Eind mei organiseren we de BDO Run, een hardloopweekend voor collega’s en relaties. Of beter gezegd: een sportweekend, want deelnemers mogen de gekozen afstand ook wandelend, fietsend of skeelerend afleggen. Wanneer ze uitkomt, in hun vertrouwde omgeving. En ze staan er niet alleen voor: in aanloop naar dit evenement helpt het BDO Run team ze met praktische tips en workshops op weg.

Twee doelen van BDO komen in dit weekend perfect samen: met elkaar in verbinding blijven en de vitaliteit van onze medewerkers én van de maatschappij bevorderen. Vandaar dat we de BDO Run gekoppeld hebben aan het goede doel.

De grote aanjager van de BDO Run is Chris Berendse (27 jaar, HRD-adviseur), die als fanatiek hardloper niet kan wachten tot hij weer aan de start staat van een hardloopevenement, zoals de Dam tot Damloop, in zijn woonplaats Amsterdam. “Dat was in 2014 mijn eerste hardloopwedstrijd, en ook meteen voor een goed doel. In die zin is het wel the story of my life dat één doel nooit genoeg is. Ik moet altijd meerdere doelen aan elkaar knopen. Ik heb ook wel echt een doel nodig om naartoe te werken. Anders ben ik niet vooruit te branden… Zo ben ik op het idee van de BDO Run gekomen.”

De BDO Run: hoe werkt het?
Op 29 en 30 mei organiseren we de BDO Run. Als deelnemer kun je kiezen voor de 5, 10 of 15 kilometer of voor de halve marathon. Hardlopen, wandelen, fietsen of skeeleren, waar jij zin in hebt. In deze video leggen initiatiefnemers Chris Berendse en René Nelis het idee uit. Meedoen? Schrijf je dan nu in voor één van de 50 startbewijzen!

Dat je hardloopevenementen mist, is één ding. Maar zelf zo’n heel evenement organiseren is toch een heel ander verhaal. Wat drijft jou om dit te organiseren?

“Behalve dat ik dus zelf een trainingsdoel nodig heb, vind ik het vooral heel leuk om andere mensen in beweging krijgen. In mijn werk is dat meestal mentaal of figuurlijk, maar in dit geval dus ook fysiek. Het is gaaf om te zien wie we mee kunnen krijgen om in mei de hardloop-, wandelschoenen of skeelers aan te trekken en zichzelf uit te dagen! Daarnaast doe ik de organisatie ook zeker niet alleen, diverse collega’s helpen in de voorbereiding. Ook scheelt het dat we voor deze run geen locatie, vergunning, etc. hoeven.”

Was het moeilijk om dit plan van de grond te krijgen?

“Nee helemaal niet! Ons coronateam was al bezig met verschillende initiatieven om collega’s in verbinding te laten blijven. Vanuit die gedachte hebben we het plan op een hele soepele manier met elkaar verder ontwikkeld en naar de Raad van Bestuur gestuurd. Ik had verschillende scenario’s uitgewerkt, van een kosteloos evenement tot en met een totaalpakket inclusief merchandise. Al snel kregen we een enthousiaste reactie en konden we beginnen met de voorbereidingen.”

Was je verrast dat het zo makkelijk zou gaan?

“Ik had wel verwacht dat ze erachter zouden staan, gezien de nieuwe strategie van BDO waarin de nadruk ligt op verbinding en vitaliteit. En op een trots gevoel om bij BDO te horen. Dus ik wist wel dat ons plan daar goed op aansluit. Het is vooral leuk om te zien, en typerend voor BDO, dat het vervolgens zo organisch kan ontstaan.”

Chris (rechts) samen met René Nelis (links), voorzitter Raad van Bestuur

Hoezo typerend?

“Ik zeg altijd: BDO is groot genoeg om kansen te krijgen en tegelijkertijd klein genoeg om zelf kansen te creëren. Deze BDO Run is het perfecte voorbeeld daarvan: 2.700 medewerkers krijgen de kans om mee te doen aan een hardloopwedstrijd en ik heb die kans mogen creëren. Met het BDO Run Team, waar nog vier andere collega’s een bijdrage aan leveren. Vele handen maken licht werk. Dan blijft het ook leuk. Eerst dacht ik, wat heb ik mezelf op de hals gehaald? Haha. Maar ik ben er max twee uurtjes per week mee bezig, mede dankzij hen.”

Wat voor toegevoegde waarde heeft dit initiatief voor jouw werkende leven?

“Op deze manier kan ik mijn creativiteit een beetje kwijt en even lekker doorpakken met iets heel anders. Gewoon iets leuks opzetten, fixen en een concreet resultaat behalen. In mijn dagelijkse werk heb ik dat ook. Ik moet altijd die stip op de horizon hebben. Dingen puur voor mijn plezier doen, of omdat het moet, vind ik heel lastig. Ik haal mijn plezier er juist uit om ergens naartoe te werken. Dat zullen vast veel mensen herkennen.”

Wat zijn je voornaamste werkzaamheden normaal gesproken?

“Als HRD-adviseur houd ik me bezig met projecten en programma’s die zich richten op de ontwikkeling van de organisatie en de mensen binnen de organisatie. Het belangrijkste project waaraan ik nu werk is ons cultuurprogramma BDO Horizon, met in het verlengde daarvan het thema diversiteit en inclusie. Die ‘D’ achter ‘HR’ staat dus voor Development.”

Over ontwikkeling gesproken, daar kun jij ook over meepraten, toch?

“Zeg dat wel. Ik ben in februari 2015 als assistent accountant begonnen bij BDO. Op de Audit-afdeling in Utrecht. Ik vond mijn vak niet leuk genoeg, maar BDO wel. Hoe kon ik zorgen dat ik het leuke kon behouden met werk dat ik graag deed? Toen heb ik geleerd dat je zelf de regie over je loopbaan hebt. Ik had altijd wel het idee dat ik bedrijven verder wilde helpen, maar dan vooral de mensen binnen die bedrijven. Dus daar moest ik het in zoeken. En zo heb ik de overstap gemaakt naar HR. Eerst in de rol van recruiter en toen richting HR Development. Een thema waarin ik me graag verder verdiep. Daarom ben ik afgelopen februari, naast mijn werk, begonnen met een master gericht op organisatiepsychologie.”

Nog iets dat je graag wilt meegeven aan toekomstige collega’s?

“Durf je hoofd boven het maaiveld uit te steken om mogelijkheden voor jezelf te creëren. Wees daarin ook niet bang voor kritiek. Nee heb je, ja kun je krijgen. En vind je je werk niet leuk, kijk dan vooral naar jezelf. Wat kun je, binnen jouw cirkel van invloed, doen om je situatie te veranderen? En dat hoeft natuurlijk niet zo rigoureus te zijn als bij mij… De cultuur van BDO helpt je bij die persoonlijke ontwikkeling. De nuchterheid en het ondernemende van BDO’ers vind ik erg fijn… Zo, nu ben ik wel uitgepraat, ik ga lekker naar buiten om te lopen!”


Interesse in een carrière bij BDO? Check onze vacatures of neem contact op met één van onze recruiters.

Chris Berendse

Chris is HRD Adviseur en werkt 5,5 jaar bij BDO. Hij begon zijn carrière als Assistent Accountant op de Audit & Assurance afdeling in Utrecht. Na twee jaar besloot hij de overstap te maken naar Human Resources (HR). Als HRD Adviseur houdt Chris zich bezig met vraagstukken omtrent mens- en organisatieontwikkeling, onder andere door middel van het doorontwikkelen van het interne cultuurprogramma, het stimuleren van het diversiteit en inclusie beleid en het onboarden van young professionals.

Stilzitten is niet weggelegd voor Chris. De kans is groot dat je hem in zijn vrije tijd aantreft in de sportschool of op zijn hardloopschoenen. Daarnaast gaat hij graag weekendjes op pad met en naar vrienden, om aan een internationale marathon of andere hardloopwedstrijd deel te nemen, of om een feestje te bezoeken.

Top