Toen ik een keuze moest maken voor mijn studie, wist ik eigenlijk nog niet goed wat ik wilde. Ik was altijd op zoek naar een doel, wat ik nog niet gevonden had. Om die reden heb ik gekozen voor een algemene studie: de bachelor Bedrijfseconomie en vervolgens de master Supply Chain Management. Tijdens mijn master werd mijn interesse voor duurzaamheid door het keuzevak Sustainability in the Food and Agribusiness voor het eerst aangewakkerd. Want wat is er nu een beter doel dan bij te dragen aan het behouden van onze aarde voor volgende generaties?

Echter had ik misschien op dat moment niet door hoe ik daar zelf precies aan bij kon dragen of zag ik mezelf niet als iemand die daarvoor opgeleid was. Ik schreef wel mijn thesis bij de professor van dat vak en mocht allerlei duurzaamheidsmanagers interviewen bij grote bedrijven zoals Ahold en KLM. Om die reden heb ik gekozen om te gaan werken bij Unilever, met toentertijd Paul Polman aan de top, een koploper op het gebied van duurzaamheid. Met de mooie missie om duurzame aanpassingen te maken aan hun producten welke door miljarden mensen gebruikt worden; small change, big difference!

Switch naar BDO

Binnen Unilever was ik aangenomen als ‘Future Leader’. Ik werd geacht m’n traineeship af te ronden en vervolgens binnen het Supply Chain vakgebied leiding te gaan geven. Zo belandde ik in de Ben & Jerry’s fabriek als teamleider. Ik had dus het doel van het traineeship bereikt, maar werd me er pas later van bewust dat ik vooral iets aan het najagen was, wat de buitenwereld van mij verwachtte. Eigenlijk raakte het onderwerp duurzaamheid steeds verder weg van mijn dagelijkse job en kwam ik er met name achter dat ikzelf niet gelukkig werd van leidinggeven in een fabrieksomgeving. Met een coach ben ik gaan zoeken naar wat mij persoonlijk happy maakt in een job en heb ik de switch gemaakt naar BDO. Ik was enorm gelukkig met deze switch en was iets gaan doen waar ík happy van werd zonder rekening te houden met de buitenwereld. BDO gaf me zoveel vrijheid en vertrouwen waardoor ik echt mezelf heb kunnen laten zien. Ik mocht zelf kiezen om te werken aan gebieden waar mijn interesse lag en daardoor heb ik mezelf daarin nog verder kunnen ontwikkelen. Echter… nog steeds was duurzaamheid verder weg in mijn job dan ooit (zonder dat ik dit door had).

Dankbaar

Tijdens mijn zwangerschapsverlof kwam ik pas voor het eerst op de gedachte dat ik eigenlijk ‘fulltime’ iets met duurzaamheid wilde doen. Wil het toeval nu zijn dat er nét tijdens mijn verlof gezocht werd naar een CSR Officer binnen BDO. Uiteraard heb ik gesolliciteerd op deze functie en ondanks dat ik nog geen ervaring heb op een soortgelijke rol kreeg ik toch de kans om deze functie te mogen vervullen! Tijdens mijn werk voelt het heel vaak niet als ‘werk’ omdat we aan zoiets veel mooiers bijdragen; mens/maatschappij en de aarde helpen. We werken regelmatig samen met mooie stichtingen, waarmee we zulke mooie initiatieven opzetten voor mensen die dit hard nodig hebben. Ik ben enorm dankbaar dat ik binnen BDO deze mooie kans heb gekregen en enorm trots dat we als BDO en samen met al onze collega’s ons inzetten voor misschien wel het belangrijkste doel in het leven…

Simone met de fiets die zij kocht vanuit het BDO Fietsenplan: ‘Dit is een mooi voorbeeld van een duurzaam beleid wat BDO eigenlijk al jaren heeft, maar nog niet onder de noemer van ‘duurzaamheidsbeleid’ benoemd. Fietsen is duurzaam, goed voor het milieu en levert daarnaast ook een belangrijke bijdrage aan onze vitaliteit!’

Werken bij BDO ook iets voor jou?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze recruiters voor meer informatie over jouw carrièremogelijkheden.

Simone van den Berg

Ik ben Simone, 32 jaar en  CSR Officer bij BDO. Hiervoor heb ik verschillende functies gedaan op Supply Chain gebied binnen Unilever & Syngenta. Ik woon in Den Bosch samen met mijn vriend Paul en dochterje Maxine (1). Mijn hobby’s zijn piano en padel (combi tussen tennis & squash) spelen!

 

Top