Voor Marianne van Velsen-Poppen (Senior Manager Accountancy & Belastingadviseurs, kantoor Amstelveen) was 2021 niet zozeer het mooiste jaar uit haar leven, maar wel een leerzaam en ook ‘louterend’ jaar. Zowel zakelijk als privé. Een jaar dat in het teken stond van afscheid nemen en focus aanbrengen. Van keuzes maken en daarvoor gaan.

‘Het overlijden van een naaste in mei dit jaar, zette de zaken in een ander perspectief en vroeg ook aandacht. Er moest veel geregeld worden, terwijl ik mezelf ondertussen nogal ontregeld voelde. Maar afscheid nemen of loslaten, betekent ook dat er ruimte kan komen voor andere dingen. Toen de rust in de zomer wat terugkeerde, ben ik gestart met vrijwilligerswerk, één keer in de week in een hospice. Bijzonder en dankbaar werk om te doen. Soms ook wel spannend, je neemt alleen jezelf mee en doet veel op gevoel.’

Energie en reuring

‘Ondertussen was het thuis heel erg stil, vooral doordeweeks, want na het vertrek van onze oudste ging onze twintigjarige tweeling op kamers. Ineens stonden er drie slaapkamers leeg. Hoewel mijn man en ik het nog heel gezellig hebben, misten we al snel de energie en reuring die de kinderen met zich meebrachten. In die periode trok een oproep van Ajax onze aandacht: de club was op zoek nieuwe gastgezinnen om jonge voetballers die van ver komen een stabiel thuisfront dicht bij de club te bieden. En voordat we het wisten, zaten er opeens twee jonge jongens bij ons thuis op de bank. Dat is in het begin even wennen, maar we vinden het vooral fijn om deze twee spelers te helpen hun dromen na te jagen door een mogelijke barrière zoals reisafstand weg te nemen. Dat bespaart deze jongens – en hun ouders – veel tijd en geregel.

Het verschil maken

‘Laatst vroeg ik aan een van die jongens waar hij op vrijdag zou slapen in verband met de wedstrijd van de volgende dag. Hij zei: “Gewoon thuis”, waarop ik antwoordde: “Dan zien we je maandag weer!”. Bleek dat hij daarmee óns huis bedoelde, dat vond ik bijzonder. Ik raad iedereen aan om te kijken naar de mogelijkheden om iets te betekenen voor een ander. Iets heel kleins kan voor een ander juist het verschil maken. Er zijn veel manieren om iets bij te dragen, iets dat bij jou en je huidige situatie past. Je krijgt er veel voor terug, een win-winsituatie dus. Misschien heb je in deze fase van je leven geen tijd om elke week vrijwilligerswerk te doen, maar je helpt al door een keer ergens bij te springen. Je kunt niet altijd alles blijven doen, weet ik uit ervaring.’

“Gelukkig staat iedereen bij ons aan het roer van zijn carrière, waarbij BDO alle kansen biedt om de juiste koers te varen”

Focus aanbrengen en keuzes maken

‘Het afgelopen jaar heb ik nog beter geleerd om gerichte keuzes te maken en daarvoor te gaan. Dan is het fijn wanneer een werkgever jou die ruimte geeft, in mijn geval onder meer door focus aan te brengen in mijn klantenportefeuille. Op die manier kan ik die klanten de tijd en aandacht geven die ze verdienen. Ondertussen is het mij samen met collega’s gelukt om mooie nieuwe klanten binnen te halen en bestaande klanten goed uit te bouwen. De juiste bezetting van mijn team is wel een groot aandachtspunt voor komend jaar. Mijn uitdaging is onze collega’s voldoende leuk en gevarieerd werk te blijven bieden, in hun eigen vakgebied. Door de krapte op de arbeidsmarkt vragen wij best veel van onze mensen. Belangrijk dus dat iedereen gemotiveerd blijft, voldoende blijft leren en voldoening uit het werk haalt. Dat betekent voor de medewerkers zelf ook keuzes maken en daarvoor gaan. Gelukkig staat iedereen bij ons aan het roer van zijn carrière, waarbij BDO alle kansen biedt om de juiste koers te varen!’


 

Lees ook de andere verhalen waarin BDO’ers terugblikken op 2021 en hun persoonlijke hoogtepunten en bijzondere gebeurtenissen delen:

naam van afbeelding

‘De reis is belangrijker dan de bestemming’

Bas van Veen – Partner Audit & Assurance

naam van afbeelding

‘Hard werk wordt beloond’

Tammam Al Abazah – Assistent Accountant Audit & Assurance


Interesse in een carrière bij BDO? Neem dan een kijkje bij onze vacatures of neem contact op met één van onze recruiters.

Marianne van Velsen

Mijn naam is Marianne van Velsen-Poppen en ik werk als Senior Manager Accountancy & Bedrijfsadvies bij BDO in Amstelveen. Ik woon in Ouderkerk aan de Amstel, samen met mijn man. Onze zoon (22) en tweelingdochters (20) zijn inmiddels gevlogen. In mijn vrije tijd lees ik graag, kijk ik detectiveseries (Engels, Scandinavisch) en vind ik het heerlijk om in huis te rommelen/klussen. Ook gaan we graag naar de Egmondse kust, waar we in de zomer een vakantiehuisje hebben op het strand.

Top