BDO en het familiebedrijf vormen al ruim 85 jaar een succesvolle combinatie. Onze voornaamste rol als accountants- en adviesbureau is de balans bewaken tussen de continuïteit van de onderneming en de harmonie in de familie. Waarom is het zo aantrekkelijk om te werken voor de klantgroep familiebedrijven? Welke meerwaarde kun jij toevoegen als (door)startende of ervaren professional?

Die antwoorden krijg je van twee specialisten in deze tak van sport, die beiden een andere vaktechnische achtergrond hebben. Angela van Willegen, partner Belastingadvies en fiscalist bij BDO, heeft twintig jaar ervaring met familiebedrijven en werkt nu vier jaar bij BDO. Joost Vat, partner Advisory, werkt ook al twee decennia voor familiebedrijven en is intern de voorzitter van de marktgroep Familiebedrijven.

Angela en Joost zijn benieuwd naar elkaars verhaal en wisselen in dit artikel hun ervaringen uit.

Angela: Wat trekt jou zo aan in het werken voor familiebedrijven?

Joost: De mate van betrokkenheid en de emotie eromheen, mensen die werken met eigen geld; allemaal elementen die zorgen voor een dusdanige dynamiek die ik ongeëvenaard vind in vergelijking met andere type klanten waarvoor ik heb gewerkt. Die dynamiek maakt ons werk veel menselijker, vind ik. Hoe zie jij dat?

Angela: Of je nu adviseur, accountant of fiscalist bent, binnen een familiebedrijf heb je te maken met meerdere contactpersonen. De ene keer is dat een aandeelhouder, in de persoon van een vader, moeder, zoon of dochter, en dan weer een hoofdadministratie of financieel directeur. De kunst is daar je weg in vinden. Dat is telkens weer een mooie uitdaging.

De eerste keer

Angela: Kun je jouw ‘eerste keer’ bij een familiebedrijf nog herinneren?

Joost (na een lach): Ja, die kan ik me nog héél goed herinneren. Een bedrijf met een klassieke, dominante DGA, die zou worden opgevolgd door zijn zoon, een karakterologisch totaal ander type. Die vader belde mij ’s avonds laat weleens op. Wat moet ik dan straks als ik geen directeur meer ben? Wie ben ik dan nog in mijn leven? Zo ontdekte ik meteen dat het bij familiebedrijven niet alleen om vaktechniek draait. Natuurlijk moet je alles goed regelen, maar het gaat er juist ook om dat je in staat bent de heersende emoties op de juiste manier te kanaliseren. Dit betekent dat je ook weleens tegengas moet kunnen en durven geven. Het mooie met werken voor familiebedrijven vind ik dat je heel dicht bij mensen in de buurt kunt komen en veel impact kunt hebben. Dat maakt het voor mij, ook na twintig jaar, nog steeds de leukste doelgroep die er is.

Wat weet jij nog van je eerste keer?

Angela: Ik hoopte al dat je mij hetzelfde zou vragen! Aan het begin van mijn carrière, in 2000, mocht ik met een partner naar een familiebedrijf van twee broers. De ene broer zag de andere broer graag uit het bedrijf stappen. De hele ochtend hebben we alleen maar daarover gesproken. ‘Het ging helemaal niet over fiscale zaken’, zei ik in de auto terug. Terwijl ik me had voorbereid op, bijvoorbeeld, de bedrijfsopvolgingsregeling. Het bijzondere is dat ik dat bedrijf nog steeds mag bedienen, na twintig jaar, maar dan met de zoon en dochter van die man, ongeveer van dezelfde leeftijd als ik, met kinderen van dezelfde leeftijd. Dat geeft de relatie nog iets extra’s. Ik merk dat je bij dit werk over het algemeen heel lange klantrelaties kunt aangaan. Herken jij dit?

Lange relaties

Joost: Zeker. De meeste familiebedrijven hechten zelf ook aan lange, ofwel duurzame, relaties. Op die manier kun je tijdens je loopbaan echt met een ondernemer meewandelen. En zo kan een relatie ontstaan waarin de ondernemer bij lastige keuzes jou belt om even mee te denken. Die relatie kan ook zover gaan dat je wordt uitgenodigd voor, bijvoorbeeld, huwelijken… Die uitnodigingen heb ik altijd afgeslagen, want je moet ervoor oppassen dat je niet te veel onderdeel wordt van een familie. Dat komt de objectiviteit niet ten goede, denk ik. Maar het geeft wel aan wat voor positie je in zo’n familiebedrijf kunt innemen. Als je van familiebedrijven houdt, kun je daar binnen BDO helemaal op los!

“Als je van familiebedrijven houdt, kun je daar binnen BDO helemaal op los!”

Angela: Daarom heb ik vier jaar geleden ook gekozen om naar BDO over te stappen, vanuit een andere grote accountancy-organisatie. Omdat BDO zo duidelijk uitdraagt voor het mkb en familiebedrijf te werken. Als fiscalist bij BDO zit je snel op de voorste rij om mee te denken. En dankzij het werken in samengestelde teams, ben je in staat om een bredere gesprekspartner te worden.

In de familie

Joost: Die samenwerking met verschillende specialisten is ook het leuke aan het werken met familiebedrijven vanuit BDO. Maar die multidisciplinaire benadering is ook noodzakelijk om ons werk goed te doen, want klanten bellen ons per definitie als er sprake is van een complex vraagstuk. Anders kunnen ze het zelf wel. En een complex vraagstuk is nooit eendimensionaal, maar heeft altijd meerdere facetten, waaronder een emotionele kant. De kunst is die facetten op de juiste manier met elkaar te verbinden. Als je dat kunt, samen met de klant, ga je echt het verschil maken en zaken oplossen.

Angela: Welke tip kun je daarbij geven aan onze nieuwe collega’s?

Joost, droogjes: Volg een cursus psychologie…  Ik zeg dat gekscherend, maar om binnen het familiebedrijf succesvol te zijn, moet je wel gevoel hebben voor menselijke verhoudingen. Als je niet flexibel bent en je alleen op de techniek richt, dan ga je snel de plank misslaan. Je moet er ook niet van staan te kijken dat een beslissing binnen een familiebedrijf de ene keer heel snel wordt genomen en de andere keer veel langer duurt, ook al lijkt juist die beslissing voor jou veel makkelijker te nemen.

Angela: Ja, sommige fiscalisten kunnen weleens onrustig worden als ze iets ‘geniaals’ hebben uitgevonden, waar de klant maar geen klap op geeft. ‘Dit is toch het meest aantrekkelijke idee?’ roepen ze dan. Ja, dat kan zo zijn, maar mogelijk speelt er iets in de familiesfeer.

Joost: Een ABC’tje is niet altijd een no-brainer! Het gaat tenslotte altijd om de balans tussen de continuïteit van de onderneming en de harmonie binnen de familie. Dat betekent dat je constant op die twee borden moet schaken. Als je de bedrijfsdynamiek en de familiedynamiek met elkaar in verbinding weet te brengen, ontstaan werkelijk duurzame oplossingen!


Familiebedrijvenonderzoek

BDO is al decennialang betrokken bij het landelijke familiebedrijvenonderzoek: een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek, de laatste jaren uitgevoerd door de Erasmus Universiteit, in samenwerking met de Rabobank. BDO kan exclusief gebruikmaken van de cijfers, trends en andere uitkomsten uit dit onderzoek, zowel voor interne (opleidings)doeleinden als voor het versterken van de dienstverlening. In lijn met dit onderzoek praat BDO traditiegetrouw familiebedrijven bij over de laatste ontwikkelingen en uitdagingen die deze ondernemingen zo kenmerkt. Dit jaar vond het familiebedrijven-event voor het eerst online plaats. Meer weten? Bekijk de terugblik van het familiebedrijven-event De Eeuwige Jeugd op de website van BDO.

Ben jij na het lezen van dit interview geïnteresseerd in een carrière bij BDO? Bij BDO werken we voor verschillende soorten klanten, waaronder familiebedrijven. Meer weten? Neem dan contact op met één van onze recruiters!

 

Joost Vat en Angela van Willegen

Over Joost Vat

Ik woon met mijn gezin (vrouw en twee kinderen, van 13 en 11) in Leusden, in het midden van het land. Dat past ook wel bij mijn landelijke rol. Ik werk nu twintig jaar bij BDO en heb me in die jaren gespecialiseerd in het familiebedrijf.

Over Angela van Willegen

Met mijn man en kinderen van 13 en 10 woon ik aan de Waal in de gemeente Zaltbommel . Vanuit mijn werkplek in de serre kijk ik uit over een kleine boomgaard. BDO is mijn tweede werkgever. Na mijn studie fiscale economie in Tilburg heb ik zestien jaar bij EY gewerkt. Als belastingadviseur hecht ik veel waarde aan een persoonlijke relatie. Als ‘zakelijk zorgzame’ generalist is het verhaal achter de vraag wat mij drijft.

 

 

Top