Door mijn hobby – fotograferen – ga ik graag op stap om onze mooie natuur in beeld te brengen. Het is ook mooi de verschillende seizoenen vast te leggen op dezelfde wandelroutes. Ik deel graag met jou mijn drie favoriete wandelroutes.

Westerschouwen

In Westerschouwen starten bij het bezoekerscentrum veel verschillende wandelroutes. Sommige routes waren een flinke uitdaging, waarbij ik behoorlijk door het mulle zand omhoog moest ploeteren. Maar na het afsluiten van de dag met een hapje en drankje in de directe omgeving en een laat bezoekje aan het strand voor de zonsondergang was het een perfecte dag.

Wandelroute – Omgeving Garderen

In Garderen bezoek ik jaarlijks ‘De Beeldentuin’, waar ze ieder jaar weer een prachtig zandsculpturenfestijn organiseren. In de directe omgeving van dat festijn heb ik ook meerdere wandelroutes gelopen. De start van de routes is slechts een kleine kilometer van de Beeldentuin, waardoor ik dit ook telkens weer combineer. Eerst een mooie wandeling – hier heb ik ook eindelijk eens echte herten en wilde zwijnen gezien – en daarna te voet naar de Beeldentuin, de zandsculpturen bewonderen, in het restaurant lekker eten en tot slot nog even in de winkeltjes bij de Beeldentuin rondneuzen. Een hele leuke combinatie.

Wandelroute Roetroute – Schoorlse Duinen

Deze route heb ik al diverse malen afgelegd. In 2009 heeft hier een enorme brand gewoed. Een groot deel van de schade is door de natuur hersteld, maar ik zag tijdens deze wandeling nog steeds de sporen van de brandschade. De route begon voor mij direct met een leuke uitdaging, namelijk een trap van circa 250 treden. Maar het is de moeite waard. Ik kon genieten van een prachtig uitzicht. Dat het niet de laatste klim in deze route was merkte ik al snel.

De route begint bij het buitencentrum waar ook (betaald) parkeergelegenheid is. Bij het buitencentrum starten 10 verschillende wandelroutes, dus er is genoeg keuze als je meer wilt zien van de Schoorlse duinen! Veel plezier!


Lees ook de 9 andere vakantietips van BDO-collega’s

LIESBETH BOT
Management Assistente
In 1975 ben ik als secretaresse gaan werken bij een accountantskantoor dat in 1990 werd overgenomen door BDO in Rotterdam. De medewerkers van dit kantoor vormden toen de basis van de afdeling Accountancy & Bedrijfsadvies van BDO. Op dit moment ben ik bij BDO Rotterdam werkzaam als management assistente op de afdeling Audit & Assurance. Ik ben geboren en getogen in Maassluis. Door mijn hobby – fotograferen – ga ik graag op stap om onze mooie natuur in beeld te brengen. Het is ook mooi de verschillende seizoenen vast te leggen op dezelfde, favoriete wandelroutes.

Top