Welkom bij de MKB-praktijk van BDO Tilburg! Hopelijk kan ik dit over een aantal maanden tegen je zeggen. Wij zijn namelijk voor de samenstelpraktijk van BDO Tilburg op zoek naar nieuwe collega’s zoals jij. In deze blog wil ik je kennis laten maken met mij en met een aantal van de vele diverse werkzaamheden die ik verricht. Laten we wel één ding afspreken: mocht je na het lezen van mijn blog interesse hebben om mijn nieuwe collega te worden, schroom dan niet om je te richten tot mij of één van mijn collega’s!

Laten we kennismaken

Ik ben Janneke van den Ouweland, 29 jaar en woon in Tilburg. Ik werk sinds twee jaar bij BDO als senior financieel analist en ben recent gestart met mijn praktijkstage voor mijn AA-titel. Hiervoor heb ik ruim 2,5 jaar bij een ander accountantskantoor gewerkt en daarvóór heb ik mijn HBO-opleiding Accountancy afgerond. Ik woon momenteel alleen, maar ben sinds een jaar samen met Robert-Jan. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met vriendinnen leuke dingen te doen, voetbal te kijken, te wandelen en hard te lopen. Daarnaast hou ik erg veel van reizen en heb ik inmiddels al diverse mooie plekken in de wereld bezocht. Zo heb ik een half jaar op Sint Maarten gewoond en heb ik reizen gemaakt naar onder andere Zuid-Afrika en West-Amerika, zoals je op mijn foto kunt zien.

Waarom ik mijn werk zo leuk vind

In de twee jaren die ik inmiddels bij BDO werk is mijn takenpakket flink uitgebreid. Zo houd ik mij bezig met het samenstellen van jaarrekeningen, het verzorgen van fiscale aangiften van klanten, het schrijven van (middel)grote jaarrekeningen en het verzorgen van SBR deponeringen. Op die manier werk ik met veel verschillende collega’s van allerlei afdelingen samen en heb ik ook veel klantcontact.

Mijn favoriete klant is een bouwgroep die zich met name bezighoudt met dakdekken. De groep bestaat uit zo’n twintig entiteiten waarvoor wij als MKB-praktijk een groot deel samenstellen en diverse jaarrekeningen schrijven voor de controle-afdeling. Op die manier kan ik de twee onderdelen van mijn werk die ik het liefst doe samenbrengen! Ik krijg er enorm veel energie van om samen te werken met collega’s van verschillende afdelingen en om intensief contact te hebben met de klant. Dit zorgt tegelijkertijd ook voor grote uitdagingen omdat communicatie heel belangrijk is als je met meerdere mensen moet samenwerken. Mijn klantenpakket is enorm gevarieerd (productieondernemingen, handelsorganisaties, kledingwinkels) en dat maakt het werken bij BDO voor mij zo leuk! Je kan bij zoveel klanten een kijkje in de keuken nemen. Daarnaast varieert per klant ook het team en dat zorgt ervoor dat je je collega’s snel goed zal leren kennen en dat je veel van elkaar kan leren.

Ik kreeg al snel klantcontact

Bij BDO krijg je al snel de vrijheid om zelf het klantcontact op te pakken. Ik geef je daarbij alvast de tip dat je hierin zelf het initiatief moet nemen. Ik heb regelmatig binnen het team aangegeven dat ik graag het klantcontact op me zou willen nemen en daar is nog nooit negatief op gereageerd. Het klantcontact ervaar ik als prettig en informeel. Laatst kreeg ik een appje van een klant waarin we eerst nog even de voetbaluitslagen van het afgelopen weekend bespraken, daar krijg ik energie van!

Mijn toekomst bij BDO

Ongeveer anderhalf jaar geleden heb ik het theoretische gedeelte voor mijn opleiding tot AA-accountant afgerond aan Avans+. Na een studiepauze ben ik recent gestart met mijn praktijkstage. Ook dit biedt weer mogelijkheden tot het uitbreiden van mijn werkzaamheden! Zo heb ik nu een aantal beoordelingsopdrachten en productiecontroles uit mogen voeren. Ik vind het fijn dat BDO mij de kans geeft op mijn praktijkstage te volgen en mij op die manier te laten oriënteren op wat ik nu echt het leukste vind om te doen. Binnen BDO wordt het gestimuleerd om verder te leren en continu te blijven groeien. Op die manier kunnen we de kwaliteit blijven leveren die klanten van ons verwachten. Over een kleine drie jaar hoop ik mijn praktijkstage af te kunnen ronden en daarmee een functiegroep hoger te kunnen komen. Hopelijk brengt dit me nog meer mogelijkheden en kan ik nog meer als spin in het web functioneren binnen het team en richting de klant.

“Wanneer je aangeeft dat je bepaalde zaken wilt leren of leuk vindt, wordt daarnaar geluisterd en wordt je daarin gefaciliteerd. Dat is voor mij echt de kracht van BDO!”

BDO Tilburg

Twee jaar geleden ben ik vanuit een andere accountantskantoor overgestapt naar Accountancy & Bedrijfsadvies bij BDO Tilburg. Ik zocht wat meer uitdaging in mijn werk en een bijkomend voordeel was de minimale reistijd (maar liefst vijf minuten fietsen). Toen ik startte wist ik nog niet goed wat ik moest verwachten bij zo’n groot kantoor als BDO en vroeg ik me af of het daardoor wellicht wat onpersoonlijker zou zijn. Het tegendeel is waar! Ik ervaar het contact met mijn collega’s en klanten als zeer persoonlijk en er is altijd tijd voor een praatje. En wanneer je aangeeft dat je bepaalde zaken wilt leren of bepaalde dingen leuk vind, wordt daarnaar geluisterd en wordt je daarin gefaciliteerd. Dat is voor mij echt de kracht van BDO! Ook in Coronatijd blijven wij als collega’s met elkaar in contact en worden er regelmatig online ‘uitjes’ georganiseerd. Zo hebben we laatst een online escape game gespeeld waarbij diverse teams het tegen elkaar opnamen. Pre-Corona zijn we bijvoorbeeld naar de Efteling geweest, naar een bierbrouwerij en hebben we gedoold in het doolhof van Doloris. Hopelijk kunnen we jou ook een uitnodiging sturen voor het volgende afdelingsuitje!

Onze afspraak

Afspraak is afspraak: heb je nog steeds interesse of wellicht vragen? Stuur me een berichtje via LinkedIn of klik hier voor de openstaande vacatures in ons team. Tot snel!


Werken bij BDO ook iets voor jou? Neem vrijblijvend contact op met één van onze recruiters voor meer informatie over jouw carrièremogelijkheden.

Janneke van den Ouweland

Ik ben Janneke van den Ouweland, 29 jaar en woon in Tilburg op steenworp afstand van kantoor. Ik werk sinds twee jaar bij BDO als senior financieel analist en ben recent gestart met mijn praktijkstage voor mijn AA-titel. Hiervoor heb ik ruim 2,5 jaar bij een ander accountantskantoor gewerkt en daarvóór heb ik mijn HBO opleiding Accountancy afgerond. Ik woon momenteel alleen, maar ben sinds een jaar samen met Robert-Jan. Hij is een paar maanden geleden verhuisd naar zijn huis in de Reeshof dus we pendelen regelmatig tussen twee huizen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met vriendinnen leuke dingen te doen, voetbal te kijken, te wandelen en hard te lopen.

 

Top