Mijn allereerste festival kan ik nog als de dag van gisteren herinneren. Het was een kleinschalig festival in Etten-Leur waar we met vrienden op de fiets naartoe reden vanuit mijn vorige woonplaats Hoeven. Toen ik thuis kwam zat ik nog boordevol energie en wilde ik maar één ding: doordansen en mijn volgende festivalticket bestellen! Nadat het kabinet bekend maakte dat alle festivals dit jaar niet door zouden gaan, voelde ik een grote teleurstelling. Ik liet het er uiteraard niet bij zitten en besloot het festivalseizoen zelf in huis te halen. Wil jij dit nu ook? Dan heb ik hier DE tips om dit festival gevoel in huis te halen.

Tip 1: Goede muziek is het halve werk

De meeste festivals organiseren op de dag of in het weekend waarin het festival zou plaatsvinden een livestream. Op Facebook kun je zoeken naar het desbetreffende festival en deelnemen aan de livestream. Op de website www.djguide.nl kun je alle festivals vinden en de datum waarop het festival zou plaatsvinden. Ook staat hierbij vermeld voor welke festivals een livestream wordt organiseert. Ik heb voor jullie een aantal leuke livestreams uitgezocht. Nu nog een goede muziekinstallatie en het feest kan bijna beginnen! Let hierbij wel op dat je geen geluidsoverlast veroorzaakt bij de buren. Mocht dit wel het geval zijn, dan kun je via www.silentdisco.com vanaf 10 personen een silent disco set huren. Leuk als die ene vriend of vriendin toch meer van techno houdt dan van hollandstalige muziek. Je kunt namelijk switchen tussen verschillende frequenties.

Tip 2: Dress to impress

In deze tijd is het heerlijk om in je trainingspak thuis rond te lopen, want ja…wie ziet je nu? Ook al is het een thuisfestival, je voelt je meer in de festival mood indien je een leuke festival outfit aantrekt. Dus, haal die gekke tijgerblouse maar uit de kast, je snelle planga, je waaier, en voor de dames GLITTERS. Want het is ‘time to sparkle’! En voor de heren… flaneren kun je leren, ook thuis! Spreek met je vrienden een verkleedthema af, bijvoorbeeld bij de livestream van Sensation Waailand een lekkere Hollandse outfit met veel rood, wit en blauw. Of houd lekker je trainingspak aan bij de livestream van Defqon en combineer deze met je sneakers. Via de website van www.ravedans.com kun je ook leuke festival items shoppen.

Tip 3: Dansen droogt uit: ‘Let’s Hydrate’

Het is belangrijk dat je goed gehydrateerd blijft tijdens het dansen. Drankjes zijn veelal aan de prijs op een festival, maar thuis kun je heerlijk uitpakken. Met heerlijke cocktails creëer je het zomergevoel. Indien je geen alcohol drinkt is de alcoholvrije Mojito van Finley een heerlijk alternatief. Met ijs en een takje munt onderscheid je het verschil haast niet van een normale Mojito.

Tip 4: Good Food = Good Mood

Na een tijdje zullen jij en je vrienden last krijgen van knorrende buikjes. Je hebt met dansen al aardig wat calorieën verbrand. Wist je dat je met één uur dansen bijna 400 calorieën verbrand? Nu een aantal uurtjes dansen is het dan ook tijd om de reserves aan te vullen en een rondje langs de foodtrucks te lopen (in dit geval de keuken). Het favoriete festivalfood is en blijft toch wel de puntzak met frietjes en een frikandel. Tja, het zijn nu eenmaal geen culinaire hoogstandjes tijdens een festival. Het moet in ieder geval voldoen aan deze criteria: goed vast te houden tijdens het dansen, snelle bereidingstijd, goede bodemlegger en lekker (vettig).

Tip 5: Friends

Een feestje staat of valt met de vrienden die je uitnodigt. Vanaf 1 juni mogen we weer met meer man bij elkaar komen als wel aan de 1,5 meter regel gehouden kan worden. Zorg in ieder geval dat je je gekste en leukste vrienden uitnodigt die het feest naar een hoger niveau kunnen brengen.

Tip 6: Dance like nobody is watching

Ja hoor, daar is dat ENE deuntje of dat ENE nummer waar je zo lekker op kan dansen. Dance like nobody is watching. Mocht je niet beschikken over goede dance moves dan biedt YouTube uitkomst die je onder andere de Ravedans kan leren. Ook kun je er een lesje salsadansen leren of old skool hakken is aan te leren via YouTube.

Tip 7: Aankleding van huis of tuin

Elk jaar kijk ik mijn ogen uit bij de mooiste mainstages. Om een hele mainstage te bouwen in je achtertuin gaat wellicht wat ver. Echter kun je wel je huis gezellig aankleden met verlichting of elementen van een festivalterrein thuis terug laten komen. Bijvoorbeeld op de toiletdeur een bordje met ‘dixie’ te plakken en in de keuken een bar creëren. Daarnaast kun je in meerdere kamers een andere ‘stage’ maken met een ander genre muziek. Zo kun je lekker op en neer lopen tussen meerdere stages.  Daarnaast is het ook leuk om de woonkamer vol met opblaasbare beesten, luchtbedden, etc. te vullen.’


☝️ Kleed je huis helemaal in festivalstijl aan met deze handige discolampen! ☝️


Lees ook de 9 andere vakantietips van BDO-collega’s

 

JESSICA SCHALK
Senior Assistent Accountant
Ik ben Jessica Schalk, 29 jaar en woonachtig in Breda. Intussen werk ik bijna 8 jaar in de accountancy. Na de afronding van mijn bachelor aan Avans Hogeschool ben ik gestart bij Accon Avm in Goes, maar snel de overstap naar BDO Breda gemaakt waar ik inmiddels 4 jaar werkzaam ben. Naast mijn werk volg ik nog de studie Post Master Accountancy aan Nyenrode Business Universiteit. In mijn vrije tijd hou ik van koken of lekker uit eten gaan met vrienden. Daarnaast vind ik het leuk om weekendjes weg te gaan en festivals te bezoeken. Ik zal mezelf omschrijven als een gezellige Brabantse Bourgondiër. Maar dat bourgondisch leven houd ik wel onder controle in de sportschool waar ik ongeveer 2 keer per week te vinden ben.

Jessica’s top livestreams

✅ De Sluwe Vos x Duikboot Festival – 21 maart 2020
✅ Sensation Waailand – 18 april 2020
✅ On Air Sessions – Live form Air Amsterdam – 30 mei 2020
✅ Vunzige Deuntjes Live – Veel Osso #7 – 5 juni 2020
✅ Intents Festival – 4 t/m 6 juni 2020
✅ Fiesta Macumba – 12 juni 2020
✅ Defqon 1 at Home – 26 t/m 28 juni 2020
✅ Tomorrowland – 25 en 26 juli 2020

Top