De vraag naar hygiëne handgel is nog nooit zo groot geweest als de afgelopen maanden. Voor de ondernemende familie van Roëlle Zijlstra, Adviseur Management Consulting bij BDO, een uitgelezen kans om een bedrijf te starten: HandCare. Samen met haar vader, moeder, broer, twee zussen en een poule van zo’n 10 jongeren, produceren zij elke dag maar liefst 5.000 flacons hygiëne handgel. Genoeg werk aan de winkel dus! Gelukkig kan Roëlle haar eigen werktijden indelen met thuiswerken en zijn de extra werkzaamheden prima te combineren met haar baan bij BDO.

‘Mijn vader ziet overal kansen; hij is een echte ondernemer met de juiste connecties’, vertelt Roëlle. ‘Voor zijn eigen bedrijf dat voetencrème produceert, beschikte hij al over een voorraad flacons. Toen hij ook nog eens de kans kreeg om aan het begin van de coronacrisis een grote hoeveelheid jerrycans met hygiëne handgel op te kopen, was het bedrijf HandCare geboren.

We zijn een business to business bedrijf dat werkt met Nederlandse leveranciers. De hygiëne handgel wordt door ons in handige tubes van 50ml gevuld en vervolgens verkocht. Je ziet dat bij klanten de behoefte bestaat voor gepersonaliseerde producten. Daarom verzorgen we ook private labels, zodat de flacons in huisstijl zijn van het betreffende bedrijf. Ook goed om bijvoorbeeld mee te nemen naar een klant, iedereen kan het in deze tijden gebruiken!’

Ieder gezinslid heeft zijn of haar eigen rol. ‘Mijn moeder houdt zich vooral bezig met het inpakken van de tubes, mijn vader sluit verkoopdeals en ontwikkelt het bedrijf door, mijn broertje is verantwoordelijk voor het hele logistieke proces en mijn zusjes vullen de flacons met een speciaal afvulapparaat dat deels handgedreven is.

Kennis als HR consultant

Maar net zoals ik, doen ook mijn zusjes dit werk naast hun baan. Helpende handjes zijn dus nodig en daar zorg ik weer voor; ik werf medewerkers en motiveer hen. Inmiddels hebben we een leuke groep jongeren onder de 21 jaar uit het dorp die meehelpen de flacons te vullen. Dat doen ze afwisselend in drie shifts van 4 uur per dag, 6 dagen in de week. Ze waren erg blij de handen uit de mouwen te kunnen steken toen de scholen hun deuren gesloten hadden. Op mijn beurt vond ik het fijn om mijn kennis en kunde vanuit mijn BDO-rol als HR consultant op deze manier weer in te zetten bij dit bedrijf.’


Ben je na het lezen van dit blog enthousiast geworden over werken bij BDO? Neem dan contact op met één van onze recruiters voor meer informatie.

Roëlle Zijlstra

Roëlle Zijlstra is arbeids- en organisatiepsycholoog en zet zich vanuit dat perspectief in voor het adviseren en begeleiden van organisaties. Gedrag en motivatie van mensen in een organisatie ziet zij onlosmakelijk verbonden met het wel of niet behalen van strategische doelstellingen en plezier houden in het werk. Vragen omtrent ontwikkeling, motivatie, gedrag en cultuur zijn thema’s waar zij enthousiast van wordt en haar expertise ligt.

 

Top