Tijdens mijn bachelor ‘Fiscal economics’ was ik op zoek naar een fiscale ‘bijbaan’ naast mijn studie en na wat speuren op het internet kwam ik terecht bij BDO. Hier ben ik 2,5 jaar geleden begonnen als werkstudent in Maastricht. Ik werkte toen 2 dagen per week, die al snel werden uitgebreid naar 3. Vorig jaar in juni ben ik na het behalen van mijn master ‘International and European Tax Law’ aan de universiteit van Maastricht, begonnen als fulltime junior belastingadviseur. Aangezien ik het hier zo gezellig vond, ben ik ook nooit meer vertrokken. Het team waar ik in begon was ontzettend toegankelijk en iedereen stond klaar om mij waar dan ook mee te helpen. Dat is gelukkig nog steeds zo!

Het team

Ik ben onderdeel van de afdeling Belastingadvies die bestaat uit zo’n 17 collega’s, waarbij 5 à 6 personen een leidinggevende rol hebben. Daarnaast bestaat het team uit een aantal specialisten loonbelasting en omzetbelasting, junior belastingadviseurs (zoals ik) en een tweetal werkstudenten. Naast mijn fiscale werkzaamheden heb ik een actieve rol in het begeleiden van werkstudenten en ben ik samen met 2 andere junioren verantwoordelijk voor de inhoud van VTO’s (vaktechnisch overleg). Daarnaast ben ik, onder leiding van een eindverantwoordelijke, primair contactpersoon voor een aantal klanten waar ik geregeld advieswerkzaamheden voor uitvoer.

De werksfeer is ontzettend leuk! Iedereen wilt elkaar helpen en zal hier altijd tijd voor vrijmaken. Daarnaast is de sfeer heel informeel, ook al loopt iedereen er wel zakelijk gekleed bij. Er wordt altijd gevraagd hoe ieders weekend was en koffie of thee haal je nooit alleen voor jezelf. Verder is niemand bang om vragen te stellen of fouten te maken want ook dat hoort er gewoon bij.

Werkzaamheden en projecten

Als junior belastingadviseur voer ik in opdracht van een manager of partner fiscale werkzaamheden uit binnen de algemene praktijk. Dit betreffen zowel aangifte- als advieswerkzaamheden voor onze klanten. Daarnaast ben ik ook actief in het begeleiden van werkstudenten. Dat vind ik erg leuk om te doen en daarnaast is het ook erg goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

Mijn werkzaamheden binnen de algemene praktijk zijn heel erg divers. Zo zie ik alle belastingsoorten voorbij komen en tevens ook alle marktsegmenten. Aangezien de werkzaamheden zo verschillend zijn, kan ik goed uitvinden op welk gebied mijn interesses liggen. Dit vind ik ook zo leuk aan BDO, je wordt hier erg vrij gelaten om jezelf te ontwikkelen en een richting op te gaan waar jij je het beste in thuis voelt.

“Dit vind ik ook zo leuk aan BDO, je wordt hier erg vrij gelaten om jezelf te ontwikkelen en een richting op te gaan waar jij je het beste in thuis voelt.”

De projecten waaraan ik werk zijn heel divers. Zo heb ik bijvoorbeeld gewerkt aan een traject waarbij de DGA zijn bedrijf hier in Nederland verkocht en we daarna betrokken bleven bij het bedrijf met de nieuwe aandeelhouders. Daarnaast was ik ook betrokken bij de liquidatie van de persoonlijke BV’s van de verkoper, de verkoop van zijn woningen hier in Nederland en zijn emigratie naar het buitenland. In zo’n traject kom je vrijwel alle belastingsoorten tegen en toch blijft het heel persoonlijk omdat je de klant goed leert kennen.

Ook zijn er hele leuke herstructureringstrajecten waarbij je een optimale structuur dient uit te denken voor een herstructurering van een groot concern of de aankoop van een BV voor een kleinere ondernemer. De klanten waarvoor ik werk zijn voornamelijk MKB-bedrijven, corporate clients en af en toe de Public sector. Klantcontact heb ik vooral bij MKB-bedrijven, dit maakt het ook zo leuk om voor deze klanten te werken. Het persoonlijk met de ondernemer meedenken over de fiscale uitwerking in zijn situatie. Indien jij zelf aangeeft graag klantcontact te hebben wordt daar ook zeker rekening mee gehouden. Zo heb ik het primaire contact met een aantal klanten en ga ik ook mee op klantgesprek bij klanten waar ik veel bij betrokken ben.

Persoonlijke ontwikkeling

Bij BDO heb je de mogelijkheid om jezelf optimaal te ontwikkelen. Dit doe je in je eigen tempo en op het gebied waar jouw interesses liggen. Bij BDO zijn ze flexibel ingesteld en is heel veel mogelijk, waarbij er rekening wordt gehouden met jou als persoon. Zo deed niemand er moeilijk over toen ik ten tijde van mijn werkstudentschap vrij nam of mijn werkdagen aanpaste vanwege examens of een nieuw rooster. Daarbij draagt de goede work-life balance er uiteraard aan bij dat ik ook de mogelijkheid heb om nog steeds mijn hobby uit te oefenen.

BDO biedt verder naast de persoonlijke houding ook een professioneel netwerk met voldoende opleidingsmogelijkheden en ambitie. Zo hebben we BDO University en nemen we allemaal deel aan het NOB traject. Je krijgt veel verantwoordelijkheid voor je functie en werkt aan diverse uitdagende opdrachten.

Waarom BDO?

BDO is een ontzettend leuke organisatie waarbij je de ruimte hebt om jezelf op je eigen manier te ontwikkelen. We hebben veel te bieden op zowel professioneel als persoonlijk vlak, en iedereen binnen de organisatie staat voor elkaar klaar.

Naast hard werken is er ook tijd voor ontspanning. Er worden ieder jaar voldoende activiteiten buiten het werk om georganiseerd door onze lokale personeelsvereniging en we hebben ieder jaar een afdelingsuitje. De ‘jongeren’ binnen de afdeling (onder 30 jaar) gaan geregeld weleens een hapje eten of drinken samen. Zelfs ten tijde van Corona hebben we een digitale vrijdagmiddagborrel of een leuke digitale pubquiz gehouden.


Ben je nieuwsgierig geworden naar werken bij BDO? Neem dan contact op met een van de recruiters voor meer informatie.

Danique Knoops

Mijn naam is Danique Knoops en ik werk als junior belastingadviseur Bij BDO In Maastricht. Ik woon samen met mijn vriend in Neerbeek, een dorpje vlakbij onze vestiging Maastricht-Airport, waar we recentelijk een huis hebben gebouwd. We hebben (nog) geen kinderen en ook geen huisdieren. Ik ben een ambitieus persoon die heel graag werkt. Naast mijn fulltime baan bij BDO ben ik in de avonden en weekenden bijna altijd te vinden bij mijn ouders. Hier heb ik namelijk de gelegenheid om 5 springpaarden te stallen. Deze paarden leid ik op en breng ik uit in de wedstrijdsport. Vrijwel mijn hele leven ben ik al actief in de paardenspringsport en binnen BDO heb ik een goede balans gevonden tussen mijn werk en de paarden.

Top