Previous Next

Tijdens mijn eerste gesprek met BDO was ik verbaasd dat zo’n groot bedrijf zo persoonlijk kon aanvoelen. Dat gevoel is tot de dag van vandaag gebleven. Ik ben geen nummer. Het management kent mijn naam en weet ook nog eens wie ik ben. Als ICT’er zijn mijn collega’s mijn klanten. Wat ik sterk vind aan onze IT-afdeling is dat we niet alleen zijn gefocust op het soepel draaiend houden van de applicaties, maar dat we continu kijken hoe we onze collega’s kunnen helpen om het werk nog beter, of nog prettiger, te kunnen doen. Dat is mijn voornaamste drijfveer. Ik wil hen een wow-factor bieden.

Je pakt de taken die bij je passen

Op je eerste werkdag ga je zitten met je coach die alles uitlegt over BDO. Daarna is het heel veel handjes schudden: bij ICT kreeg ik ineens 80 collega’s! Ik had tot dan toe alleen bij kleinere organisaties gewerkt waar je snel begrijpt hoe alles werkt. Hier moest ik accepteren dat me het een jaar zou kosten voor ik de organisatie zou kennen. Dat was eerst frustrerend, want geduld is niet mijn sterkste kant, maar later zie je de voordelen van deze schaalgrootte. Zo kun je zelf deels kiezen aan welke projecten je wilt werken. Dat doen we in zelfsturende teams en daarbinnen pak jij de taken die het beste bij jouw vaardigheid en interesse passen. En als men je beter kent, word je ook gevraagd vanwege jouw specifieke kwaliteiten.

Kijken naar waar je kracht ligt

Voor nieuwkomers is het programma Warm Welkom ontwikkeld, waarbij je kennismaakt met de verschillende stafafdelingen van BDO. Daarnaast kreeg ik een buddy en een coach. Als je start bij BDO word je getest op je intelligentie, op je ontwikkelbaarheid en op je drijfveren. Dat is heel interessant, want datgene doen waar je hart ligt kost je minder energie. Dus als je weet wat je het liefste doet, kun je nóg beter en gelukkiger worden in je werk. Met mijn coach praat ik periodiek over hoe het gaat, waar ik naar toe wil en hoe de organisatie me hierbij kan helpen. Mijn coach merkte mij aan als High Potential, waardoor ik nog meer ruimte voel om me te ontwikkelen. Ik was binnengekomen als Analist maar voelde me in die rol niet op mijn plek. Dat werd niet gezien als iets negatiefs, er werd juist gekeken naar mijn specifieke kwaliteiten en waar die het beste tot hun recht zouden komen. Zo werd ik Functioneel Beheerder en zo blijven we samen kijken naar mijn toekomst. Ik volg de deeltijdstudie Business IT en Management aan de Hogeschool Avans. Dat vindt men hier alleen maar goed.

Jong BDO

Bij BDO is veel aandacht voor die balans tussen werk en privé. Ontspannen doe ik zingend in de auto en ’s avonds studeer ik, speel ik hockey en ik zit in het bestuur van Jong BDO. Jong BDO is er voor collega’s tot en met 31 jaar. Twee keer per jaar houden we een groot evenement: het ene is vakinhoudelijk, het andere is een groot feest. Daar krijgen we een mooi budget voor. Voor het vakinhoudelijke deel werken we soms samen met andere kantoren.

Heel veel waardering

Ik heb net mijn eerste grote implementatie meegemaakt en ik was verrast over de waardering die we kregen van onze collega’s. We kregen zelfs een cadeautje. Je doet gewoon je werk maar toch wordt het niet als normaal gezien. Dat is typerend voor de sfeer hier. En voor mij reden om die collega’s nog beter te willen bedienen!


Iets voor jou?

BDO ICT zoekt collega’s! Is werken bij BDO ICT iets voor jou? Bekijk snel onze vacatures.

 

 

Marieke Kennekens

Functioneel Beheerder
BDO Eindhoven

Top