Misschien niet voordehandliggend, maar voor Jelle een heel bewuste stap om juist bij BDO als Developer aan de slag te gaan. Wij waren ook erg benieuwd en stelden Jelle een aantal vragen hierover. Lees het interview hieronder.

Het lijkt kort, maar het zijn toch echt alweer – bijna – 7 maanden Jelle. Sinds 1 februari werk je bij ons als Developer. Hoe ben je bij BDO terecht gekomen?

Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe baan, en van daaruit op zoek via vacaturesites. Via WerkenMet.Net kon ik goed zoeken naar wat ik wilde, en kwam ik bij BDO uit. Waarna ik een heel ander beeld van BDO als accountancy bedrijf kreeg. Ik werd ontzettend enthousiast over de vacature, het bedrijf, en de mogelijkheden die geboden werden. Vervolgens een sollicitatie gedaan, eerst digitaal en vervolgens op locatie, en de klik was wederzijds!

Wat maakte dat je specifiek bij BDO bent komen werken?

Reden dat ik vervolgens voor BDO gekozen heb is de -voor mij- interessante combinatie op 3 vlakken. De techniek, zo wordt er gebruik gemaakt van een veel Microsoft technologieën waaronder Azure, Office 365, en het Power Platform, en gave standaarden zoals microservices. De grootte van het bedrijf vind ik perfect, het is niet te groot én niet te klein; je kent alle collega’s van de afdeling, en vindt altijd een goeie sparringpartner. Ook maakt de sfeer dat ik me thuis kan voelen binnen BDO.

Je benoemt bewust daarbij de sfeer, hoe ervaar je de sfeer en bijgevolg de samenwerking tussen collega’s onderling?

Binnen BDO merk je dat als je nieuw binnenkomt dat iedereen tijd voor je maakt en geen vraag te gek is, echt iedere collega staat voor je klaar als je hulp nodig hebt. Het is -voor mij- een prettige sfeer om in te landen, je kunt écht onboarden binnen het bedrijf qua kennis, collega’s en verantwoordelijkheden. De sfeer is heel informeel en vriendelijk.

Is er ook ruimte voor dingen naast het werk?

Zeker! Er is tijd om samen te wandelen in de pauze, samen -na het werk- een biertje te pakken, of zoals aankomende zaterdag op een leuk uitje te gaan met heel de afdeling. En, wat me nog meer opvalt is dat als we een kwartaalmeeting hebben, dat er naast een informatief praatje, ook aan teambuilding wordt gedaan. Dat is echt heel fijn.

Je geeft aan dat er veel samen met collega’s wordt gedaan, hoe is de persoonlijke aandacht voor jou binnen BDO?

Binnen het team is er sowieso ontzettend veel ruimte voor persoonlijke inbreng. En ook op het gebied van coaching krijg ik veel aandacht. Vanuit people coaching wordt met focus gekeken naar hoe ik het beste kan groeien, jij als architect helpt me met een groeipad op technisch vlak, je krijgt een onboarding coach om de organisatie beter te leren kennen, en binnen het team een buddy die je overal bij kan helpen én je sparringpartner is.

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen? Wat biedt BDO jou aan ontwikkelingsmogelijkheden?

Samen met je people coach stel je afspraken op per jaar, zelfs nu ik pas een paar maanden in dienst ben heb ik al een afspraken gemaakt om dit jaar meteen goed te kunnen starten hierin. Vanuit technisch vlak heb ik bij jou aangegeven dat ik me meer wilde richten op certificering, en zijn we samen tot een Azure certificering gekomen die het beste past bij mij. Ik krijg daarbij de ruimte om alles in mijn eigen tempo op te pakken.

Wat zou je aan een toekomstige collega’s als tip willen meegeven?

Kijk verder dan het initiële beeld dat je hebt van het bedrijf of de sector, ik heb het gevoel dat er bij BDO heel veel kansen en mogelijkheden zijn voor mij, iets dat me erg (positief) opvalt. En de beste tip die ik kan geven? Kom gewoon een keer praten om zelf te ervaren hoe het hier gaat. Beginnen bij een nieuwe baan is altijd spannend/uitdagend, maar voor mij geldt dat ik nog geen moment spijt heb gehad van mijn overstap naar BDO en hier helemaal op mijn plek zit..

Wauw, thanks Jelle, dat zijn mooie woorden om mee af te sluiten!


Ben jij na het lezen van dit bericht nieuwsgierig geworden naar werken binnen de IT bij BDO Nederland? Bekijk de vacatures of neem contact op met Karien Bekkers, Corporate Recruiter, via Karien.Bekkers@bdo.nl of 040 – 269 82 19.

Jelle van der Heijden

Ik ben Jelle van der Heijden, 28 jaar jong en woon samen met mijn vrouw en zoontje van 1,5 jaar in Meijel. Ik ben in februari gestart als ontwikkelaar bij BDO.
Naast mijn passie voor softwareontwikkeling vind ik het naast het werk juist leuk om dit volledig los te laten. Zo ga ik graag naar de sportschool, een rondje fietsen en
ben ik altijd in voor een avondje bordspellen met vrienden. Natuurlijk is een avond thuis op de bank met een goede Netflix serie ook altijd goed.

Top