Het binden en boeien van medewerkers is enorm belangrijk. In de huidige arbeidsmarkt ligt de focus al snel op het werven van nieuwe collega’s. Maar vanuit mijn specialisme weet ik dat dit niet de oplossing is voor de schaarste. Het ontwikkelen en behouden van medewerkers is dat wel. Binnen BDO krijg ik alle ruimte om daar aan bij te dragen. En dat doe ik natuurlijk niet alleen, maar samen met een team van zes collega’s binnen HR Development.

Als HR Development-team hebben wij, naast het ontwikkelen van onze medewerkers ook een belangrijke rol in het realiseren van de BDO strategie en gewenste cultuur. Dit doen we middels ons ‘BDO Horizon-programma’. Dat is een organisatie breed cultuurprogramma waarin ieder HRD-teamlid een eigen aandachtsgebied heeft.

Leren en ontwikkelen

Binnen ons team ontwikkel ik leerprogramma’s en teamtrajecten op gebied van vaardigheden, cultuur & gedrag én richt ik mij op het cultuurprogramma thema ‘Leren & ontwikkelen’. We vinden het enorm belangrijk om duurzaam te investeren in het leren en ontwikkelen van onze medewerkers. Voor nu en in de toekomst. Het zijn van een lerende organisatie is dan ook de kern van onze visie daarop.

We streven naar een cultuur waarin een lerende houding vanzelfsprekend is. Maar hoe kunnen we die ambitie realiseren? Daarvoor hebben we binnen het cultuurprogramma ‘Leren & Ontwikkelen’ een aantal doelen gesteld die we hebben door vertaald naar concrete focusgebieden in de vorm van diverse projecten.

Eén van die projecten is het ontwikkelen van leerlijnen. Een leerlijn is een bundeling van verschillende leer- en ontwikkelactiviteiten die bijvoorbeeld passen bij je functieniveau, je ontwikkelambitie of specifieke afdeling. We ontwikkelen leerlijnen, zodat voor iedere BDO’er inzichtelijk is wat de mogelijkheden zijn binnen BDO op gebied van persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Zo kun je binnen BDO nog gerichter aan de slag gaan met je eigen ontwikkeling én de daarbij passende begeleiding en opleiding.

Summerschools

Momenteel zitten we volop in het ‘Summerschool seizoen’. Summerschools zijn meerdaagse evenementen die wij jaarlijks in de zomer organiseren voor al onze BDO’ers. De persoonlijke en vaktechnische ontwikkeling staan daarbij centraal, maar zeker ook de verbinding met andere collega’s. Dat was altijd al een belangrijk onderdeel, maar door het hybride werken is dat nog belangrijker geworden. We zijn een ambitieuze organisatie en we geloven dat we onze ambities alleen met elkaar kunnen realiseren. Samen leren én elkaar nog beter leren kennen draagt daar wat mij betreft zeker aan bij.

Maar hoe komt zo’n summerschool tot stand? Het programma ontwikkelen we samen met het managementteam van de betreffende afdeling en Bureau Vaktechniek. Per praktijk bekijken we al in het najaar met welke strategische ambities en vaktechnische ontwikkelingen we medewerkers kunnen voorzien in hun leerbehoefte. Aan de hand daarvan ontwikkelen we een inhoudelijk meerdaags programma dat collega’s helpt bij zowel de vaktechnisch ontwikkeling, vaardigheden als gedrag. Daarnaast bevatten programma’s ook sportieve activiteiten en fun, zoals bijvoorbeeld een karaoke, pubquiz en disco.

We zien dat er steeds meer behoefte is aan een programma dat collega’s helpt bij het ontwikkelen van vaardigheden en gedrag. Hierdoor kunnen we echt de diepte in rondom relevante thema’s. Als HRD adviseur ben ik natuurlijk erg blij met deze ontwikkeling, omdat we serieus kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van onze collega’s.

Audit & Assurance

Zo hebben we voor de auditpraktijk een vaardigheden dag opgezet rondom de Questioning Mind; een nieuwsgierige, onderzoekende en kritische grondhouding. Het is belangrijk om elkaar te blijven challengen, hulp te durven vragen en feedback te geven. Dat draagt niet alleen bij aan kwaliteit van werk, maar ook aan de fun factor in de intellectuele zin. Daarom hebben we samen met een externe partij een programma ontwikkeld dat opgebouwd is als een game, om de Questioning Mind nog meer te stimuleren.

Advisory

Het programma voor de Advisory Summerschool hebben we opgebouwd aan de hand van vier strategische pijlers. Collega’s hebben zich vooraf kunnen inschrijven voor een pijler naar keuze; Integrale propositie, Technologie, Commercie of Sustainability. Binnen die pijler volgen collega’s in anderhalve dag een drietal workshoprondes.

Een ronde kan bestaan uit een vaardigheidstraining, een interessante spreker of een dialoogsessie. We hebben binnen BDO veel kennis en expertise in huis, dus onze eigen collega’s verzorgen zelf ook een aantal workshops binnen de pijlers. Daarnaast bevat het programma een ‘Skills Gym’ met een ruim aanbod aan workshops op gebied van persoonlijke ontwikkeling zoals Think like a zebra, Ikigai, stijlflexibileit en humor als instrument.

De gehele summerschool-reeks

Dit zijn slechts twee voorbeelden van summerschools van dit seizoen. We organiseren dit namelijk voor alle BDO praktijken, dus ook voor de collega’s van de Payroll & HR Services-praktijk, Accountancy & Bedrijfsadvies en Tax & Legal.

De summerschools worden de gehele zomer door georganiseerd. Dit jaar hebben we vijf verschillende summerschools ontwikkeld en organiseren we er maar liefst 12! De eerste editie van een reeks is altijd spannend. Dan komt datgene waar je het afgelopen half jaar zo hard naar toe hebt gewerkt, pas echt tot leven. Ik zou ook niet zo goed weten wat we zouden moeten zonder de collega’s van de BDO Academie. Zij zijn echt onmisbaar in de organisatie en regelen niet alleen de locaties en de faciliteiten, maar zij verzorgen ook de communicatie, planning en logistiek op de dag zelf, tot in de puntjes.

Zelf ben ik ook veel aanwezig, en neem ik actief deel aan het programma. Daarnaast spreek ik collega’s en haal ik feedback op. Zo kunnen we indien nodig tussentijds nog bijsturen in het programma. Wanneer de evaluaties binnen komen, ben ik altijd een beetje zenuwachtig. Je wil niet alleen dat collega’s enthousiast zijn over de Summerschool, maar ook dat we echt impact hebben gemaakt in hun ontwikkeling en verbinding met andere collega’s. Dat geeft enorm veel voldoening, want uiteindelijk is dat waarvoor we het allemaal doen!

Werken als HRD adviseur bij BDO

Inmiddels werk ik 8 jaar bij BDO, en dat is natuurlijk niet voor niets. Binnen BDO krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid en dat is iets wat heel goed bij mij past. Ook heb ik de ruimte gekregen om mijzelf steeds verder te ontwikkelen in verschillende rollen. Maar het zijn toch wel de collega’s die het compleet maken. Ik heb zelfs collega’s die ik regelmatig buiten werktijd zie en als vrienden beschouw.

Wil je meer weten over werken als HR professional binnen BDO? Bekijk de vacature van HRD adviseur of neem contact op met een van de recruiters. Leuk als je het team komt versterken!

Linda Dikmans

Mijn naam is Linda Dikmans, 36 jaar oud en ik werk als HRD adviseur. Ik sport graag, zowel in de sportschool als lekker buiten in de natuur. Ik ben sowieso graag buiten, of het nu kamperen in een oud volkswagenbusje is, tuinieren of een pittige klimtocht in de bergen. Met zo’n achternaam moet je wel actief zijn, vooral omdat mijn tweede passie lekker eten is. Zelf uitgebreid koken of uiteten, ik word daar erg gelukkig van, helemaal in combinatie met mijn familie en vrienden.

Top