Previous Next

Veel vlieguren

Tijdens m’n studie koos ik als minor voor accountancy en ontdekte zo hoe belangrijk het is voor de bedrijfsvoering. Je ziet meteen het verschil dat je kunt maken. Via een recruiter kwam ik bij BDO terecht. Ik zit hier nu nog geen jaar, maar je kunt hier in een jaar een hoop opsteken.

Accountancy is een vakgebied waar echt je interesse moet liggen. Het duurt namelijk wel even voordat je op de plaats van bestemming bent en je RA-titel op zak hebt. Je moet heel wat vlieguren maken, zeg maar. Ik vind het leuk, die combinatie van praktijk en theorie. Elke vrijdag volg ik college voor mijn master Accountancy aan Nyenrode. Het is natuurlijk best zwaar: door de week gewoon aan het werk, vrijdags colleges en dan voorbereiden voor tentamens. Maar je wordt hier op allerlei manieren geholpen. Als je de dag voor je tentamen vrij wilt nemen om je voor te bereiden, dan is dat prima.

Brede ervaring

Als Assistent Accountant verricht je vooral het uitvoerende werk. Een groot deel van mijn tijd zit ik bij klanten. Nu, zo helemaal aan het begin van m’n carrière, is het belangrijk om zoveel mogelijk branches en bedrijven te leren kennen. Zo kan ik me later specialiseren in een bepaalde sector. Zo rond veertig, vijfenveertig jaar, zie je dat de mensen met veel ervaring gaan kiezen. Blijf ik en word ik partner of ga ik naar het bedrijfsleven? Nog geen idee wat ik tegen die tijd zal doen.

Geen dassencultuur

We gaan hier echt collegiaal met elkaar om, dat merk je vanaf dag één. Je loopt makkelijk bij elkaar binnen, ook bij de seniors of partners. Er is geen dassencultuur. Gewoon aanpakken, handen uit de mouwen. En dat handen uit de mouwen gaat een stuk beter als je niet in driedelig grijs loopt.

Bryan van den Buijs

Senior Assistent Accountant Audit & Assurance
BDO Tilburg

Top