Mijn vader is registeraccountant en had het altijd druk. Daarom zei hij vroeger al tegen mij ‘Jongen, word nooit accountant’. Maar ik ben van nature vrij eigenwijs en ben toch de accountancy in gegaan. Ik vond het altijd interessant als mijn vader over zijn werk vertelde en vond op de middelbare school vakken als economie en management & organisatie leuk.

Pragmatisch

Uiteindelijk heb ik voor BDO gekozen, waar het afstuderen mij goed beviel. Ik had daarvoor stage gelopen bij een kleiner accountantskantoor, maar vond een groter kantoor beter bij mij passen. BDO is een groter kantoor, maar wel één waar je altijd bij iedereen kan binnenstappen. Ik voel mij hier absoluut geen nummertje.

Ik werk alweer 4,5 jaar bij BDO en heb gemerkt dat ik hier vanzelf en geleidelijk doorgroei in mijn werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Doordat ik snel dingen oppakte, mocht ik ook steeds nieuwe dingen doen. Je krijgt voldoende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en je wordt best vrij gelaten.

Alles is goed geregeld, er is veel kennis aanwezig en de kwaliteit van het werk is goed. Ik heb nog nooit het gevoel gehad dat mij dingen werden opgelegd van ‘bovenaf’ terwijl ik het er niet mee eens was. Er is altijd ruimte voor overleg en goede ideeën worden heel erg gewaardeerd. Als ik nu terugkijk, heb ik al heel veel geleerd de afgelopen jaren.

Passie

Het allerleukste aan accountancy is dat geen dag hetzelfde is. We werken in verschillende teams bij verschillende klanten waardoor ik overal ‘in de keuken’ kan kijken. Zo doe je veel ervaring op en kan je snel schakelen als een klant een probleem heeft dat je eerder bij een andere klant hebt gezien. Als accountant heb je veel contact met verschillende mensen. De ene dag interview je een medewerker administratie, de andere dag heb je een bespreking met de directie en weer een andere dag sta je in een magazijn de voorraad te tellen. Daarnaast vind ik het leuk dat je met relatief hoogopgeleide mensen werkt. De discussies en overleggen die we hebben vinden plaats op hoog niveau, waardoor we elkaar blijven uitdagen en ontwikkelen.

Professioneel

Als starter ben ik begonnen met een divers klantenpakket waarbij ik vrijwel alle sectoren heb bediend: profit, onderwijs, lokale overheid en woningcorporaties. Na een paar jaar weet je in welke sectoren je verder wilt. Zo heb ik momenteel voornamelijk profit ondernemingen als klant. Dat loopt uiteen van een advocaten- en notariskantoor tot een organisatie die handelt in kleine verfbolletjes tot een organisatie die hightech oplossingen bedenkt en maakt voor de technologische en medische sector. Daarnaast heb ik nog wat ‘bijzondere’ klanten zoals een vliegveld en een kredietverstrekker. Bij een aantal klanten kom ik al een aantal jaren en het is leuk dat je in zo’n korte tijd een werkrelatie opbouwt. Bij de ene klant is het contact heel zakelijk en bij de andere klant kan ik ouwehoeren over voetbal.

Persoonlijk

Er is ook veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Toen ik aangaf dat ik nieuwe klanten erbij wilde om mezelf verder te ontwikkelen en uit te dagen, werd hiernaar geluisterd. Ook houd ik me sinds een jaar bezig met recruitment waardoor ik me op een totaal ander vlak kan ontwikkelen.

De sfeer op kantoor Hengelo is heel informeel en omdat we op de Audit & Assurance afdeling met relatief weinig mensen zijn (40), ken ik iedereen goed, ook privé. Dat vind ik juist leuk. Je werkt samen met de meeste mensen, ziet elkaar bij uitjes en weet wat er privé speelt. De band is hierdoor best hecht met elkaar. Juist door het lachen met elkaar krijg je een goede sfeer, waardoor iedereen net dat stapje extra wil zetten. We hebben met team Hengelo veel activiteiten zoals wintersport en een weekend weg. Met de afdeling doen we ook veel zoals pokeren (mannenavond), stappen, karten en bowlen. Uiteraard ben je niet verplicht mee te doen, maar eigenlijk doet iedereen wel gezellig mee.

Meer weten?

Aan de hand van onze kernwaarden, de 4 P’s, hoop ik jullie enthousiast te hebben gemaakt over werken bij BDO. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met me op!

 

Tom Gerritsen

Ik ben Tom, 28 jaar oud en geboren en getogen in Winterswijk. Toen ik Accountancy ging studeren op Saxion Hogeschool ben ik verhuisd naar Enschede. Hier heb ik eerst vier jaar in een studentenhuis gewoond. Nu woon ik alweer bijna vier jaar samen met mijn vriendin Merel, nog steeds in Enschede.

Ik werk nu ongeveer 4,5 jaar bij BDO. Na mijn hbo ben ik begonnen als assistent accountant bij Audit & Assurance. Ik ben toen ook op Nyenrode gestart met de master Accountancy. Sinds januari 2019 ben ik theoretisch afgestudeerd. Nu rest mij alleen nog het laatste jaar van de praktijkopleiding voordat ik mij officieel RA mag noemen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om een biertje te drinken met vrienden, op vakantie te gaan met mijn vriendin en tennis ik graag.

 

Top