Mijn naam is Bart van Gerwen, ik ben 23 jaar oud en woon in Bladel. Ik werk inmiddels ruim anderhalf jaar als werkstudent binnen de Belastingadviespraktijk van BDO Tilburg. Mijn functie hier is Fiscaal Assistent. Tijdens mijn afstudeerstage voor de opleiding Fiscaal Recht en Economie merkte ik dat ik het werken in de praktijk erg leuk vind. Omdat ik wel al wist dat ik verder wilde studeren heb ik ervoor gekozen om mijn (Pre-)Master Fiscaal Recht te combineren met werken bij BDO.

Klantcontact

Toen ik net begon bij BDO bestond mijn werk vooral uit het uitvoeren van kleine opdrachten voor veel verschillende klanten. Tegenwoordig verricht ik veel werkzaamheden voor een kleine groep klanten. Dit is erg leuk en leerzaam, omdat ik zo de klanten echt leer kennen. Bijvoorbeeld wat ze nu precies doen, wat ze bezighoudt en hoe hun toekomstvisie eruitziet.

Mijn werkzaamheden als Fiscaal Assistent bestaan grotendeels uit het opstellen van aangiften vennootschapsbelasting (en ook enkele aangiften inkomstenbelasting). Daarnaast verricht ik voorbereidende advieswerkzaamheden zoals het beantwoorden van klantvragen, het opstellen van fiscale memo’s en nog veel meer. Ik verricht werkzaamheden voor zowel multinationals, mkb-bedrijven als overheidslichamen en word dus erg breed ingezet.

Teams en samenwerking

Ons gehele team bestaat uit ongeveer 35 collega’s die weer zijn verspreid over verschillende sub-teams (Mkb, Corporate Clients, Public Sector en Private Client Services).
In ieder sub-team werken junioren, belastingadviseur(s), managers en senior managers die worden aangestuurd door een partner. De werkstudenten verrichten doorgaans gelijksoortige werkzaamheden als de junioren, maar zijn breder inzetbaar. Soms bijvoorbeeld ook voor (interne) administratieopdrachten.

De samenwerking binnen en buiten de sub-teams ervaar ik als prettig. Collega’s zijn bereid te helpen en tijd voor je vrij te maken wanneer nodig. Daarnaast dagen ze je uit om verder te denken dan de opdracht of het vraagstuk soms reikt. De sfeer is (wanneer mogelijk) informeel en iedereen is in voor een praatje. Dit merk je ook aan de activiteiten die we buiten het werk om organiseren. Naast de wekelijkse vrijdagmiddagborrel ondernemen wij met de fiscale junioren van kantoor Tilburg (en enkele van Breda) regelmatig een stapavond of bezoeken we een festival. Daarnaast organiseert BDO jaarlijks verschillende toernooien. Samen met collega’s van Tilburg en Breda doe ik ieder jaar mee met het BDO Voetbaltoernooi. We spelen dan tegen teams van andere BDO vestigingen verspreidt over het hele land. Door de personeelsvereniging worden jaarlijks ook een aantal activiteiten gepland (personeelsfeest e.d.) die erg leuk zijn om bij te wonen.

BDO University

Wat BDO gaaf en leuk maakt is enerzijds de informele sfeer/laagdrempeligheid en persoonlijke aandacht van collega’s en anderzijds de investering die BDO doet bij het intern opleiden van starters. Naast de NOB opleiding volg je ook de eerste jaren (na het behalen van je master) cursussen van BDO University. Voor mij zijn daarnaast de ontwikkelingsmogelijkheden binnen BDO en de werk-studie-privé balans erg fijne en belangrijke aspecten van BDO.

Wat ik toekomstige collega’s graag mee zou willen geven is dat ze de mogelijkheden en uitdagingen die BDO biedt met beide handen aangrijpen. Uiteindelijk is plezier in je werk het meest belangrijk.

Ben je na het lezen van Bart’s blog enthousiast geworden over werken bij BDO? Neem dan contact op met één van onze recruiters voor meer informatie!

 

Bart van Gerwen

Fiscaal Assistent
BDO Tilburg

 

 

Top