Met drie kinderen in huis thuiswerken is een mooie uitdaging, zeker als kinderboerderijen, dierentuinen en horeca beperkt toegankelijk zijn. Ook die zonvakantie naar de Spaanse stranden gaat waarschijnlijk niet door dit jaar. Hoe kom je de zomer door met een huis vol kinderen in tijden van corona?

Tip 1: Op safari in en rond het huis

Naar China om panda’s te spotten, op safari in Afrika of duiken met haaien voor de kust van Mexico? Dit jaar even niet. Maar geloof het of niet, ook jij hebt een leeuw in de tuin, een inktvis in bad en een pinguïn op de stoep. Als je er maar in gelooft en een beetje een recente smartphone hebt. Google met je smartphone maar eens op bijvoorbeeld ‘tijger’ of ‘bruine beer’. Klik vervolgens op ‘bekijk een levensgrote …… van dichtbij’ en na een paar seconden scherpstellen staat het dier naar keuze in je woonkamer of de tuin. Levensgroot en met alle bewegingen en geluiden die er bij horen. Lotte (5) en Lars (3) schrokken wel even toen er ineens een leeuw en een tijger in de achtertuin bleken te staan, maar de pinguïn, geit en panda vonden ze wel erg leuk. De lijst met beschikbare dieren lijkt nog steeds te groeien en als je op ‘3d dieren google’ zoekt vind je tal van overzichten. Je kunt vanuit het scherm op je telefoon ook foto’s en filmpjes maken van je kinderen met het dier naar keuze, leuk voor in het vakantie-album 2020 :-).!

Tip 2: Kamperen in de achtertuin

Met of zonder de wilde dieren uit mijn vorige tip. Bij ons bleek een tent in de achtertuin een schot in de roos, niet alleen voor onze eigen kinderen, maar ook vriendjes en vriendinnetjes vonden het erg leuk om in de tent te komen lunchen, spelletjes te doen en ‘net alsof te slapen’. Lotte en Lars zijn groot fan van Koos Konijn, dus om het vakantiegevoel compleet te maken zijn we op internet op zoek gegaan naar kleurplaten en knutselwerkjes voor in onze eigen ‘Koos Knutselclub’, begonnen we de dag met het Koos Clublied en sloten we af, als ze daar nog energie voor hadden, met de minidisco. Waar YouTube toch allemaal goed voor is :-). Onze kinderen zagen het nog niet zitten om ook echt in de tent te slapen, maar ik weet zeker dat we daar de komende jaren niet onderuit komen.

Tip 3: Maak je eigen fotospeurtocht

Afhankelijk van de weersverwachting kan je dit binnen en/of buiten doen. Het kost je misschien een uurtje voorbereiding, maar als je het een beetje moeilijk maakt zijn de kinderen wel weer een paar uur zoet. Maak foto’s van kleine maar bekende details in huis en maak hiervan een collage.

De kinderen kunnen vervolgens samen of als wedstrijdje tegen elkaar op zoek naar de gefotografeerde plekjes. Het leukste is het als de kinderen zelf ook een fototoestelletje hebben (of een oude iPhone bijvoorbeeld) zodat ze dezelfde foto na kunnen maken. Lotte en Lars hebben vorig jaar van Sinterklaas een kindercamera gekregen. Lekker makkelijk te bedienen en ze kunnen tegen een stootje. Hebben ze geen camera? Laat ze dan de gevonden plek markeren met een sticker of opschrijven op een antwoordformulier.


Lees ook de 9 andere vakantietips van BDO-collega’s

 

JORIS VAN DER MEER
Senior Manager Audit & Assurance
Ik ben Joris van der Meer en - met een kleine onderbreking tussen 2015 en 2017 - sinds 2007 werkzaam bij BDO. Ik ben ongeveer de helft van de tijd werkzaam als senior manager in de controlepraktijk en de andere helft van de tijd betrokken bij Bureau Vaktechniek. Voordat ik bij BDO kwam werken heb ik ruim de tijd genomen om van het studentenleven te genieten en in die studietijd veel verschillende bijbaantjes gehad. Van pizzabezorger tot afwasser en van administratief medewerker tot kabellegger. Mijn talent voor het leggen van kabels en afspoelen van taartrekken bij de Hema bleek niet voldoende voor een verdere carrière, waarna ik in de accountancy terechtgekomen ben. Ik woon samen met vrouw en kinderen in Bavel en met name die kinderen zijn ook mijn grootste hobby en vrijetijdsbesteding.

Top