Omdat Chris Berendse in Utrecht woont en zijn vriend Dariush zo’n 400 kilometer verderop in Frankfurt, waren ze gewend aan hun latrelatie. Het coronavirus bracht daar begin maart abrupt verandering in. Chris was bij zijn vriend toen premier Rutte het advies aankondigde om zoveel als mogelijk thuis te werken. ‘Als ik thuis moet werken, dan kan ik dat net zo goed vanuit Frankfurt doen’, dacht Chris. Gelukkig had hij op dat moment zijn laptop al bij zich. Zo veranderde hun latrelatie in 9 weken lang 24/7 samenwonen én ‘thuiswerken’ vanuit het buitenland!

Realitycheck

‘Het is wel een ultieme relatietest’, vertelt Chris. ‘We zijn pas sinds vorig jaar oktober samen. Voorheen zagen we elkaar zo’n twee keer per maand voor een lang weekend. Dan ben je geneigd om het beste te halen uit de beperkte dagen dat je samen bent door allerlei activiteiten te ondernemen. Maar door de coronasituatie zat er opeens niks anders op dan binnen zitten. De druk om het samen continu leuk te moeten hebben viel daarmee weg, waardoor je elkaar op zijn puurst leert kennen. Dat ging gelukkig allemaal goed. Daarnaast woont Dariush in Frankfurt in een appartement met uitzicht op de Main en voelde het voor mij als ‘werken in een vakantiehuis’. Maar toen de grenzen tussen Duitsland en Nederland gesloten dreigden te worden voor niet-noodzakelijke reizen, veranderde dat gevoel wel. Een harde realitycheck en een onwerkelijk idee dat je misschien opeens niet meer kan gaan en staan waar je wil.’

Mindset

Chris leeft nu meer van dag tot dag. ‘Mijn vrije tijd plande ik eerder vooraf helemaal vol. Toen alle feestjes en hardloopevenementen één voor één werden geannuleerd, ontwikkelde ik een nieuwe mindset met de modus ‘wel zien wat de dag brengt’. Dat bevalt goed en zorgt voor ontzettend veel rust. Ook is het fijn om te weten dat thuiswerken prima werkt, of dat nu in Utrecht of in Frankfurt is. BDO biedt daarvoor de juiste faciliteiten, dus ik hoop dat ik ook na de coronacrisis zo nu en dan in het buitenland kan blijven werken. Wel voor een minder lange periode, want je gaat je collega’s wel snel missen.’


Ben je na het lezen van dit blog enthousiast geworden over werken bij BDO? Neem dan contact op met één van onze recruiters voor meer informatie.

Chris Berendse

Chris is HRD Adviseur en werkt 5,5 jaar bij BDO. Hij begon zijn carrière als Assistent Accountant op de Audit & Assurance afdeling in Utrecht. Na twee jaar besloot hij de overstap te maken naar Human Resources (HR). Als HRD Adviseur houdt Chris zich bezig met vraagstukken omtrent mens- en organisatieontwikkeling, onder andere door middel van het doorontwikkelen van het interne cultuurprogramma, het stimuleren van het diversiteit en inclusie beleid en het onboarden van young professionals.

Stilzitten is niet weggelegd voor Chris. De kans is groot dat je hem in zijn vrije tijd aantreft in de sportschool of op zijn hardloopschoenen. Daarnaast gaat hij graag weekendjes op pad met en naar vrienden, om aan een internationale marathon of andere hardloopwedstrijd deel te nemen, of om een feestje te bezoeken.

Top