Ik ben Sanne van Eijs en werk als commercieel medewerker bij BDO in Amstelveen. In deze rol ben ik nauw betrokken bij het organiseren en faciliteren van bijeenkomsten, workshops en evenementen voor klanten en relaties. Daarnaast ben ik binnen onze regio samen met twee andere collega’s Goede Doelen Ambassadeur en hebben wij afgelopen februari een zeer bijzonder project georganiseerd, waar ik jullie graag meer over vertel!

Een bijzondere middag voor asielzoekerskinderen

Op vrijdag 7 februari werd het BDO-kantoor in Amstelveen omgedoopt tot een gezellige spelletjesruimte voor zo’n 35 asielzoekerskinderen. Samen met collega’s en mede-initiatiefneemsters Mariam Giorgadze en Farhana Nabibaks hadden wij een concreet doel voor ogen: deze groep kinderen – oorlogsvluchtelingen in de leeftijdscategorie van 8 tot 16 jaar – een onvergetelijke middag bezorgen.

Ruimte voor eigen ideeën

Eén van de mede-initiatiefneemsters heeft zelf tijdens haar jeugd verschillende jaren in een asielzoekerscentrum gewoond. Zij kwam tijdens een eerdere Goede Doelen Activiteit naar mij toe en gaf aan heel graag in samenwerking met Vluchtelingenwerk Nederland een volgende activiteit te organiseren speciaal voor deze doelgroep. Het is mooi dat er binnen BDO ruimte voor eigen ideeën is!


Sanne van Eijs (midden) met collega´s Mariam Giorgadze (links) en Farhana Nabibaks (rechts)

In februari was het dan zover en stonden wij met een bus klaar bij het AZC om de kids mee te nemen naar ons BDO-kantoor in Amstelveen. Zij werden met open armen ontvangen door 18 vrijwillige collega’s van BDO. Na een kennismaking en lekkere traktatie, kon de spelletjesmiddag beginnen! Er werd gekleurd, gesjoeld, gespeeld op de Nintendo Wii en volop gelachen tijdens een spannend spelletje Twister. Tussendoor genoot iedereen aan lange tafels van een gezellig etentje met elkaar.

Het voelt goed om samen met een groep collega’s een bijzondere en onvergetelijke middag te organiseren voor deze groep kinderen. Eén van de collega’s gaf ook aan: “Het is heel belangrijk voor de kinderen die uit het buitenland zijn gekomen dat ze een warm welkom krijgen in Nederland. Met dit soort initiatieven creëer je dit warme welkom.”

Of de kinderen het leuk vonden? Zeker! Op de terugweg in de bus vroegen sommige kids zelfs wanneer ze weer langs mogen komen!

Saamhorigheid

Naast deze spellenmiddag voor asielzoekerskinderen, organiseren wij als Goede Doelen Ambassadeurs vaker dit soort projecten. Hierbij vind ik het belangrijk om juist te kiezen voor projecten in de regio Amstelveen, om op die manier bij te dragen aan de maatschappelijke betrokkenheid in de buurt van ons kantoor. Ook is het bijzonder om de positiviteit en saamhorigheid van collega’s te zien, wanneer collega’s samen iets kunnen betekenen voor een ander.

Dat dit soort projecten organiseren mogelijk is, komt door het BDO Fonds. Op dit moment wordt het BDO Fonds opgevolgd door het BDO Impact Center, dat verdergaat met hetzelfde doel nastreven: maatschappelijk verantwoord ondernemen breed verankeren binnen BDO en meer structuur aanbrengen in de maatschappelijke betrokkenheid die al op diverse vestigingen aanwezig is. Het is mooi dat er zo’n fonds binnen BDO bestaat en dat wij als ambassadeurs daar een bijdrage van ontvangen om mooie lokale projecten te organiseren.

Ook iets voor jou?

Werken bij BDO is voor mij uniek, omdat ik naast de werkzaamheden die ik verricht ook de mogelijkheid krijg om dit soort bijzondere goede doelen activiteiten te organiseren. Ook de vele activiteiten die BDO organiseert voor haar werknemers maakt het een feestje om elke dag naar het werk te gaan; van de vrijdagmiddagborrel tot sportavonden en van kwartaalborrels tot een intern BDO Voetbaltoernooi.

Wil je zelf ook een bijdrage leveren of heb jij vragen over BDO als werkgever? Neem dan gerust contact met mij op!


Bekijk ook onderstaande video voor een sfeerimpressie van de spellenmiddag in Amstelveen:

Sanne van Eijs

Sanne van Eijs (23) is commercieel medewerker bij BDO en nauw betrokken bij het organiseren en faciliteren van bijeenkomsten, workshops en evenementen voor klanten en relaties. Dit doet zij met veel passie en plezier. Hiervoor heeft zij de studie Communicatie & Organisatie bij Schoevers gevolgd en bij de Rabobank gewerkt. Hier heeft zij haar passie voor marketing & communicatie en het organiseren van events ontdekt.

Momenteel woont zij in Loenen aan de Vecht, waar zij sinds kort ook voetbalt in het damesteam van SV de Vecht. Naast terrasjes pakken en shoppen is haar grote hobby reizen en zoveel mogelijk bijzondere en prachtige plekken op aarde bezoeken.

Top