Eind mei organiseren we voor collega’s en relaties de BDO Run. Senior Accountant Linda Rooijakkers doet mee en traint voor de 15 kilometer: ‘Ik vind het een heel goed initiatief. Ik heb een zittend beroep dus bewegen helpt mij om beter in balans te blijven.’

Linda hardloopt al een tijdje en heeft twee jaar geleden op Terschelling de halve marathon gelopen. Na de geboorte van haar jongste dochter is het hardlopen op een lager pitje komen te staan. Sinds corona heeft zij het weer actiever opgepakt: ‘Regelmatig sluit ik mijn thuiswerkdag een (half) uurtje eerder actief af met een rondje hardlopen of wandelen. Even mijn hoofd leeg lopen! Dat gemiste uurtje haal ik op een later moment een stuk productiever weer in.’

Linda woont samen met haar man en drie dochters in Zuidhorn, een dorpje vlakbij Groningen. Op de afdeling Accountancy & Bedrijfsadvies bij BDO in Groningen is zij één van de eindverantwoordelijk accountants en vanuit deze rol bedient zij een breed klantenpakket in het mkb. ‘Ik doe dit sinds februari 2020 dus ben vlak voordat de coronacrisis uitbrak begonnen bij BDO. Het verbaast mij hoe snel de tijd voorbij gegaan is en hoe snel ik mij een BDO’er voel, ondanks deze tijd!’

Wat voor haar het werken bij BDO uniek maakt is de manier waarop zij haar werk kan combineren met de zorg voor haar gezin: ‘De cultuur binnen BDO laat het toe om werktijden flexibel(er) in te delen. Zo moet ik regelmatig om half 3 op het schoolplein staan om mijn dochters op te halen. Dat dit kan is voor mij als werkende ouder heel waardevol. Ik vind mijn carrière belangrijk, maar ik vind mijn gezin ook erg belangrijk. Ik wil niet later terugkijken en het gevoel hebben dat ik dingen heb gemist daarin. En die ruimte biedt BDO. Het recent gelanceerde ouderschapsprogramma is hier ook een mooi voorbeeld van. Dat is een programma waarmee aanstaande ouders ondersteund worden in het combineren van werk en privé. Hoe ik BDO in drie woorden zou omschrijven? Menselijk, professioneel en toegankelijk.’

Meer weten over de BDO Run? Lees ook het verhaal van Koen van Buul, Lisa van Disseldorp en  Chris Berendse, één van de initiatiefnemers van dit event.


Werken bij BDO ook iets voor jou? Bekijk onze vacatures of neem contact op met één van onze recruiters.

 

Linda Rooijakkers

Linda is senior accountant bij BDO en is op de afdeling Accountancy & Bedrijfsadvies in Groningen één van de eindverantwoordelijk accountants. Vanuit deze rol bedient zij een breed klantenpakket. Linda woont samen met haar man en drie dochters in Zuidhorn.

 

Top