Hockey & accountancy

Mijn eerste contact met BDO is lang geleden ontstaan op het hockeyveld. De sponsor van de bondsscheidsrechters was namelijk BDO. Toen ik op zoek moest gaan naar een stageplek kwam ik BDO opnieuw tegen en de keuze was natuurlijk snel gemaakt!

BDO is een relatief groot accountantskantoor met een hele gezellige en prettige sfeer maar ook een formele uitstraling. BDO laat zien dat het veel te bieden heeft en de beste perspectieven aan de klant wil bieden. Ik heb voor de opleiding accountancy gekozen, omdat ik graag advies wil geven aan verschillende ondernemingen. Doordat dit goed aansluit met de visie van BDO, besloot ik hier stage te gaan lopen.

Jong & gedreven

Inmiddels loop ik een aantal maanden stage bij BDO Arnhem en kan ik bevestigen dat er een erg prettige werksfeer is en dat BDO de juiste keuze was. De eerste dag bij een nieuwe baan is vaak een beetje spannend, maar daar wilde BDO niets van weten. Ze gaven mij direct het gevoel dat ik één van de collega’s was en daardoor ben ik mij direct thuis gaan voelen. Ook is het prettig dat BDO enkele verplichte cursussen aanbiedt voor starters, die ervoor zorgen dat je als nieuwkomer over voldoende kennis beschikt om te starten met de programma’s binnen BDO. Ik merk dat ik hier nog steeds enorm van profiteer.

Op de afdeling Accountancy & Bedrijfsadvies houd ik me voornamelijk bezig met de administratieve dienstverlening voor klanten en de voorbereidende werkzaamheden voor het opstellen van een jaarrekening. Hierbij variëren de klanten enorm. Zo werk ik voor klanten in de industriebranche, de vastgoedbranche en ook dienstverleners. Als stagiair worden mijn verrichte werkzaamheden door andere financieel analisten gereviewd en krijg ik feedback, zodat mijn werk uiteindelijk foutloos wordt. Doordat het een redelijk jong team is met gedreven collega’s die elkaar graag helpen, ligt de drempel om een vraag aan één van mijn collega’s te stellen laag.

Persoonlijk & informeel

Als stagiair is het erg belangrijk om voldoende persoonlijke aandacht te krijgen. Ik ben er immers om nieuwe kennis en ervaring op te doen. Dat gevoel heb ik zeker bij BDO. Er wordt niet alleen naar mij omgekeken wanneer ik een vraag heb gesteld, maar er komen ook collega’s naar mij toe om te vragen of alles lukt of dat ze mij ergens mee kunnen helpen. Ook heb ik ondanks mijn vijfdaagse werkweek, voldoende tijd voor studie gerelateerde opdrachten. Uiteraard zolang ik dit goed overleg met collega’s die gaan over de planning.

De sfeer in Arnhem is zo persoonlijk dat collega’s ook naar mij toekomen om niet over werk te praten, maar ook gewoon om te vragen hoe het gaat of hoe mijn weekend was. Dit zorgt er in mijn ogen voor dat de formele houding die BDO naar buiten toe uitstraalt, binnen het bedrijf toch als informeel kan worden gezien. Een prima combinatie wat mij betreft.

Advies voor toekomstige collega’s

Tot slot zou ik toekomstige collega’s zeker aanbevelen eens een kijkje te nemen binnen BDO. Zeker voor mij als starter biedt BDO uitstekende kansen en geeft zij mij optimaal de mogelijkheid om mijn kennis te verbreden. Een nieuwe baan is altijd spannend, maar vanwege de gezellige en prettige werksfeer binnen BDO is er geen enkele reden om dit spannend te vinden. Grijp de kansen die BDO jou te bieden heeft aan en geloof in de perspectieven die BDO jou te bieden heeft!

Ben je nieuwsgierig geworden naar werken bij BDO? Neem dan contact op met een van de recruiters voor meer informatie.

Bram Gerritsen

Mijn naam is Bram Gerritsen en ik ben 21 jaar oud. Ik studeer accountancy en zit inmiddels in het derde jaar van de studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen te Nijmegen. Ik heb ongeveer anderhalf jaar geleden het ouderlijk huis in mijn geboortestad Apeldoorn verlaten en mijn eigen plek gevonden in Nijmegen. Met het mooiste park van Nijmegen in de achtertuin is het hier in de zomer prima vertoeven! Ik ben in het verleden een grote hockeyfanaat geweest en ook in Nijmegen heb ik nu weer mijn hockeystick uit de kast gepakt! Door mijn hockeyverleden ben ik dan ook in aanraking gekomen met BDO, de sponsor van de bondsscheidsrechters in Nederland. Ik ben erg blij met de kans die BDO mij te bieden heeft en hoop in mijn periode bij BDO veel nieuwe ervaringen en kennis op te doen met betrekking tot de accountancywereld, zodat ik uiteindelijk kan terugkijken op een geslaagde stagekeuze bij BDO.

 

Top