De kans om te doen waar je goed in bent

Als ik moet zeggen wat het grote verschil is tussen BDO en soortgelijke – grotere en kleinere – organisaties, dan is het toch vooral dat je je hier sneller kunt specialiseren en ontwikkelen in de branches en bedrijven waar je belangstelling voor hebt. We leven in een tijd waarin je als organisatie nieuwe brancheontwikkelingen goed moet volgen. Je moet er soms zelfs op vooruit durven lopen. Dan heb je collega’s nodig die zo’n branche als geen ander kennen en begrijpen. Daarmee maak je het verschil. Dat gaat dus verder dan het lezen van een krant … dat doet iedereen.

BDO’ers krijgen daarom op veel manieren de gelegenheid om zich verder te ontwikkelen: interne en externe cursussen, opleidingen, trainingen en seminars. En ook door zelf te durven kiezen welke richting ze op willen. Dat stimuleren we ook. We verwachten dat je als adviseur zelf de ruimte pakt en hongerig bent naar mooie adviesopdrachten waarin je toegevoegde waarde kunt brengen aan de relaties. Als je je daarbij specialiseert, groei je sneller doordat je binnen en buiten de organisatie wordt herkend en erkend.

Geen jaknikkers

Accountancy is bij ons opgesplitst in Accountancy & Bedrijfsadvies. Allebei van levensbelang voor goede bedrijfsvoering. Het één kan niet zonder het ander.
Veel draait natuurlijk om de cijfers maar uiteindelijk gaat het om de gebeurtenissen, processen, et cetera achter de cijfers. De cijfers zijn de uitkomst. En vormen een vertrekpunt voor de toekomst. Een klant kan zeggen: ‘Ik zet een miljoen om en ik maak een ton winst.’ Maar is dat goed? Of kan het beter? En welke acties dienen er dan genomen te worden?

Een BDO’er houdt van een persoonlijke benadering en staat van nature dicht bij zijn relaties. Maar een BDO’er is geen jaknikker. Daar heeft de relatie namelijk niets aan. Een simpel voorbeeld: stel een onderneming heeft een gebrek aan liquide middelen. Dan kun je zeggen dat je behulpzaam kunt zijn in het tot stand brengen van een financiering. Of je kunt analyseren wat de oorzaak is, een kritisch signaal afgeven en acties formuleren tot verbetering en daarbij behulpzaam zijn.

Mix van diverse mensen

Natuurlijk zijn we een moderne, professionele organisatie. Er zijn duidelijke doelen. We weten wat we willen, waar we naartoe gaan en we verwachten veel. Maar de manier waarop we dat doen is zeker anders. We zijn mensgericht. We zeggen elkaar de waarheid, zijn open en transparant en gaan hecht met elkaar om. De balans tussen werk en privé vinden we belangrijk en we proberen structureel overwerk te voorkomen, hoewel het natuurlijk wel voorkomt dat we door moeten omdat een klus af moet. Dan moet je er als team ook staan. Je werkt voor bedrijven die je interesseren, die je leuk vindt, waarmee je een relatie kunt opbouwen.

Je krijgt hier de ruimte als je net begint en we verwachten ook dat je die ruimte pakt. Er wordt naar je geluisterd. Frisse ideeën komen vaak van jonge BDO’ers. We zijn altijd op zoek naar een mooie mix van kwaliteiten en interesses waarmee we de groep sterker kunnen maken. Mensen met uiteenlopende ervaring en studies zijn dus van harte welkom. Wat ook belangrijk is: je moet niet alleen goed zijn of willen worden in je vak, maar ook een goede klik hebben in de groep.

We investeren in langlopende relaties. Dat geldt net zo goed voor onze klanten als voor collega’s. Je kunt van succes naar succes sprinten in het leven. Je kunt ook op langere termijn samen iets opbouwen, samen presteren; de kracht van het collectief!

Erwin van der Rijt

Partner Accountancy & Bedrijfsadvies
BDO Amstelveen

 

Top