Previous Next

Studeren en werken

Als je veel energie hebt en studeren en werken goed weet te combineren, dan zit je prima bij BDO. Dat heb ik wel ontdekt het afgelopen halfjaar. Ik heb eerst een meeloopstage en daarna mijn afstudeerstage bij BDO gedaan. Je krijgt tijdens het afstuderen volledig de tijd om aan je scriptie te werken. In september begin ik bij BDO als financieel analist, en doe ik er mijn post hbo-opleiding. Dan werk ik vier dagen in de week en ga één dag naar school.

Accountancy zat er bij mij al vroeg in. Op de basisschool merkte ik dat ik rekenen leuk vond. Op de havo was ‘Management en Organisatie’ m’n lievelingsvak. Het ging me ook makkelijk af. Leraren zeiden toen al dat het wat voor me kon zijn. Dan doe je nog een paar beroepskeuzetesten en staat accountancy steeds in de top drie. Je weet dan wel dat het echt goed bij je past. De afgelopen tijd merkte ik trouwens dat ik de praktijk ook ontzettend leuk vind.

Superzakelijk

Waarom ik voor BDO gekozen heb? Ja… het antwoord zal je wel vaker gehoord hebben: ze zijn niet te groot, maar ook zeker niet te klein. De lijnen zijn kort, de deuren staan open. Ik hou er niet van om superzakelijk met elkaar om te gaan. Tuurlijk, je bent professioneel, maar het gaat ook om de relatie die je met elkaar hebt. BDO heeft een open sfeer. We hebben op kantoor flexplekken waardoor je steeds naast iemand anders zit. Daarnaast staat iedereen klaar om je te helpen. Ook met m’n scriptieonderwerp.

Naast mijn opleiding Accountancy ben ik ook commissielid van een stichting op de hoge school. Ik help met het organiseren van allerlei activiteiten om studenten met elkaar en met externen te laten netwerken. Bijvoorbeeld de Kleine Kantorendag, waar accountantskantoren zich presenteren en waarbij het netwerken centraal staat. Maar we organiseren ook de kerstborrel. Werken, netwerken en plezier, dat valt prima te combineren bij BDO.

Tiffany Jansen

Stagiair Accountancy & Bedrijfsadvies
BDO Rijswijk

Top