Als net-afgestudeerde begin twintiger kreeg ik in oktober 2017 mijn masterdiploma Arbeids- en Organisatiepsychologie uitgereikt. Ik heb altijd veel plezier gehad in mijn studie, maar had eigenlijk geen idee welke kant ik nu precies op wilde na mijn studie. Consultancy, research, HR of wellicht een traineeship bij de overheid? Naast mijn studie werkte ik destijds op kantoor bij een uitzendbureau voor studenten en dus besloot ik na mijn studie te solliciteren in een commerciële functie binnen recruitment. In deze functie heb ik veel verschillende ervaringen opgedaan, maar na een jaar bleek toch dat ik niet gelukkig werd van een commerciële functie en heb ik mijn baan opgezegd. Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar hetgeen waar ik dan wél energie van krijg, namelijk het bezig zijn met HR-gerelateerde procesmatige en uitsluitend dienstverlenende werkzaamheden. Deze combinatie vond ik in de functie van Junior Payroll Professional bij BDO.

Op 18 maart 2019 ben ik gestart op de afdeling Payroll Services, waar ik nog steeds met veel plezier werkzaam ben en iedere dag weer nieuwe dingen mag leren. Naast mijn werk volg ik vanaf september 2019 een studie Praktijkdiploma Loonadministratie die wordt gefaciliteerd door BDO. Per module volg ik gedurende een periode van twee tot drie maanden in de avond (online) lessen, waarna ik de module afsluit met een examen. Voor mij is dit een perfecte combinatie: de kennis die ik opdoe op mijn studie kan ik toepassen in mijn werk én andersom.

Breed klantenpakket

Als Junior Payroll Professional heb ik al snel mijn eigen klantenpakket gekregen. Mijn klantenpakket is heel breed en bevat zowel organisaties in de gezondheidssector tot organisaties in de zakelijke dienstverlening. Dit biedt voor mij afwisseling in mijn werk en zo krijg ik te maken met diverse vraagstukken. Voor mijn klantenpakket verzorg ik maandelijks de salarisverwerking. Ik zorg ervoor dat de maandelijkse wijzigingen voor alle werknemers tijdig en volgens de regels van de wet en de cao worden verwerkt in de salarisadministratie. Hiernaast adviseer ik, soms in overleg met mijn meer ervaren collega’s, mijn klanten wanneer zij vragen hebben over bijvoorbeeld en arbeidscontract, een ziekmelding of andere zaken die zij tegenkomen op gebied het salarisadministratie of HR.

Begeleiding en ontwikkeling

De afdeling Payroll Services waarop ik werk, bestaat uit meer dan 20 collega’s verspreid over de vestigingen Den Bosch en Roosendaal. Ikzelf ben werkzaam in Den Bosch samen met 13, grotendeels vrouwelijke, collega’s tussen de 25 en 35 jaar. Wij vinden het leuk om elkaar ook geregeld buiten werk te zien: zo gaan wij ieder jaar naar de Foute Party, vieren we samen carnaval in Oeteldonk en zijn wij geregeld op vrijdagmiddag in de bar van BDO te vinden.

Payroll team BDO

Vanaf mijn eerste werkdag ben ik gekoppeld aan een meer ervaren collega, die mij de eerste paar maanden intensief heeft ingewerkt en begeleid heeft in mijn werkzaamheden. Ondanks dat ik nu inmiddels bijna volledig zelfstandig aan het werk ben, kan ik nog steeds altijd met mijn vragen bij haar terecht. Nu mijn inwerktraject er grotendeels bijna op zit, krijg ik binnen BDO steeds meer ruimte om dingen op te pakken die ik leuk vind en die in lijn liggen met waar ik goed in ben. Zo heb ik de afgelopen maanden al verschillende nieuwe klanten mogen opstarten onder begeleiding van een collega, iets wat ik erg interessant vind en waar ik veel uitdaging in vind.

Lijkt het vak van Payroll Professional bij BDO je wel iets? Of heb jij wel al wat werkervaring, maar zou jij iets anders willen in jouw carrière? Neem dan contact op met één van onze recruiters. Zij helpen je graag verder!

Anne Groenland

Mijn naam is Anne Groenland en ik ben woonachtig in Den Bosch. Oorspronkelijk kom ik uit een klein dorpje in het noorden van Nederland. In 2017 heb ik mijn studie Arbeids- en Organisatiepsychologie afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en hierna ben ik aan de slag gegaan in een commerciële functie. Per maart 2019 werk ik met veel plezier bij BDO als Junior Payroll Professional. Naast mijn werk volg ik via BDO een studie PDL, waarvoor ik een keer in de week onderwijs volg. In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met vrienden en familie en houd ik er, zo nu en dan, van om actief bezig te zijn. Ook duik ik graag in een goed boek.

 

Top