De zomervakantie, het ideale moment om stil te staan bij het afgelopen jaar en na te denken over de toekomst. Hoe sta ik erin? Doe ik nog steeds de dingen die ik wil doen en leuk vind? Heb ik wel de juiste balans tussen mijn werk en privéleven? Wij vroegen 3 collega’s van verschillende afdelingen en vestigingen naar hun vakantieperiode en waar zij zoal bij stil hebben gestaan. Hoe kijken zij terug op het thuiswerken en de samenwerking met collega’s en klanten in coronatijd? En wat zijn hun plannen voor het komende jaar? Lees de inspirerende verhalen van Agnes (Belastingadvies), Eileen (Audit & Assurance) en Luuk (Accountancy & Bedrijfsadvies).

3 collega’s over nieuwe energie na hun vakantieperiode

Agnes Geertse (rechts) – Manager Belastingadvies in Roosendaal

Wat heb jij deze zomer gedaan om nieuwe energie te krijgen?

In juni ben ik twee weken op autovakantie geweest naar Noord-Spanje, heerlijk in een glampingtent op een (vrij lege) camping aan zee, boekje erbij, drankje erbij, meer heeft een mens niet nodig. De bestemming was gelijk aan vorig jaar, alleen deze vakantie met wat extra gezelschap, mijn (enigszins wereldvreemde) ouders. Ze worden steeds ouder, minder vitaal, des te waardevoller om dit nog met hen mee te mogen maken.

Daarnaast wil ik het jaarlijkse zomerweekend met mijn vriendinnen niet onvermeld laten. Dit jaar was ons tienjarig jubileum! Na weekendjes Gent, Amsterdam, Groningen, Utrecht, Haarlem, Arnhem, Scheveningen, Den Bosch en Volendam, was dit jaar Oisterwijk aan de beurt. Het Brabantse Gooi! Vrij weinig mogelijkheden door de coronaregels, maar in een super luxe penthouse voor 10 personen inclusief sauna’s en een jacuzzi hebben wij ons meer dan vermaakt. Naast het vele eten en drinken wagen wij ons ook altijd aan een activiteit. Dit jaar kanoën, best saai zou je denken, maar als gevolg van de flinke regenval (in de periode van de overlast in Limburg) lag de rivier een stuk hoger en werd het een hysterische overlevingstocht. Is toch altijd weer genieten, een jaarlijks besefmomentje van hoe belangrijk vriendinnen zijn!

Waar heb je deze zomer vooral bij stilgestaan?

Back to Work! In de hoop op goed zomerweer heb ik de maanden juli en augustus zo goed als volledig doorgewerkt, met de gedachte dat ik in de avonden en weekenden van onze fantastische veranda zou kunnen gaan genieten. Mede ter compensatie van het gemis van de leuke zomerfeestjes, festivals en terrasjes. Maar helaas! Wat een droevige zomer. Daar ging de motivatie. Hoog tijd voor een kleine evaluatie van de afgelopen periode.

In de beginfase van het coronatijdperk vervaagde de scheiding tussen werk en privé volledig. Alle dagen thuis aan het werk, dat werkte voor mij best prima. Daar waar productiviteit voor mij in beginsel altijd een strijd is, ging ik nu als een speer. Weinig afleiding, lekker mijn ding doen. Maar wat werd ik lui! Vanuit mijn bed kroop ik om 08.25 uur rechtstreeks achter mijn laptop en om 17.00 uur snel wat eten en door naar de bank om te Netflixen. Alleen voor klantbesprekingen en vergaderingen wist ik me te fatsoeneren, de rest van de tijd lekker in joggingpak. Dit is voor even leuk, maar echt niet gezond voor lichaam en geest. Daarnaast is dit, vanuit eigen perspectief bezien, toch wel ten koste gegaan van het teamgevoel, de verbinding met elkaar. Zo zonde! Want wat heb ik leuke collega’s en wat doen we het super goed, er worden zoveel successen behaald. Maar de bescheidenheid en vanzelfsprekendheid zorgt ervoor dat successen te weinig gedeeld worden. Waarom eigenlijk niet? Iedereen weet, een schouderklopje, een stukje waardering, daar doe je het toch voor? Ik besef me te meer dat ik na 10 jaar werkzaam te zijn bij BDO hier een voorbeeldfunctie in heb. Meer focus op het geven van complimenten, en dat in combinatie met de focus op de begeleiding van onze nieuwe talenten, daar ga ik voor! En hopelijk doet goed voorbeeld volgen.

Wat ga je komend jaar (anders) aanpakken om jezelf (beter) te ontwikkelen?

Terug naar structuur, stabiliteit, ritme, en rust! BDO heeft recent het “Hybride Werken” op basis van activity-based working geïntroduceerd. Dat betekent plaatsonafhankelijk werken op basis van wat bij mijn werkzaamheden, mijn persoonlijke situatie en mijn voorkeuren past. Wat fijn dat een organisatie als BDO deze flexibiliteit biedt. Ik krijg alle ruimte om mijn tijd naar eigen inzicht in te delen, om zo werk en privé goed te kunnen combineren. Ik heb een 36-uurscontract en ook dat biedt flexibiliteit in de indeling van mijn werkweek. Maandag tot en met donderdag werk ik op kantoor, uiteraard met in achtneming van de geldende coronaregels en behoudens hetgeen de waan van de dag mij brengt. De vrijdag blijf ik thuis, een soort freewheel dag om de week uit te zingen.

Inmiddels heeft kantoor Roosendaal de afgelopen maanden een opfrisbeurt gehad. Het is opgeruimd en alle kamers zijn inmiddels voorzien van passend groen. Een rustige en gezonde werkomgeving, waar ik prima mijn (fiscale) werk kan doen, maar ook waar hopelijk weer nieuwe ideeën op mijn pad mogen komen en geparkeerde ideeën weer verder ontwikkeld kunnen worden. Zo ligt er een super gaaf conceptidee op de plank om een tweede editie van de BDO Jonge Ondernemersborrel in de regio Bergen op Zoom / Roosendaal te organiseren. Een informele borrel georganiseerd door Jonge BDO-ers, voor Jonge Ondernemers met als doel deze met elkaar te verbinden. Het raamwerk gaat weer uit de kast en de brainstormsessies worden weer geactiveerd, dus wordt vervolgd..

Heb je een fiscale achtergrond, ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en lijkt het je leuk om met Agnes samen te werken aan mooie fiscale opdrachten en op een zijspoor kantoor breed mee te denken over nieuwe initiatieven, bekijk de vacatures in haar team.


Eileen Zondergeld – Sr. Assistent Accountant in Apeldoorn

Wat heb jij deze zomer gedaan om nieuwe energie te krijgen?

Persoonlijk haal ik mijn energie uit het bezoeken van nieuwe plekken en het ontmoeten van nieuwe mensen. Daarom ben ik, net als eerdere jaren, op vakantie geweest naar het buitenland. Met dit jaar als bestemming Italië (Gardameer) en Griekenland (Rhodos). Allebei plekken die ik nooit eerder heb bezocht. Ik vind het leuk om in een andere cultuur te zijn. Vooral na een periode intensief thuiswerken, vond ik het heerlijk om even in een totaal andere omgeving te zijn. Hierdoor kon ik mijzelf afsluiten van werk, om na de vakantie weer volledig uitgerust en vol energie te beginnen.

Waar heb je deze zomer vooral bij stilgestaan?

Deze zomer heb ik voornamelijk stilgestaan bij hoe belangrijk een goede werk-privé verhouding is. Door Corona werk ik al bijna 1,5 jaar grotendeels thuis. Voor mij betekent dit werken vanuit de woonkamer. Ondanks de vele voordelen van het thuiswerken, heeft het ook zijn nadelen. Het grote voordeel is natuurlijk de reistijd. Ik heb veelal klanten in de omgeving Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen, waardoor de reistijd al snel kan oplopen tot twee uur per dag. Het nadeel vind ik dat het contact met collega’s en klanten minder persoonlijk is. Doordat veel afspraken via videobellen verlopen, zit even kort een praatje maken er vaak niet in. Vooral met de collega’s waarmee ik niet veel en intensief samenwerk. Ik ben erachter gekomen dat een gezonde werk-privé verhouding voor mij is; werken vanuit huis wanneer ik mij moet concentreren en werken vanuit kantoor en/of bij klanten om te kunnen overleggen met collega’s of voor afstemming met de klant. BDO faciliteert hier goed in, met de introductie van hybride werken.

Daarnaast ben ik per 1 juli 2021 gepromoveerd tot senior assistent accountant. De zomerperiode heb ik gebruikt om na te denken over hoe ik invulling ga geven aan mijn nieuwe rol. Mijn nieuwe functie zal bestaan uit meer verantwoordelijkheden, zoals het aansturen van (nieuwe) collega’s en klantcontact over de planning en/of voortgang van de controle. Ik kijk uit naar het komend jaar om de kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan te kunnen overdragen aan de nieuwe medewerkers.

Wat ga je komend jaar (anders) aanpakken om jezelf (beter) te ontwikkelen?

Komend jaar wil ik groeien in mijn functie en mij verder ontwikkelen op het gebied van communicatie naar klanten en het verhogen van de kwaliteit op controleopdrachten. Ik ben afgelopen februari begonnen aan mijn praktijkstage waarin de focus onder andere wordt gelegd op communicatie richting team en klant. Vanuit BDO word ik hierin gefaciliteerd door diverse cursussen die handvaten geven voor mijn ontwikkeling. Daarnaast wil ik mijzelf ontwikkelen in het vinden van de juiste combinatie tussen werken op afstand en bij de klant. Dit zal per klant afhankelijk zijn. Bij sommige jaarrekeningcontroles moet veel worden afgestemd over verkregen informatie, hierbij heeft een controle op locatie de voorkeur. Op dagen dat ik verkregen stukken uitwerk, kan ik op afstand werken. Dit zal mij een betere balans opleveren.

Heb je een achtergrond in accountancy, ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en lijkt het je leuk om met Eileen samen te werken aan opdrachten bij bekende bedrijven in jouw regio, bekijk de vacatures in haar team.


Luuk van Doormaal – Sr. Financieel Analist in Tilburg

Wat heb jij deze zomer gedaan om nieuwe energie te krijgen?

Ik heb deze zomer drie weken vakantie genomen om mezelf weer op te laden. In deze periode ben ik samen met mijn vriendin een weekje naar Albufeira geweest, waar we heerlijk ontspannen verschillende strandjes hebben bezocht, lekker hebben gegeten en gezellig drankjes hebben gedaan. Ook ben ik met vrienden met de auto via Slovenië naar Kroatië gereisd. In de meeste landen was er een avondklok, maar gelukkig waren de discotheken in Novalja (Kroatië) wel tot 5 uur ’s nachts open. Daar hebben we zeker gebruik van gemaakt, aangezien we het uitgaan de afgelopen twee jaar erg gemist hebben. Verder heb ik mijn vakantiedagen besteed aan inkopen doen voor mijn nieuwe appartement, waarvan ik halverwege september de sleutel krijg.

Ondanks dat ik al twee heerlijke vakanties achter de rug heb, heb ik de leukste reis nog voor de boeg. In oktober ga ik met mijn vriendin twee weken naar Jordanië voor een rondreis. Ik ben heel benieuwd naar de steden, natuur en cultuur daar!

Waar heb je deze zomer vooral bij stilgestaan?

In verband met de coronamaatregelen hebben we veelal vanuit thuis gewerkt. Voor mij was dit lastig omdat ik in mijn huidige appartement geen aparte werkplek heb en ik mijn woonkamer deel met huisgenoten. Gelukkig werd mij aangeboden om op kantoor te werken. Mede doordat thuiswerken het ‘nieuwe werken’ is geworden, heb ik ervoor gekozen om een eigen appartement te kopen en dit is inmiddels gelukt! Verder is het een leuke ontwikkeling dat BDO Tilburg sinds eind augustus verhuisd is naar Plan-T, vlakbij Tilburg Station. Een hele mooie, moderne accommodatie midden in het bruisende centrum van Tilburg. Hier zal ik dan ook veel te vinden zijn de komende tijd.

Verder heb ik stilgestaan bij het feit dat ik, om het werk leuk te houden, het belangrijk vind dat ik energie blijf halen uit mijn werkdag en werkzaamheden. Wat voor mij hierin heel belangrijk is, is een goede sfeer. De gezelligheid met de collega’s onderling en de uitdagende werkzaamheden binnen mijn functie zorgen ervoor dat de sfeer op onze afdeling gelukkig erg goed is. Verder haal ik energie uit de relaties met mijn klanten en de daarin toenemende mate van verantwoordelijkheden en werkzaamheden die ik voor hen mag doen. Ik vind het vooral leuk wanneer ik in eerste instantie voor een korte periode voor een klant aan de slag mag, maar dit vervolgens leidt tot een veel langere periode met meer werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Dit geeft vertrouwen en houdt mij uitgedaagd.

Wat ga je komend jaar (anders) aanpakken om jezelf (beter) te ontwikkelen?

Een goede ontwikkeling begint in mijn ogen bij de juiste mindset. Als je weet waar je naar toe wil en je hebt daar de juiste motivatie voor, dan lukt dat (bijna) altijd. Lastig hierbij is het precies weten waar je naar toe wil. Voor mezelf probeer ik dit concreet te maken door doelen te stellen. Een hiervan is bijvoorbeeld het behalen van mijn praktijkstage. Daar ben ik vorig jaar zomer mee gestart en duurt in totaal drie jaar. Nog twee jaar te gaan dus! Verder probeer ik mezelf te stimuleren meer boeken te lezen (hoewel dat nog niet zo goed lukt). Ik vind bijvoorbeeld boeken van Michael Pilarczyk erg leuk en interessant. Deze helpen je bij de eerder genoemde mindset en je leert er op persoonlijk vlak erg veel van. Verder vind ik Shoe Dog (gaat over de oprichter van Nike) een leuk boek en lees ik graag boeken over bekende voetballers zoals ‘Ik, Zlatan’.

Heb je een accountancy of bedrijfseconomische achtergrond, ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en lijkt het je leuk om met Luuk samen te werken aan uitdagende opdrachten met ondernemers in jouw regio, bekijk de vacatures in zijn team.


👉 Meer weten over werken bij BDO of nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jou? Neem contact op met één van onze recruiters!

Agnes Geertse, Eileen Zondergeld en Luuk van Doormaal

Over Agnes Geertse

Ik ben Agnes Geertse, werk inmiddels ruim 10 jaar als fiscalist op de vestiging van BDO Roosendaal. Ik ben geboren en getogen in Bergen op Zoom en woon daar samen met mijn vriend Serdar. Ik heb een grote passie voor mode, besteed in mijn vrije tijd graag aandacht aan de interieurstyling van mijn woning en bezoek regelmatig een festival of een feestje met vriendinnen.

 

Over Eileen Zondergeld

Ik ben Eileen Zondergeld, 25 jaar en woon in Apeldoorn. Na de HAVO heb ik HBO Accountancy gestudeerd aan het Saxion in Deventer. Momenteel volg ik de Post-Master Accounting aan Nyenrode. Ik ben 3 jaar werkzaam bij BDO Apeldoorn op de Audit & Assurance afdeling en afgelopen juli ben ik tot Senior Assistent Accountant gepromoveerd. Mijn hobby’s zijn muziek luisteren, koken en pilates.

 

Over Luuk van Doormaal

Ik ben Luuk van Doormaal, 27 jaar, afkomstig uit Haghorst en woonachtig in Tilburg (vlakbij het BDO kantoor in Plan-T). Na mijn HBO-studie Bedrijfseconomie ben ik direct bij BDO gaan werken op de Accountancy & Bedrijfsadvies afdeling. Ik voetbal al vanaf mijn zesde bij sportclub EDN’56 in Haghorst. Verder bezoek ik graag festivals, ga ik graag skiën en houd ik van reizen.

 

Top