Buitenlanders, geen buitenbeentjes

Het leuke aan BDO is dat je met zoveel verschillende organisaties en bedrijven te maken krijgt. Ik ben gespecialiseerd in het fiscaal begeleiden van expats. Nederlanders die korte of lange tijd in het buitenland gaan werken en ook buitenlanders die hier komen werken. Voor expats zijn er altijd leuke vraagstukken die je moet uitzoeken, zoals de belasting- en sociale zekerheidspositie. Hierbij spelen internationale verdragen en verordeningen een cruciale rol.

Ik kan ervoor zorgen dat zowel de medewerkers van een bedrijf als het bedrijf zelf niet met onverwachte verrassingen te maken krijgen. Ik zorg er eigenlijk voor dat de expats qua financiën geen buitenbeentjes binnen een bedrijf worden. We kennen in ons land bijvoorbeeld de 30% regeling. Expats met specifieke kennis en deskundigheid die in Nederland komen werken hoeven over 30% van hun inkomen geen loonbelasting te betalen. Of aan de voorwaarden van deze expatregeling wordt voldaan, moet nauwkeurig beoordeeld worden. Je ziet ook dat er steeds meer behoefte is aan onze (internationale) adviezen, waardoor onze afdeling nog steeds groeit.

Persoonlijk

Omdat ik hiervoor bij een ander groot belastingadvieskantoor heb gewerkt, zie ik goed de verschillen. BDO heeft aandacht voor de persoon, dat merk je dagelijks. Je hebt directer contact met zowel klanten als collega’s van verschillende functies en disciplines. De drempel om een collega om advies te vragen is hierdoor lager. Daarnaast is persoonlijke groei hier heel belangrijk. Je krijgt echt de kans om je talent te ontwikkelen. BDO draagt hieraan bij door coaching on the job. Deze coaching krijg je van alle lagen, van managers tot partners zelf. Maar ook door een aanbod van zowel interne als externe cursussen. En als je zelf een opleiding aandraagt die belangrijk voor je is, krijg je volop medewerking.

 

Marjolein Boer

Senior Manager International Tax Services
BDO Amstelveen

Top