Zo’n zeven jaar geleden ben ik samen met twee vrienden begonnen met het draaien van muziek op feesten en festivals. We draaiden met name deephouse waardoor onze DJ-naam ‘Badmeesters van het Diepe’ is ontstaan. Ik draai de muziek en mijn twee vrienden MC’en in – uiteraard – passende outfit. Door de jaren heen is onze muziekkeuze veranderd. Deephouse is veranderd naar freestyle/feestmuziek. En zo hebben we inmiddels op een flink aantal (dance)festivals en feesten gestaan, waaronder Wish Outdoor en Harmony of Hardcore. Om er deze zomer, zonder festivals, toch een topzomer van kunt maken, deel ik graag de volgende drie tips met jou!

Tip 1: Leer zelf draaien

Nu alle festivals en de meeste sociale activiteiten gecanceld zijn houd je misschien tijd over. Het ideale moment dus om een nieuwe hobby op te pakken. Je kunt hiervoor natuurlijk meteen hele fancy apparatuur aanschaffen, maar een simpele app op de telefoon werkt ook. Zo werkt de app DJay op vrijwel alle telefoons en kun je snel een professionele mix maken. Wil je toch liever gewoon lekker muziek uitkiezen en is mixen niet jouw ding? Dan kun je met Pacemaker op je telefoon de mix voor je laten maken. Maakt het je niet uit hoe de overgang tussen nummers gaat? Dan kun je nog altijd Spotify op shuffle zetten.

Uiteraard ga jij voor de uitdaging van het maken van echte mixen. Kies een genre dat je leuk vindt en maak een lijstje met toffe nummers die je wilt mixen. Probeer vervolgens met de app of apparatuur die je hebt, de nummers vloeiend in elkaar over te laten lopen. Houd het simpel door het bij één muziekgenre te houden. Daarnaast is het makkelijker om nummers met dezelfde of bijna dezelfde BPM (Beats Per Minute) in elkaar te mixen. Na een paar keer geoefend te hebben wordt het tijd voor publiek!

Tip 2: Houd je eigen silent disco

Heb je een tuin met voldoende ruimte? Nodig een aantal vrienden/familieleden uit, geef iedereen zijn of haar koptelefoon en het feest kan beginnen. Er zijn diverse sites waarop je voor een schappelijke prijs de koptelefoons (vanaf 10 stuks) kan huren. Je kunt dan kiezen om 1, 2 of 3 kanalen muziek aan te bieden. Zo kun je jouw gasten niet alleen jouw verse skills laten horen, maar ook andere mixen of playlistjes zodat er voor ieder wat wils tussen zit.

Het voordeel van meerdere kanalen is dat je tussendoor kunt pauzeren, want op de andere kanalen gaat de muziek gewoon door. Ook kan het feest doorgaan tot in de late uurtjes zonder dat de politie op de stoep staat. En als laatste hoef je niet bang te zijn dat de buurt je hoort als je mix toch niet zo gelikt is als je gehoopt had.

Je hebt nu voor publiek gestaan en mag (of is het kan) jezelf artiest noemen! Er mist nu nog maar één ding, zie mijn volgende tip!

Tip 3: Je eigen backstage

Je hebt deze zomer in jezelf geïnvesteerd en hebt leren draaien. Je hebt zelfs je eigen feest georganiseerd en (helaas) je eigen huis/tuin afgebroken. Dan mag je jezelf in ieder geval verwennen met een goed gevulde rider (wensenlijst van artiesten). Regel een lekker luie stoel, de blauwe M&M’s, en natuurlijk je favoriete drankje. Je kan het uiteraard net zo gek maken als de grote artiesten, houd er rekening mee dat je de rekening zelf moet betalen.


Lees ook de 9 andere vakantietips van BDO-collega’s

 

THOMAS PULLES
Senior Assistent Accountant
Ik ben Thomas Pulles en werk nu 4,5 jaar bij BDO. Ik werk als Senior Assistent Accountant op de afdeling Audit & Assurance en controleer de jaarrekening van onze klanten. Voordat ik bij BDO ben gaan werken heb ik bij een kleiner regionaal kantoor gewerkt en combineerde ik samenstel- met controlewerkzaamheden. Ik woon in Helmond samen met Reiny en ben sinds een half jaar vader van Matthijs. Naast het werken bij BDO draai ik graag muziek op festivals en feesten, bezoek ik ook graag festivals met vrienden (uiteraard was dit voor de coronacrisis) en ga ik graag golfen.

Top