Ali heeft geen vooropleiding accountancy gedaan, maar dat hield hem niet tegen om voor een carrière in de accountancy te gaan. In zijn blog vertelt hij hoe hij met zijn ongebruikelijke achtergrond toch goed op zijn plek is bij BDO. Hiermee hoopt hij jou te inspireren!

Arts of toch bedrijfseconoom?

Nadat ik mijn vwo heb afgerond, twijfelde ik tussen Medical Biology en Bedrijfseconomie, omdat ik de vakken biologie en economie/M&O het leukst vond. Tot de zomervakantie stond ik ingeschreven voor Bedrijfseconomie, maar ben toen toch voor Medical Biology gegaan. De materie zoals de werking van het lichaam, DNA en het ontstaan van leven sprak me meer aan. Daarnaast kon ik met deze studie ooit nog arts worden.

Tijdens mijn studie liep ik stage bij een farmaceutisch bedrijf. Hier heb ik deskresearch gedaan en is mijn onderzoek geïmplementeerd in het bedrijfsproces. Maar mijn grootste les was dat ik niet in een laboratorium wilde werken, maar ‘op kantoor’. Vervolgens ben ik cursussen van Bedrijfseconomie gaan volgen. Accounting was een van die cursussen en daar werd ik wel erg enthousiast van!

Carrièreswitch

In dezelfde periode was mijn zusje bezig met oriënteren voor de juiste studiekeuze en ging ik mee naar de open dag voor Accountancy op Nyenrode. Na deze open dag werd juist ik heel enthousiast. Toen heb ik besloten naar een open dag te gaan voor het schakeltraject Accountancy & Controlling. Eenmaal daar wist ik 100% zeker dat ik die laatste switch in mijn carrière aan wilde gaan. Op de bedrijvenmarkt sprak BDO mij aan: geen big four kantoor, maar ook geen klein kantoor, en de verschillende soorten klanten die BDO bedient: corporate clients, het mkb en familiebedrijven.

Al snel had ik een kennismakingsgesprek bij BDO en voelde ik me meteen op mijn gemak. Ik had ook nog een andere procedure lopen, maar eigenlijk wist ik al bij de eerste kennismaking dat mijn gevoel beter was bij BDO.

Er wordt rekening met mij gehouden

Het Schakeltraject Accounting & Controlling gaat tot nu toe goed. Zaken die ik tegenkom op de studie, zie ik terugkomen in de praktijk en andersom. Vanuit BDO wordt er veel rekening gehouden met én waarde gehecht aan je studie. Het is ook fijn om in een team te werken waar je niet de enige bent die ook nog aan het studeren is.

Als ik mezelf vergelijk met mijn collega’s die Hbo Accountancy hebben gedaan, moet ik eerlijk bekennen dat werkzaamheden die ik voor het eerst uitvoer mij iets meer tijd kosten. Dit verschil zal in de toekomst snel afnemen door de intensieve studie en ervaring in werkzaamheden. Ik ben blij dat ik goede begeleiding krijg vanuit BDO. Ze houden rekening met het feit dat ik nieuw ben én ook dat ik een andere achtergrond heb. Daarnaast is er een fijne werksfeer en helpen collega’s je graag met vragen, ook als ze zelf druk zijn.

Werken op afstand

Mijn werkweek duurt van maandag t/m donderdag, elke vrijdag heb ik studie. Van tevoren word ik ingepland op opdrachten met collega’s en wordt een taakverdeling gemaakt. Momenteel ben ik vooral bezig met interim controles. Ik werk bij allerlei verschillende type klanten, zodat ik kan ervaren wat voor klanten mij het beste liggen. Die diversiteit maakt het werk leuk.

Het is natuurlijk jammer dat we wegens corona niet met z’n allen naar kantoor of naar de klant kunnen, maar er wordt genoeg georganiseerd om met elkaar in verbinding te blijven. Zo hebben we twee keer in de week een online lunch waar we bijpraten over niet-werkgerelateerde zaken. In de toekomst wil ik mijn financiële kennis uitbreiden, veel ervaring opdoen, mezelf op persoonlijk vlak ontwikkelen en natuurlijk die RA-titel behalen!

“In de toekomst wil ik mijn financiële kennis uitbreiden, veel ervaring opdoen, mezelf op persoonlijk vlak ontwikkelen en natuurlijk die RA-titel behalen!”

Ali Yigit – Assistent Accountant

Advies voor toekomstige collega’s

Mijn pad naar BDO was niet zo gebruikelijk, maar daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Oriënteer je goed op de verschillende kantoren en kijk wat het beste bij jou als persoon past. Groot, klein, internationaal? Besteed genoeg aandacht aan het kennismakingsgesprek, want daar moet ‘de klik’ er wel zijn. Als jij mijn toekomstige collega bij BDO wordt, krijg je fijne collega’s én een werkgever die echt aandacht voor je heeft!

Wil jij meer weten over een carrière bij BDO? Neem dan gerust contact met mij of een van onze recruiters op!

Ali Yigit

Mijn naam is Ali Yigit, ik ben 23 jaar oud en sinds september werkzaam bij BDO als assistent accountant bij de afdeling Audit & Assurance in Arnhem. Na het vwo ben ik BSc Medical Biology gaan studeren aan de Radboud Universiteit. Halverwege mijn studie ben ik mij gaan oriënteren op financiële opleidingen, omdat ik toch merkte dat mijn interesse daar lag. Toen ik met mijn zusje naar de open dag van Nyenrode was geweest, kwam ik in aanraking met BDO. Ik woon momenteel nog in Cuijk samen met mijn moeder en twee zusjes. Ik vind het leuk om in mijn vrije tijd te sporten, films te kijken en tijd door te brengen mijn vriendin/vrienden.

 

Top