Daniëlle van Roij is Senior Assistent Accountant bij BDO Accountancy & Bedrijfsadvies (A&B) in Tilburg en zit in het derde jaar van de praktijkopleiding. Hoe het is om bij BDO in Tilburg te werken? Dat lees je in haar blog.

“Ik werk nu anderhalf jaar op de A&B-afdeling van BDO in Tilburg. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het samenstellen van jaarrekeningen voor diverse ondernemingen en alles wat daarbij komt kijken. Bijvoorbeeld onder meer het verzorgen van financiële administraties, het opstellen van de aangifte omzetbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting.

Diverse teams en klanten

Onze afdeling bestaat uit ongeveer 20 tot 25 collega’s. Wat werken bij BDO voor mij zo leuk maakt is dat ik bijna altijd in en met verschillende teams werkt. Een team bestaat meestal uit een accountant, een relatiebeheerder, een senior en een assistent. Mijn rol is die van de senior en hierbij begeleid ik de assistent bij de opdracht. Door het werken in verschillende teams, leer ik veel van mijn collega’s. Ook de ruimte die ik krijg om mijn kennis te delen en over te dragen aan junioren vind ik fijn en maakt het werk voor mij erg uitdagend.

Daarnaast werk ik voor diverse klanten: van horeca tot zorgbedrijven tot holdings. Dit maakt het werk afwisselend en interessant. Tussen deze klanten zitten veel verschillen, maar ook overeenkomsten. De grote verschillen zijn dat iedere klant andere informatiebehoeften heeft en andere vragen stelt. Bij de horeca is het bijvoorbeeld interessant om marges te weten. Bij zorgbedrijven wordt meer gekeken naar de omzet en de ontwikkeling t.o.v. de personele bezetting. De overeenkomsten bij de verschillende B.V.’s zijn dat je in dit vakgebied altijd met de ondernemer in gesprek gaat. Ik vind het leuk om te weten wat er speelt bij mijn klanten en hoe ik daar op in kan spelen (de juiste informatie tijdig aanleveren). Van het werken voor diverse klanten leer ik daarom ontzettend veel, maar dus ook andersom. Vragen van ondernemers probeer ik altijd zo concreet mogelijk te beantwoorden. Het is leuk om de ondernemer een stapje verder te helpen met de kennis die ik heb!

Het grootste gedeelte van mijn klanten is gevestigd in Tilburg. Ik ervaar het als erg positief om voor klanten uit de omgeving te werken. Je hebt dan altijd wel iets om een praatje over te maken!

Begeleiding

Naast mijn werk bij BDO zit ik in het derde jaar van de praktijkopleiding MKB en krijg ik vanuit BDO begeleiding door een beoordelaar van kantoor. Het theoretisch gedeelte heb ik in 2016 volledig afgerond. Je bent natuurlijk zelf verantwoordelijk voor de voortgang en uitvoering van de praktijkstage, maar ik word hierbij goed begeleid door BDO. Mijn beoordelaar ondersteunt mij wanneer ik vragen heb en denkt met mij mee bij opdrachten die uitgevoerd dienen te worden inzake de praktijkopleiding. Als ik diverse opdrachten nodig heb om doelen binnen de stage te behalen, dan kan ik dit met hem bespreken en kijken we samen hoe we dit gaan invullen. De trainingsdagen worden ook vanuit BDO gefaciliteerd.

Persoonlijke aandacht

De werksfeer is erg prettig en ik heb leuke collega’s. Het is gezellig op de afdeling en er worden regelmatig uitjes georganiseerd. Daarnaast kan alles besproken worden en voel ik geen drempel om bij iemand binnen te stappen om vragen te stellen. Er is veel persoonlijke aandacht. Iedere werknemer heeft een eigen coach waarmee je periodiek een gesprek hebt over je voortgang en over overige zaken op de werkvloer. Dit is heel prettig omdat ik met mijn coach alles kan bespreken. Wat betreft de work-life balance bij BDO: ik heb naast mijn werk voldoende vrije tijd om mijn hobby’s uit te voeren. Overwerk vindt wel plaats maar in beperkte mate en alleen wanneer dit echt nodig is.

Wil jij ook werken binnen deze leuke afdeling? Waarbij je met verschillende collega’s samenwerkt, van elkaar leert en waar jouw stem ook geldt? Waar opleidingen worden gefaciliteerd en er altijd ruimte is om jezelf verder te ontwikkelen? Genoeg redenen om bij ons te solliciteren!”

Werken bij BDO ook iets voor jou?

BDO Accountancy & Bedrijfsadvies zoekt voor haar kantoor in Tilburg een Senior Assistent Accountant AA. Iets voor jou? Bekijk dan snel de vacature en solliciteer. Of neem contact op met onze recruiter Nienke Krouwels.

Daniëlle van Roij


Word Senior Assistent Accountant bij BDO Accountancy & Bedrijfsadvies

BDO zoekt voor haar kantoor in Tilburg een Senior Assistent Accountant AA. Ben je na het lezen van Daniëlle’s verhaal enthousiast geworden?

Bekijk de vacature

Top