbij kun je denken aan loontechnische berekeningen of loontechnische vragen met betrekking tot de software. We behandelen eerste- tot derdelijns vraagstukken waar de payroll professional niet uit komt. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor CAO-onderhoud, innovatie, softwaretechniek en ontwikkeling binnen de Payroll-afdeling van BDO.

Een groot verschil is dat ik voorheen veel te maken had met externe klanten. Bij BOPS heb ik voornamelijk te maken met alle payroll professionals van BDO. Hierdoor heb ik dus meer intern contact met mijn collega’s, wat ik erg leuk vind.

Thuiswerkfaciliteiten bij BDO zijn goed geregeld tijdens corona

Als laatste en misschien wel het meest actuele onderwerp waarom ik BDO een flexibele werkgever vind is er één waar de hele wereld momenteel mee te maken heeft: de coronacrisis. Ik vind dat sinds we noodgedwongen thuis moeten werken, BDO daar goed mee omgaat en de zaken van tevoren eigenlijk al heel goed op orde had. Doordat we eigenlijk al jaren de salarisadministratie online verwerken en alle dossiers digitaal opslaan was de overgang naar thuiswerken slechts een kleine stap. Zo heb ik nu thuis een prima werkplek met twee grote beeldschermen. Het grote nadeel vind ik het missen van het sociale contact met mijn directe collega’s en kennisdeling. Om dit zo goed mogelijk proberen op te vangen hebben wij drie keer per week een video overleg met ons team en weten we elkaar via Skype of andere programma’s heel snel te vinden. Dit werkt uitstekend.


Ben je na het lezen van Mats’ verhaal enthousiast geworden en wil je meer weten over jouw carrièremogelijkheden bij BDO? Neem dan contact op met één van onze recruiters!

Mats Velseboer

Mijn naam is Mats Velseboer, 26 jaar. Ik ben geboren en getogen in Heerhugowaard. Van kinds af aan schop ik al tegen een voetbal aan. In december 2014 ben ik gestart bij BDO als salarisadministrateur. Dit bevalt mij tot nu toe nog steeds heel goed en in mijn blog zal ik je uitleggen waarom dat zo is.

 

Top