Vier jaar geleden werkte ik bij een retailer en was ik klant van BDO. Zo maakte ik voor het eerst kennis met BDO en had ik veelvuldig contact met een financieel analist en adviseur van BDO. In mijn zoektocht naar een nieuwe baan, stelden zij en iemand uit mijn vriendenkring BDO voor. Tijdens het eerste gesprek kreeg ik het voorstel dat ik mezelf het beste door kon ontwikkelen als ik ook zou beginnen aan een hbo-opleiding. Daar heb ik wel even over nagedacht, want na zo’n lange tijd weer de schoolbanken in, is niet niks. Inmiddels weet ik niet beter, studeer ik deeltijd Finance & Control en ben ik blij met de kans die BDO mij gegeven heeft!

Veelzijdig werk met veel afwisseling

De ervaring als zijnde klant van BDO neem ik mee in mijn werkzaamheden. Ik probeer de balans te zoeken tussen wat wij als BDO willen, maar ook na te denken over wat er voor een klant van belang is.

Ik vind het leuk om met cijfers te werken en voldoende afwisseling te hebben in zowel werkzaamheden als klanten. Daarom vind ik deze rol ook zo leuk. Als financieel analist heb je eigenlijk te maken met veel verschillende (kortlopende) projecten waarbij het gaat om het zo optimaal inrichten van de klantadministraties en het zorgen dat de klant zo efficiënt mogelijk wordt voorzien van informatie. Zo ben ik onder andere bezig met het boeken van facturen, het voorbereiden van btw-aangiftes, ervoor zorgen dat de verslaglegging up-to-date is en controleer ik bij andere klanten de administraties die zij zelf verwerkt hebben. Aan afwisseling geen gebrek dus! Uiteindelijk controleren de reviewers (senior financieel analisten en accountants) onze werkzaamheden en beoordelen zij of deze voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen.

BDO Analytics

Ik maak onderdeel uit van het Analytics team van de afdeling Accountancy & Bedrijfsadvies van kantoor Hengelo. Wij verzorgen de uitrol van BDO Analytics bij de klant. We werken nauw samen met de adviseurs die de diverse mogelijkheden van BDO Analytics onder de aandacht van de klant brengen. In 2021 willen we ook klanten gaan aansluiten die gebruik maken van andere boekhoudpakketten dan Twinfield. Zodat zij ook van de gemakken van dit dashboard kunnen profiteren. Middels BDO Analytics hebben klanten altijd en overal inzicht in hun financiële administratie. Daarnaast kunnen zij ook zelf analyses uitvoeren op deze resultaten, dit kan tot op factuurniveau.

Mijn klanten bevinden zich voornamelijk in het mkb-segment, van retailers tot horeca klanten. Daarnaast vind ik het leuk om ook om naar klanten toe te gaan (buiten het coronatijdperk om), zodat je toch ook een beleving hebt bij de klant waarvoor je werkzaamheden verricht en gelijk op locatie kunt schakelen met de klant.

Aandacht voor mijn ontwikkeling

Tijdens mijn sollicitatie was duidelijk dat BDO het belangrijk vindt dat jij jezelf verder ontwikkelt. Niet alleen op inhoudelijk vlak, maar ook qua soft skills. De afgelopen jaren heb ik daadwerkelijk gemerkt dat ik hier voldoende tijd en ruimte voor krijg. Je krijgt volop kansen. Als je er voor open staat, kun je veel bereiken. Er is al variatie van taken, maar er is ook variatie in doorgroeimogelijkheden. Dat ik op kosten van BDO een hbo-opleiding kan volgen en daarnaast kan werken, is top. Daarnaast worden er ook voldoende andere cursussen aangeboden om je kennis te vergroten. En vergeet niet dat we 32 vakantiedagen hebben en je je tijd flexibel kan indelen!

In de toekomst zou ik graag mijn kennis nog verder willen uitbreiden binnen BDO. Ik vind het leuk om nieuwe dingen aan te pakken en hiervan te leren. Gelukkig krijg ik ook de ruimte om bijvoorbeeld nieuwe trajecten op te pakken en mijn kennis te verbreden.

Professioneel, maar altijd plek voor een geintje en een dolletje

We werken nauw samen in teams en leren veel van elkaar. Met vragen kan je altijd terecht bij een van je collega’s. In de teams werken verschillende mensen waarbinnen ieder zijn/haar eigen steentje bijdraagt. Er wordt professioneel met elkaar omgegaan, maar er is ook altijd plek voor een geintje en een dolletje!

Dat mis ik wel hoor in deze corona tijd: face to face contact met mijn collega’s. Small talk bij de koffieautomaat en elkaar recht in de ogen aan kunnen kijken bij meetings. Gelukkig wordt dat nu opgelost met leuke en informele teams en skype meetings. Hopelijk kunnen we dit jaar met kerst wel weer ‘gewoon’ een kerstborrel met een hapje en drankje hebben met kantoor Hengelo.

Mijn boodschap aan mijn toekomstige collega’s: Durf de stap te zetten, denk in mogelijkheden en laat jezelf niet beperken!’

Wil je mee weten over de ontwikkelingsmogelijkheden en een carrière bij BDO? Neem dan contact op met een van onze recruiters!

Marloes Oosterik

Mijn naam is Marloes Oosterik en ik ben 36 jaar oud. Samen met mijn vriend Jos woon ik in Goor. Ik werk als Financieel analist bij de Accountancy & Bedrijfsadvies praktijk in Hengelo. Naast mijn werk volg ik nog een deeltijd studie Finance & Control aan de Saxion Parttime School in Deventer.

In mijn vrije tijd doe ik aan verschillende sporten: zwemmen, hardlopen en ga ik met de racefiets op pad. Ook vind ik het heerlijk om erop uit te trekken in het weekend, een stad te bezoeken, naar zee en afspreken met vrienden.

 

Top