Vorig jaar rond deze tijd was Nederland in shock door het nieuws dat twee ziekenhuizen hun deuren moesten sluiten. In dezelfde periode publiceerde BDO haar jaarlijkse benchmark ziekenhuizen, die in de landelijke media bekendstaat als dé stresstest voor deze zorginstellingen. Met als resultaat dat onze zorgwoordvoerders hun opwachting maakten bij alle denkbare nieuwszenders.

“Heel gaaf om aan een concreet eindproduct te werken dat je ook nog eens terugziet op het nieuws”, zegt assistent-accountant Can Asçipinar (26), die vorig jaar voor het eerst deel uitmaakte van het benchmarkteam. “Dat geeft je veel energie.” Lachend: “En mijn familie en vrienden hadden eindelijk eens een beeld van wat ik de hele dag doe.”

“Nee, daar hebben we geen robots voor”

Die benchmark is puur mensenwerk; van het invoeren van data, het opmaken van de ‘ranking’ tot het afstemmen van de scores met ziekenhuizen. Met BDO Apeldoorn als hoofdkwartier, waar een team van ongeveer tien mensen in de zomerperiode de schouders onder het rapport zet. “Met het eindresultaat leggen we de financiële gezondheid van de ziekenhuizen bloot”, vertelt junior-manager Roel Lamerikx (28), die nu vijf jaar bij BDO werkt. Hij levert vanaf zijn eerste jaar bij ons kantoor een bijdrage aan dit project en vervult inmiddels een aansturende rol; het controleren en analyseren van de data, het zoeken naar relevante verbanden en patronen, en het voeren van gesprekken met ziekenhuizen. “Maar het voorbereidende werk is het allerbelangrijkst.”

Die eervolle taak is toebedeeld aan drie à vier mensen in het team. Drie zomerwekenlang buigen zij zich fulltime over de – op 1 juni gepubliceerde – jaarrekeningen van ziekenhuizen. En dat begint met het invoeren van de data en het controleren van die cijfers. “Nee, daar hebben we geen robots voor”, lacht assistent-accountant Mandy Telnekes (23). Zij heeft deze zomer voor het eerst meegewerkt aan de benchmark, aangezien ze pas een jaar een dienst is bij BDO. “Elke jaarrekening ziet er natuurlijk anders uit. Daar heb je wel mensen voor nodig.”
“Nog wel”, plaagt Roel.

Een deel van het kernteam achter de BDO-Benchmark Ziekenhuizen

Een deel van het kernteam achter de benchmark ziekenhuizen, van links naar rechts: Can Ascipinar, Mandy Telnekes, Katelijn Troe, Roel Lamerikx en Sjoerd de Goede. Niet op de foto staan Chris van den Haak, Jacqueline van der Horst, Eileen Zondergeld en Marinka Stegeman.

“Veel meer dan alleen jaarrekeningen controleren”

Can was een van ‘de invoerders’ van de veelbesproken benchmark van vorig jaar. Voor de editie van 2019 was zijn taak het ‘van de grond af aan’ opbouwen van de invoer-, analysebestanden; een cruciale schakel in het proces. Met als resultaat dat die bestanden gebruiksvriendelijker en minder foutgevoelig zijn. “Voor dat werk heb ik alle vrijheid en vertrouwen gekregen. Een prettig gevoel. Ik kon het ook thuis doen als ik wilde, die ruimte kun je krijgen. Dat is sowieso wel typerend voor werken bij BDO. Mensen luisteren naar je en er worden dingen opgepakt. En snel ook. Als je het zelf maar goed aangeeft.”

Mandy knikt. “Ik heb hier al stage gelopen en wist hoe prettig de sfeer was. Iedereen is heel erg vriendelijk en behulpzaam. Dat heb ik ook afgelopen jaar weer ervaren. Je merkt bovendien dat mensen het waarderen als je duidelijk aangeeft aan welke projecten je graag wilt meewerken. En voor je het weet, doe je veel meer dan alleen jaarrekeningen controleren. Dat geeft extra voldoening. Ik had nooit verwacht dat ik aan zo’n bekend en belangrijk project als die benchmark mee zou mogen werken. Aan een project met zoveel impact op de maatschappij. Vooraf had ik daar geen idee van. Nu weet ik wel beter!”

“De meeste accountants zijn nou eenmaal gedreven”

Als ‘oudgediende’ weet Roel hoe het binnen BDO werkt. Dat je veel kansen krijgt, als je maar zelf aangeeft wat je wilt. “Iedereen staat dan voor je klaar om te helpen in je ontwikkeling, gevraagd en ongevraagd. Dat is een continu proces binnen BDO. De uitdaging is om ook ‘nee’ te leren zeggen. In een cultuur die toch in laagjes is opgebouwd, kan dat zeker in het begin lastig zijn. Daar helpen we elkaar wel bij.”

“De meeste accountants zijn nou eenmaal gedreven”, legt Can uit. “Je wilt de beste zijn en niet ergens achteraan bungelen. En dan zeg je niet zo snel nee. Maar op een gegeven moment moet je jezelf kwetsbaar opstellen. Als je dat doet, krijg je ook de ruimte om even iets rustiger aan te doen.” Als ervaringsdeskundige zit Mandy zit driftig te knikken. Ze pakte in haar eerste jaar alles aan, omdat ze ‘alles zo leuk vond’. Maar uiteindelijk heb je ook nog een privéleven en in haar geval een studie. “Ik weet inmiddels dat het ook wordt gewaardeerd dat je zegt: nu is het even genoeg.”

“De waardering geeft echt een boost!”

Terug naar de benchmark ziekenhuizen, die in 2018 zo’n groot mediasucces was. “Dat kunnen we dit jaar niet overtreffen, zo realistisch moeten we wel zijn”, erkent Roel. “Maar nieuwswaarde creëren, is ook niet ons primaire doel. Uiteindelijk is de benchmark meer dan een ranking van afzonderlijke ziekenhuizen. In het rapport van vorig jaar waarschuwden we voor een zorginfarct. Het is dus vooral een visiestuk, gebaseerd op de resultaten die we over de hele linie zien. Daarmee hebben we de afgelopen jaren naam gemaakt in ziekenhuis- en zorgland. Met als resultaat dat je impact kunt hebben op het hele zorgstelsel. En ik hoor van collega’s die bij de Big 4 vandaan komen, dat ze daar best jaloers op zijn!”

Het laatste woord is aan Mandy, die iets wil meegeven aan potentiële nieuwe collega’s. “Op school heb je allemaal theoretische dingen geleerd, maar hoe je professioneel omgaat met mensen en in bepaalde situaties moet reageren, dat leer je echt in de praktijk, zeker bij BDO. En de waardering die je krijgt van collega’s, de complimenten, geeft echt een boost!”

Over de benchmark

Op dinsdag 8 oktober publiceerde BDO de benchmark ziekenhuizen 2019. Dit werd volop opgepikt door diverse media. Meer weten? Lees en bekijk de benchmark ziekenhuizen op de website van BDO.

Werken bij BDO ook iets voor jou?

Wil jij ook werken aan mooie projecten met een maatschappelijke relevantie in een leuk team? BDO werkt veel voor klanten in de zorg en de publieke sector. Bij ons is altijd ruimte voor talent en wij gaan graag met jou in gesprek. Meer weten? Neem dan contact op met de recruiter uit jouw regio.

Team Benchmark Ziekenhuizen

Een deel van het kernteam achter de BDO Benchmark Ziekenhuizen 2019.

Top