Het was soms een heel gepuzzel: mijn kind naar school brengen, de file in rijden naar kantoor, op tijd daar zijn voor de teamvergadering en dan ook weer vóór sluiting van de BSO de kleine ophalen. Als ik thuiskwam stond de kookpot te wachten (het liefst wil ik iets vers en gezonds op tafel), luisterde ik gezellig naar de verhalen van zoonlief en las ik hem na het douchen nog een verhaaltje voor het slapengaan voor. Om 20 uur zat ik dan alleen op de bank en was ik blij als ik alles binnen de deadlines gered had. Zo zag mijn leven er vóór corona uit. Hectisch, maar heerlijk!

Thuiswerken met een kleine

Het thuiswerken tijdens deze coronaperiode heeft tot een aantal veranderingen geleid. In het begin van de intellectuele lockdown was het voor mij even aftasten en goed overleggen met mijn manager hoe ik schooltaken en de verzorging van mijn zoontje kon combineren op dagen dat hij bij mij was. Het viel mij op dat ik mijn uren redelijk zelfstandig én flexibel kon verdelen over de gehele dag. Dat werkte voor mij heel fijn! Zo kon ik bijvoorbeeld een halfuur langer pauze nemen om even met hem naar buiten te gaan en eind van de middag eerder afsluiten om samen met hem te spelen of schoolwerk door te nemen. Die tijd haalde ik dan als hij op bed lag, op mijn parttime dag, of de dag dat hij niet bij mij was, weer in. Collega’s hadden er ook alle begrip voor als ik even een call met de juf in moest of als de kleine wat meer achtergrondgeluid produceerde.

 

Nu de basisscholen weer open zijn, is het thuiswerken juist erg fijn. Ik heb geen reistijd of files en geen langere pauzes nodig. Ook word ik niet opgehouden door printers die het niet doen of de melk die op is in de koffiemachine. Af en toe mis ik het koffiepraatje op kantoor wel hoor en de lekkere cappuccino. Daarom ga ik soms naar kantoor als de bezetting het toelaat en ik daar iets moet regelen.

Flexibiliteit bij BDO

Wat bij BDO altijd goed geregeld is, is dat je ouderschapsverlof in kunt zetten op flexibele momenten. Doordat ik meestal niet om 8.30 uur kan beginnen, neem ik een paar keer per week een halfuur ouderschapsverlof op. Dat scheelt in mijn reguliere vakantie-uren. Het komt ook wel eens voor dat ik halsoverkop mijn zoontje met een snottebel of koorts op school of de BSO moet ophalen. Of dat ik een privéafspraak op korte termijn moet inplannen. Op zo’n moment zijn mijn backofficeteamcollega’s altijd erg begripvol en flexibel. We bespreken ook privézaken en kennen elkaars thuissituatie, dat komt de sfeer zeker ten goede.

Last but not least: ik adviseer alle single ouders om als je alleen bent of op de bank zit lekker een moment voor jezelf te pakken. Ik lees dan een boek, ga naar zumba of kijk een foute realityserie. Werken bij BDO, single ouderschap en jouw hobby’s vallen prima te combineren, als je het maar organiseert!


Ben je nieuwsgierig geworden naar werken bij BDO? Neem dan contact op met een van de recruiters voor meer informatie.

Sandy Blaas

Ik ben Sandy, 33 jaar, managementondersteuner in hart en nieren! Na mijn opleiding voor directiesecretaresse 15 jaar geleden, heb ik diverse secretariële functies vervuld, waarvan de laatste 8 jaar bij BDO. Ik werk in het backofficeteam van MRTP. Dit team bestaat uit 7 managementassistentes en 1 manager. MRTP staat voor verschillende advisorytakken: mkb/familiebedrijven, risk, technology & managed services en public sector. Ons werk bestaat uit een combinatie van partnerondersteuning en agendabeheer, gemixt met het tegenlezen van klantstukken in diverse formats.

Naast mijn parttime job bij BDO, schrijf, lees, dans en kook ik heel graag. Bovenal heb ik een zoontje van 5 jaar; Rafael. Ik vind het leuk om in het weekend en op de maandag, dan ben ik vrij, met hem naar parken, speeltuinen, terrasjes, restaurants of andere recreatiegebieden te gaan.

Wat mij als collega het beste omschrijft? Ik ben to the point, houd van aanpakken en leg collega’s graag zaken over tekstverwerking of taalgebruik uit. Ze noemen mij weleens taalgoeroe, omdat ik bijvoorbeeld alle spatie- en hoofdletterfouten uit teksten vis. Daarnaast ben ik ook echt wel een gezelligheidsdier, een vrijdagmiddagborrel (als het weer mag), een gezamenlijke lunch of een teamuitje organiseer en bezoek ik graag.

 

Top