Martine Soupart is HRD Adviseur bij BDO en maakt samen met haar gezin deel uit van de Herenboerderij De Groote Heide. Wat houdt dit precies? En past zij haar kennis en ervaring bij BDO toe binnen het Herenboeren-concept? Wij stelden haar 5 vragen.  

Wat houdt jouw functie als HRD Adviseur in?

“Als HRD Adviseur ontwikkel en verbeter ik HR-werkprocessen. In mijn rol vertaal ik de behoefte van de organisatie en het team naar de meest optimale werkwijze, veelal in het systeem AFAS Profit en PowerBI. Ik sta dus echt tussen de HR-inhoud en de techniek in. Voorbeelden van resultaten van mijn werk zijn de digitale indiensttredingsprocedure, het online aanmelden voor Health Checks en Fotoshoots, het ontwikkelen van het HR Dashboard en de digitale Strategische Personeelsplanning.”

Je bent ook eigenaar van een Herenboerderij. Kun je hier iets over vertellen?

“Met mijn gezin maak ik deel uit van de Herenboerderij De Groote Heide. Dit is een kleinschalige, gemengde boerderij die voor 200 gezinnen groente, fruit, eieren en vlees produceert. Ieder gezin heeft een eenmalige investering van € 2.000,- gedaan en vervolgens hebben we gezamenlijk de coöperatie opgericht, een stuk land gepacht en twee boeren in dienst genomen die het land bewerken en de dieren verzorgen. Eigenlijk een heel oud concept in een nieuw jasje dus. Belangrijk doel van onze boerderij is dat we samen duurzaam voedsel produceren, waarbij respect voor mens, dier én natuur de basis is.”

Komt jouw kennis en ervaring bij BDO van pas binnen deze coöperatie?

“In de coöperatie houd ik me bezig met online communicatie (website en nieuwsbrieven) en het geven van rondleidingen. In mijn werk bij BDO werken we vaak projectmatig en volgens bepaalde methodes, zoals Lean en Agile. Deze technieken pas ik ook toe in het samenwerken met mijn collega-Herenboeren. Want ‘zoveel mensen, zoveel wensen’ is ook van toepassing in onze boerderij. Om toch te komen tot een goed resultaat en niet te verzanden in discussies, moet je constructief samenwerken en dan komt die ervaring absoluut van pas! En als je terugkijkt naar de totstandkoming van onze boerderij, is dat best wel goed gelukt: we zijn namelijk pas in maart 2019 van start gegaan met 12 enthousiastelingen, in maart 2020 is onze boerderij gestart met 140 gezinnen en vanaf juni 2020 krijgen we iedere week al heerlijke oogst van onze eigen boerderij!”

Wat maakt werken bij BDO voor jou uniek?

“BDO is een innovatieve organisatie, die niet stil wil staan en in mijn werk vind ik daardoor de perfecte uitdaging. Er lopen continu projecten waar ik aan mee mag werken en een bijdrage kan leveren aan het iedere dag iets beter maken van BDO. Naast de inhoud, vind ik het ontzettend prettig werken omdat er veel ruimte en aandacht voor de mens is. Ik krijg ruimte om mij te ontwikkelen als professional én als persoon. Het uitgangspunt dat je als medewerker het beste functioneert als alle facetten in je leven in balans zijn, wordt ook echt uitgevoerd bij BDO. Ik krijg zelf de verantwoordelijkheid voor mijn werk/privé balans, waardoor ik die verantwoordelijkheid ook neem. BDO biedt mij een gelijkwaardige, volwassen omgeving waar het fijn is om te werken.”

Wat zou je toekomstige collega’s willen meegeven?

“BDO is een fijne organisatie om voor te werken, zowel als professional en als mens. Lift mee op de innovatieve, professionele en mensgerichte cultuur van BDO om jezelf te ontplooien en tegelijkertijd de organisatie verder te brengen.”

Bekijk hieronder de video van Martine over de Herenboerderij De Groote Heide:


Ben je na het lezen van dit blog enthousiast geworden over werken bij BDO? Neem dan contact op met één van onze recruiters voor meer informatie.

 

Martine Soupart

Ik ben Martine Soupart en werk bij BDO als HRD Adviseur op de afdeling HR. Voordat ik in 2018 bij BDO startte, heb ik ruim 10 jaar als HR Professional gewerkt in verschillende branches; voor een grote kinderopvangorganisatie, een bank en in de zorg. Ik ben getrouwd met Kasper en samen met Theije van 5 en Fedde van 2 wonen wij in Leende. In mijn vrije tijd ben ik Herenboer op onze eigen boerderij. Ook besteed ik mijn tijd graag aan tuinieren, paardrijden en yoga.

 

Top