Niels de Wijs (28) is Data Engineer en werkt ruim drie jaar bij BDO IT. Hoe hij het werken bij BDO ervaart? Wij stelden hem vijf vragen.

Je werkt nu bij BDO. Wat deed je hiervoor?

“Ik heb de opleiding Informatica gedaan aan de Avans Hogeschool in Breda. Na mijn afstuderen ben ik bij In Summa Data Solutions blijven hangen en heb ik als .NET ontwikkelaar gewerkt aan software oplossingen voor onder meer Essent en Novo Gaming. Ik heb altijd al affiniteit gehad met techniek en software.”

Waarom de overstap naar een accountantskantoor?

“Drie jaar geleden ben ik bij BDO gestart als consultant om te helpen bij de ontwikkeling van een nieuw dataplatform en in het bijzonder het product BDO Analytics. Ik denk dat in de toekomst accountantskantoren steeds meer op tech-bedrijven gaan lijken. Dit komt vooral doordat we de dienstverlening richting de klant een enorme boost kunnen geven. We werken nu steeds meer data-driven.

BDO is op het gebied van technologie een ‘Microsoft first’ bedrijf en dat zie je overal in terug. In de inrichting van het applicatie/cloud-landschap, maar ook in het contact met Microsoft-consultants in zowel Nederland als internationaal. Dagelijks werk ik binnen de Microsoft Azure Cloud met de nieuwste technologieën op het gebied van dataverwerking en serverless computing. Dat is erg gaaf! Er is daarnaast ook een duidelijke cloud and data driven mindset. Dit zorgt dagelijks voor interessante en uitdagende puzzels die geen enkel project hetzelfde maken.”

Hoe is de werksfeer bij BDO?

“We hebben een leuke IT-afdeling van zo’n 100 collega’s die – ondanks de gekke coronatijd – lekker door dendert. Wekelijks zijn er verschillende leuke initiatieven om het contact met elkaar zo veel mogelijk te behouden. Het team waar ik zelf werkzaam in ben bestaat uit negen collega’s en de sfeer is geweldig! Ook in deze virtuele tijd maken we graag tijd voor elkaar, voor een praatje of een probleem. Vóór corona zagen we elkaar ook zo af en toe buiten werk om in de vorm van bijvoorbeeld een barbecue. Ik weet bijna zeker dat we dit – zodra het weer kan – zullen oppakken.”

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?

“Ik lees dagelijks veel blogs en vaknieuws omtrent data, .NET en Azure Cloud. Daarnaast volg ik online workshops en trainingen. Bij BDO word ik ieder jaar gemotiveerd om opnieuw mijn korte en lange termijn doelstellingen te herzien. BDO ondersteunt hierbij met de nodige opleidingsbudgetten. Tot slot is het mogelijk om internationale evenementen bij te wonen. Zo zou ik dit jaar naar Amerika gaan voor een grote Microsoft-conferentie. Helaas is dit evenement omgezet in een digitale variant, maar ik hoop hier zeker in de toekomst nog naartoe te kunnen gaan.”

Wat wil je je toekomstige collega’s meegeven?

“Ben jij een .NET professional en werk je graag bij een groot bedrijf met Microsoft-minded collega’s? Neem dan zeker BDO in overweging! We doen al hele gave dingen op het gebied van cloud en data en ik ben ervan overtuigd dat dit in de toekomst alleen maar groter en meer gaat worden. Dus wil je mee bouwen aan mooie toekomstbestendige oplossingen binnen de financiële sector? Werken op een gezellige afdeling? En de mogelijkheid krijgen om je te blijven ontwikkelen? Neem dan gerust contact op met één van onze recruiters en hopelijk kunnen we jou in de nabije toekomst verwelkomen voor een bak koffie!”


BDO is momenteel op zoek naar een .NET Developer. Iets voor jou? Bekijk dan snel de vacature.

 

Niels de Wijs

Mijn naam is Niels de Wijs, 28 jaar oud en woonachtig in Breda. Momenteel ben ik werkzaam als Data Engineer binnen het Datamanagement team van BDO. Met dit team bouw en onderhouden we het BDO Dataplatform en alle daaraan verwante producten. In deze rol ben ik betrokken bij een groot aantal lopende projecten op het gebied van data verwerking. Hierbij zijn de werkzaamheden heel gevarieerd (analyseren, ontwerpen, ontwikkelen en testen) en maken we gebruik van den nieuwste Azure-technieken. Daarnaast heb ik veel contact met collega’s van IT en de praktijk.

 

Top