Daniëlle Buijs-Kop is manager Audit & Assurance bij BDO in Roosendaal en is (mede) verantwoordelijk voor de uitvoering en goede afronding van controle-opdrachten. Momenteel zit zij in het traject om door te groeien tot senior manager. Daniëlle is getrouwd met Jean-Marie en moeder van twee kinderen.

‘In 2008 ben ik direct na mijn masteropleiding aan de Universiteit van Tilburg bij BDO gestart als assistent accountant. Momenteel doorloop ik een intern kwalificatieproces om door te kunnen groeien tot senior manager. Hiervoor heb ik inmiddels diverse online instrumenten ingevuld, waaronder cognitieve en persoonlijkheidstesten om te kijken hoe ik mijn talenten nog beter kan benutten.

Eind 2016 werd ik moeder van dochter Fenna, nu een eigenwijze peuter van 3,5 jaar. In 2018 is haar broer Jurre geboren. Samen is het een gezellig koppel dat heerlijk samen kan spelen en kroelen, maar dit kan ook snel over gaan in haren trekken en stoeien als broer en zus. Het is heerlijk om deze schatjes samen bezig te zien, ze voor te lezen en samen bezig te zijn met knutselen, koekjes bakken of in de tuin spelen.
Daniëlle met haar twee kinderen Jurre en Fenna
Daniëlle met haar twee kinderen Jurre en Fenna

Aandacht voor work-life balance

Sinds we kinderen hebben werken zowel mijn man als ik een dag minder per week. Bij BDO was het geen enkel probleem dat ik minder wilde gaan werken. In overleg met mijn leidinggevenden heb ik mijn parttime dag gekozen. Ik heb een bepaalde verantwoordelijkheid richting klanten en collega’s en hoe ik hier aan wil voldoen is aan mij. In de praktijk is het lastig om niet evenveel werkzaamheden te willen blijven doen in minder dagen en te beseffen dat je met kinderen minder flexibel bent in het maken van extra uren om dingen af te maken. Tijdens busy season lukt het me dan ook niet altijd om mijn werk binnen de kantoortijden af te krijgen. Dit leidt soms tot wat dilemma’s, maar ook dit is zeker bespreekbaar! BDO is een organisatie met relatief veel collega’s met jonge kinderen en hecht veel waarde aan een goede balans tussen werk en privé. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik niet meer als ‘vol’ wordt aangezien sinds ik een werkende moeder ben en heb regelmatig collega’s die me erop attenderen op tijd naar huis te gaan en er iets van zeggen als ik op mijn vrije dag online ben.


“Tijdens busy season lukt het niet altijd om het werk af te krijgen. Dit leidt soms tot wat dilemma’s, maar ook dit is bespreekbaar! BDO is een organisatie met relatief veel collega’s met kinderen en hecht veel waarde aan een goede werk-privébalans.”


Wanneer mijn man en ik aan het werk zijn passen de oma’s en opa’s op de kinderen of gaan ze naar het kinderdagverblijf. Daar vinden ze het superleuk om met andere kindjes te spelen. Mijn man en ik stemmen dagelijks op elkaar af wie wanneer welke afspraken heeft staan en de kinderen op tijd kan brengen en halen. Het ochtend- en avondritueel doen we ook vaak samen. Deze flexibiliteit vanuit het thuisfront helpt om mijn werk goed uit te kunnen voeren. Maar ook de flexibiliteit vanuit BDO draagt hieraan bij. Het is fijn om voor zo’n flexibele werkgever te werken.

Thuiswerken tijdens corona

Nu, tijdens de corona-crisis, kunnen wij gelukkig nog gebruik maken van opvang, omdat mijn man werkzaam is in het hoger onderwijs. Daarnaast past mijn moeder ook nog wekelijks op. Hierdoor kunnen we een aantal dagen per week zonder afleiding van spelende kinderen op de achtergrond vanuit huis werken. We hebben ook een werkruimte aan huis waar ik mij af en toe kan afsluiten, maar werk en gezin loopt soms letterlijk door elkaar heen. De dagen dat de kinderen thuis zijn verdelen we de tijd tussen werk en aandacht voor de kinderen. Het heeft ook wel voordelen, zoals wat minder gehaaste ochtenden, op tijd aan het avondeten kunnen beginnen en meer tijd met het gezin samen. Ondanks de vele bel- en skype-uren, mis ik de gezellige onderonsjes met de BDO-collega’s en kijk ik er weer naar uit om met zijn allen op kantoor te zijn en naar klanten te mogen.

Mijn ambities voor de toekomst? Ik wil graag genieten van hoe mijn kinderen opgroeien en de wereld ontdekken. Maar daarnaast ook zelf zeker niet stil blijven staan en mij blijven ontwikkelen binnen BDO, ook als persoon. Hiervoor biedt BDO voldoende perspectieven!’


Ben jij benieuwd naar jouw carrièremogelijkheden binnen BDO en wat wij jou kunnen bieden op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling? Neem dan contact op met één van onze recruiters!

 

Daniëlle Buijs-Kop

Ik ben Daniëlle Buijs-Kop, 34 jaar en woon (al mijn hele leven) in het mooie Kruisland (een klein dorpje in West-Brabant), samen met mijn lieve zorgzame man en twee schatjes van kinderen. In 2008 ben ik als afgestudeerde bij BDO gestart en werk hier nog steeds met veel plezier. Ik geniet van het samenzijn met mijn gezin. Als echte Brabander houd ik van lekker eten en drinken in gezelschap van vrienden en familie en ik bezoek graag een festival of concert.
 

Top