Stefan Verlind is Senior Infrastructuurspecialist bij BDO in Eindhoven. Waarom hij heeft gekozen voor BDO en hoe hij het werken bij BDO ervaart? Wij stelden hem een aantal vragen.

Hoe ben je als IT’er bij BDO terecht gekomen?

“In 2008 ben ik via een IT-dienstverlener bij BDO terecht gekomen waar ik startte als Servicedesk Medewerker. Na een jaar heb ik ervoor gekozen om bij BDO te blijven en kwam ik in vast dienstverband. De fijne werksfeer, openheid en de doorgroeimogelijkheden waren voor mij doorslaggevend. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar de functie van Senior Infrastructuurspecialist en maak ik deel uit van het team Technisch Beheer.”

Hoe ziet het team er uit en hoe is de sfeer?

“Bij BDO IT werken we met circa 90 collega’s, verdeeld over meerdere disciplines. De werksfeer is erg prettig en collega’s zijn open en toegankelijk. Er heerst een informele sfeer waarbij er uiteraard hard wordt gewerkt, maar op zijn tijd ook plezier wordt gemaakt.

Het Technisch Beheer team bestaat uit vier medewerkers. Het is een ‘jong’ team met een gemiddelde leeftijd van circa 33 jaar. We werken samen op locatie in Eindhoven waardoor we altijd snel met elkaar kunnen schakelen, maar we werken ook regelmatig vanuit huis. Samen zijn wij verantwoordelijk voor het ‘gas, water en licht’ van onze organisatie.”

Wat houdt jouw rol precies in?

“Ik zorg er samen met mijn team voor dat onze interne en externe klant op een stabiel en toekomstgericht platform hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Concreet bestaat mijn rol uit de volgende werkzaamheden:

✅ Het ontwerpen, implementeren en beheren van infrastructuur componenten, zoals netwerken, servers en datacenters (multi-cloud);
✅ Het ontwerpen, implementeren en beheren van onze moderne werkplek, via Windows 10 en Office365;
✅ Het uitvoeren van dagelijkse operationele taken zoals back-up controles, meldingen uit monitoringsystemen oppakken, incidenten en problemen behandelen en oplossen;
✅ Het onderhouden en uitfaseren van legacy systemen.”

Waarom BDO?

“Wat BDO voor mij interessant maakt is dat we veel werken met nieuwe technologieën. Hierdoor leer ik elke dag weer nieuwe dingen. Uiteraard zijn er ook oudere systemen die we moeten onderhouden, maar het streven is om altijd up-to-date te zijn.

Een mooi voorbeeld is een project waar ik momenteel samen met mijn team aan werk: het vervangen van de huidige ‘moderne werkplek’ van BDO Curaçao. De laptops van onze collega’s in Curaçao zijn al enkele jaren oud en aan vervanging toe. Het simpelweg wisselen van laptops en doorgaan op de ‘oude’ voet is niet iets waar we bij BDO naar streven. Daarom nemen we in dit project ook de optimalisatie van de onderliggende beheer-infrastructuur mee. Je moet hierbij denken aan het automatisch installeren van benodigde software applicaties, updates en het bieden van externe ondersteuning aan de medewerkers. De techniek die we inzetten is Microsoft Intune. Dit platform biedt ons de mogelijkheden om volledig geautomatiseerd een werkplek te voorzien van een nieuwe Windows-versie, voorzien van de benodigde applicaties, altijd up-to-date en veilig.”

Wat zou je jouw toekomstige collega’s willen meegeven?

“Ik ben erg enthousiast over BDO als werkgever! Lijkt het jou leuk om onderdeel te zijn van ons team? Stuur mij dan gerust een e-mail via stefan.verlind@bdo.nl voor een vrijblijvend kopje koffie. Of neem contact op met één van onze recruiters. Wellicht word jij onze nieuwe collega!”


Momenteel zijn wij op zoek naar een Infrastructuur Specialist. Iets voor jou? Bekijk snel de vacature!

 

Stefan Verlind

Ik ben Stefan Verlind en werk als Senior Infrastructuurspecialist bij BDO in Eindhoven. In 2008 ben ik bij BDO begonnen als Service Medewerker. Na ongeveer een jaar heb ik ervoor gekozen om bij BDO te blijven. Inmiddels werk ik hier een kleine twaalf jaar en heb ik het erg naar mijn zin.

Top