Door de krapte op de arbeidsmarkt zijn er genoeg bedrijven op zoek naar professionals. Ieder bedrijf gooit alles in de strijd om jou voor zich te winnen. Maar hoe weet je nu of wat zij presenteren ook de waarheid is of alleen een mooi verhaal? Daarom wil ik je graag bijpraten over mijn (echte) ervaring als werknemer bij Risk Services. Ik werk nu anderhalf jaar bij BDO, waarvan een half jaar als Adviseur bij Risk Services en vind BDO een hele fijne werkgever. Ik leg in dit artikel graag aan je uit waarom.

Medewerkers centraal

Bij BDO draait het om mensen. People help people achieve their dreams is de slogan die wij gebruiken. BDO biedt namelijk niet alleen passend advies voor onze klanten, maar zorgt er ook voor dat medewerkers kunnen doen waar zij goed in zijn en waar hun passie ligt. Zo krijg ik bij BDO de ruimte om mij te ontwikkelen hoe ik dit wil, of dit nu door middel van het volgen van een opleiding is of door het meelopen met opdrachten van andere afdelingen.

Hoewel BDO geen kleine organisatie is, met een nummer-5 positie in de lijst van accountantskantoren, voel ik mij bij BDO geen nummertje, krijg ik een hoop verantwoordelijkheid en ervaar ik vrijheid in mijn functie. Er is bijvoorbeeld ruimte om je eigen propositie op te zetten; je krijgt hier alle steun en begeleiding bij die je nodig hebt. Daarnaast word ik betrokken bij de besluiten die binnen ons team worden genomen en heb ik het gevoel dat mijn mening als junior net zo gewaardeerd wordt als de mening van een collega die meer ervaring heeft.

Persoonlijke aandacht

Iedere opdracht die ik doe wordt aan het einde geëvalueerd. Zo kijk ik samen met mijn collega’s naar wat mijn rol is geweest, wat er goed ging, maar ook naar wat beter kan in volgende opdrachten. Hierdoor krijg ik bij iedere opdracht de kans om te werken aan mijn ontwikkelpunten en kan ik ingezet worden op opdrachten waar mijn kwaliteiten goed van pas komen. Daarnaast heb ik afspraken met mijn mentor, coach en gewoon lunchafspraken met de partners om te praten over mijn ontwikkeling. Deze begeleiding vind ik erg belangrijk. Door de diversiteit aan klanten, markten en opdrachten maak ik kennis met verschillende bedrijven, bouw ik een netwerk op en leer ik ontzettend veel.

Work-life balance

Ik vind dat er bij BDO een fijne werk-privé balans is. Zo bepaal ik mijn werktijden zelf; als ik liever in de ochtend sport en ervoor kies om in de avond langer door te werken is die mogelijkheid er. Natuurlijk is het soms hard werken om deadlines en de gewenste resultaten te behalen, maar dit mag altijd gecompenseerd worden in periodes dat het bijvoorbeeld minder druk is. Ook krijg ik genoeg tijd om bij te komen in mijn vakantie(s), het nemen van vakantie wordt zelfs gestimuleerd. Met maar liefst 22 vakantiedagen en 10 flexdagen (die ik ook inzet als vakantiedagen) is er genoeg ruimte voor een langere reis. Ik ben bijvoorbeeld net een maandje terug van een mooie reis naar Sri Lanka.

Wat BDO ook onderscheidend maakt is de manier waarop wij onze uren indelen. Hoewel er bij veel accountantskantoren wordt gestreefd naar een productiviteit van 100%, streven wij bij BDO naar een productiviteit van 65%. Dit betekent dat ik de kans krijg om in de 35% die overblijft te werken aan mijn eigen ontwikkeling, coachgesprekken te voeren, een opdracht mee te kijken met een ander team, ideeën uit te werken of een business case te bouwen.

“Bij BDO krijg ik de kans om 35% van mijn productiviteit in te zetten om te werken aan mijn ontwikkeling, het voeren van coachgesprekken, het meekijken bij opdrachten met een ander team, ideeën uit te werken of aan een business case te bouwen.”

Melanie Dolderman – Adviseur Risk Services

Vitaliteit is belangrijk, zowel voor BDO als voor jou als werknemer. Om dit te stimuleren wordt mijn abonnement bij de sportschool door BDO vergoed. Daarnaast doen we met collega’s regelmatig mee met verschillende sportieve activiteiten. Zo heb ik vorig jaar nog meegedaan aan Steptember om geld in te zamelen voor de Hartstichting!

En uiteraard, niet geheel onbelangrijk, is er ook genoeg ruimte voor gezelligheid en fun! Op vrijdagmiddag proost ik met mijn collega’s tijdens een borrel om de week af te sluiten en er wordt minimaal twee keer per jaar een uitje georganiseerd met het team. Ik heb dit tot nu toe twee keer meegemaakt en vond dit superleuk en gezellig! Er wordt in een informele sfeer gedronken, gegeten en gedanst. Je leert iedereen heel goed kennen, waardoor we echt een hecht team vormen.

Zit je nog met vragen over BDO als werkgever? Of het werken binnen Risk Services? Dan mag je altijd contact met mij opnemen!


Werken bij BDO Risk Services iets voor jou?

Ben je na het lezen van Melanie’s blog enthousiast geworden over werken bij Risk Services? Neem dan contact op met één van onze recruiters!

Melanie Dolderman

Melanie is Adviseur bij Risk Services en werkt aan opdrachten betreft fraude, internal audit, compliance en adviesvragen met betrekking tot risicomanagement.

 

Top