Elk jaar publiceert BDO dé landelijke financiële stresstest voor ziekenhuizen, in de vorm van de ‘Benchmark Ziekenhuizen’. Hierin onderzoeken we de financiële performance van alle algemene ziekenhuizen in Nederland. En dat is mensenwerk, door enthousiaste en ambitieuze BDO’ers. 

Deze maand heeft BDO de benchmark van 2021 gepubliceerd. Roel Lamerikx (manager Audit & Assurance) en Can Asçipinar (senior assistant accountant Audit & Assurance) zijn al enkele jaren twee van de drijvende krachten achter dit succesvolle project. Maar de manier waarop ze bij de benchmark betrokken zijn, is nu heel anders dan een paar jaar geleden. De twee BDO’ers hebben mooie stappen gemaakt in hun hun carrière. They’re moving up in the world.

Wat is er de afgelopen twee jaar voor jullie veranderd?

Can (28 jaar): ‘Sinds het vorige interview ben ik doorgegroeid naar senior assistent accountant. In die rol ben ik de afgelopen anderhalf jaar meer betrokken geweest bij het voorbereiden, uitvoeren en afronden van diverse controleopdrachten. Waarbij ik onder andere assistenten begeleid en opleid, aan de managers rapporteer, zelf meer klantcontact heb en meer gecompliceerde controlewerkzaamheden oppak. Dat zijn voor mij de grootste verschillen met mijn vorige functie. Lekker uitdagend!”

Roel (31 jaar): ‘Ik heb de mogelijkheid gekregen om sneller dan gebruikelijk door te groeien en ben nu manager, sinds juni dit jaar. Ik heb van BDO de ruimte gekregen om in mijn klantenpakket de keuzes te maken die nodig waren om die versnelde ontwikkeling mogelijk te maken. Als manager stuur ik zelfstandig mijn team aan. Voor de uitvoerende werkzaamheden ligt mijn focus vooral op de review van werkzaamheden door andere teamleden en op de meer complexe vraagstukken. Mijn uitdaging is de mensen in mijn team de ruimte geven zichzelf te ontplooien, zoals ik die ruimte ook heb gehad, terwijl ik ondertussen goed op de hoogte blijf van alles wat er speelt en de linking pin ben met de klant.’

Wat betekent die veranderende rol voor jullie bijdrage aan dit project?

Can: ‘In mijn geval minder uitvoerend werk, mede omdat ik met behulp van nieuwe technieken de invoer- en analysebestanden naar een hoger niveau heb gebracht. Op die manier heb ik het proces efficiënter en effectiever kunnen inrichten, waardoor mijn rol voor deze benchmark meer is verschoven naar het ondersteunen van de assistenten. Bij overige auditopdrachten ligt de nadruk voor mij nog wel op het uitvoerende werk.

Roel: ‘Twee jaar geleden zat ik nog vol “in de operatie” en voerde ik de analyses uit. Mijn voornaamste taak nu is het aansturen van het benchmarkteam in combinatie met het schrijven van de teksten. Samen met drie collega’s verzorg ik alle teksten voor het rapport, dat is voor mij de grootste verandering. Het interessante voor dit jaar is dat deze jaarrekeningen de eerste zijn in de coronatijd. Met alle discussies die momenteel gaande zijn over de ziekenhuizen: hoe maatschappelijk relevant wil je het hebben!?’

Welke impact heeft corona gehad op jullie werk voor de benchmark?

Roel: ‘Voor ons team was vooral de praktische uitvoerbaarheid van de benchmark dit jaar een grote opgave. De deadline om jaarrekeningen aan te leveren was namelijk verschoven van 1 juni naar 1 oktober, waardoor wij de benchmark een maand later dan normaal konden publiceren. Simpelweg omdat we van te veel ziekenhuizen nog geen jaarrekening hadden gezien.’

Can: ‘Je merkt wel echt dat ziekenhuizen de laatste twee jaar nog meer dan anders in het nieuws terugkomen. De mensen om me heen die weten waar ik mee bezig ben, zijn ook wel heel nieuwsgierig naar de resultaten. Wat ik dan antwoord? Dat we er nog druk mee bezig zijn, dus dat ze rustig moeten wachten op de uitkomsten, haha.’

Wat drijft jullie om dit en ander werk zo goed mogelijk te doen?

Can: ‘Als senior assistent krijg ik veel energie van het uitdagende werk dat ik nu doe. En daar hoort wel een gezonde werk-privébalans bij. Ik vind het vooral heel belangrijk om naast mijn werk lekker te kunnen sporten. Een kwestie van goed plannen, zeker in de periode van de eindejaarscontrole. De afgelopen twee jaar ben ik veel meer gaan sporten dan daarvoor en ik merk dat ik steeds meer energie heb, zowel buiten als tijdens mijn werk.’

Roel: ‘De motivatie is voor mij is een combinatie van de uitdaging van het werk en vooral de mate van verantwoordelijkheid. Ik heb in mijn vorige rol als junior manager al – mede door het behalen van mijn RA-titel – de ruimte gekregen om een bepaalde rol te vervullen in de controleteams, waardoor ik mij sneller heb kunnen ontwikkelen. Een gezonde werkprivébalans kan daardoor wel onder druk komen te staan, dus het maken van bewuste keuzes is dan wel cruciaal. Zoals bewust tijd inplannen voor mijn vrouw, vrienden en sport. En ook tijd voor mezelf, zodat ik niet van de ene naar de andere sociale verplichting ren.’

Wat zouden jullie nieuwe collega’s nog willen meegeven?

Can: ‘Na ruim vier jaar zie ik BDO nog steeds als een hele grote leerschool. Je leert hier zó veel in een korte tijd. Sta open voor de werkzaamheden die je oppakt, kijk wat je zelf leuk vindt, werk daarnaartoe én communiceer erover met je collega’s. Als je aangeeft wat je wilt, is daar binnen BDO de ruimte voor. Er wordt echt naar je geluisterd.’

Roel: ‘Bij BDO sta je zelf aan het roer van je eigen carrière. In de breedste zin van het woord, ook qua werk- en privébalans. Dus op het moment dat je zelf het stuur in handen neemt, is er ontzettend veel mogelijk en word je volop ondersteund. Dat is voor mij ook de reden is dat ik me na ruim zeven jaar nog steeds hartstikke op mijn plek voel bij BDO. Ik ervaar hier volop de ruimte om mezelf te kunnen ontwikkelen én om mezelf te kunnen zijn.’

Over de Benchmark Ziekenhuizen

In de jaarlijkse Benchmark Ziekenhuizen rapporteert BDO over de financiële situatie van de Nederlandse ziekenhuissector en worden algemene ziekenhuizen op basis van hun financiële performance over 2020 gerangschikt. Ook geven we in dit rapport onze visie op de noodzakelijke veranderingen om de ziekenhuiszorg betaalbaar, toegankelijk en doelmatig te houden. BDO legt de onderzoeksresultaten vooraf voor aan een aantal ziekenhuisbestuurders, die in de benchmark hun reactie geven en openhartig vertellen over hun financiële beleid.


Werken bij BDO ook iets voor jou?

Wil jij ook werken aan mooie projecten met een maatschappelijke relevantie in een leuk team? BDO werkt veel voor klanten in de zorg en de publieke sector. Bij ons is altijd ruimte voor talent en wij gaan graag met jou in gesprek. Meer weten? Neem dan contact op met de recruiter uit jouw regio.

 

Roel Lamerikx & Can Asçipinar

Roel Lamerikx is 31 jaar en sinds juni van dit jaar manager bij BDO.

Can Asçipinar is 28 jaar en senior assistent accountant bij BDO.

Top