Bijna elke ochtend rijd ik met mijn sporttas in de achterbak naar kantoor. Zo kan ik na werktijd meteen door naar mijn ‘bokscluppie’ in Rotterdam. Het is heerlijk om na een drukke werkdag helemaal op te gaan in het sporten. Om alleen te focussen op het boksen, al het andere even los te laten. Ik denk ook dat het belangrijk is om buiten je werk iets te hebben waar je veel plezier uit haalt. Voor mij is dat boksen.

Nederlands kampioen

Ik train niet meer iedere dag, zoals in de tijd dat ik Nederlands kampioen bij de amateurs werd, in de B-klasse. In de Keuken Kampioen Divisie van het boksen, zeg ik altijd. Het jaar daarna kwam ik uit in een hogere gewichtsklasse, tot 91 kilo, maar tijdens de kwartfinale van de kampioenschappen dat jaar, schoot mijn schouder uit de kom en dat is daarna nog veel vaker gebeurd. Voor een bokser best lastig… Sindsdien boks ik geen wedstrijden meer, maar ik ben nog niet klaar en werk aan een comeback. Ik wil die kick nog een paar keer voelen en mijn topsportleven op een leuke manier afsluiten. Ondertussen volg ik de opleiding tot bokstrainer-/coach en daarnaast geef ik zo nu en dan een bokstraining op mijn boksschool.

Ik werk sinds 1 januari 2018 bij BDO. Het boksen combineren met mijn baan als Tax Advisor bij BDO, is niet altijd even makkelijk. Ik boks niet meer op topniveau, maar ik steek er nog steeds veel tijd in. Het is allemaal een kwestie van goed en strak plannen. De dagen vliegen wel voorbij zo. Werken, sporten, ‘s avonds nog wat vakliteratuur lezen en dan zit de dag er alweer op.

Knallen

Als Tax Advisor moet ik nog veel leren om de belastingadviseur te worden die ik wil zijn. Daar ligt mijn prioriteit. En dat betekent dat ik niet de trainingsuren kan maken die nodig zijn om dat echte topniveau te halen, en te behouden. Daar heb ik vrede mee. Wel moet het lukken om in korte periodes te knallen, voor nog een paar laatste wedstrijden.

Als Tax Advisor ben ik op een heel ander punt in mijn carrière. Ik ontwikkel me elke dag en groei bij elke uitdagende klus. Mijn doel is op korte termijn zo veel mogelijk te leren, zodat ik doorgroei tot een goed ontwikkelde en allround belastingadviseur, gespecialiseerd op bepaalde vlakken binnen de (internationale) vennootschapsbelasting.

Oplossingsgerichtheid en doorzettingsvermogen

Mijn achtergrond als bokser helpt me die ambities waar te maken. Bijvoorbeeld als het gaat om oplossingsgerichtheid en doorzettingsvermogen. Met boksen kom je weleens in situaties terecht waar geen redden aan lijkt, of je komt een tegenstander tegen die simpelweg sterker of sneller is. Maar opgeven, is nooit een optie. En je moet zeker nooit je handen laten zakken. Er is altijd een manier om te winnen. Niet klagen en gewoon doen. Creatief zijn.

De grootste kick is wanneer ik een vraag krijg waarop ik het antwoord ook niet meteen weet en echt op zoek moet naar het juiste antwoord. Het geeft me een lekker gevoel wanneer dat lukt. De klant is blij en je hebt zelf wat geleerd. En dat overwinningsgevoel geeft altijd veel energie!

Samen met Nathan een kijkje nemen in zijn boksschool? Check onderstaand filmpje.

 

Nathan Wiredu

International Tax Advisory

 

Top