Door mijn werkstudentschap heb ik een goed beeld gekregen van BDO en kon ik zelf ondervinden of het mij zou bevallen. En dit deed het! Als werkstudent leer je je collega’s al kennen en doe je daarnaast ervaring op binnen de accountancy. Als je eenmaal begint als starter bij BDO ga je al helemaal stappen maken. Door vier dagen te werken word je leercurve een stuk steiler en jouw werkzaamheden vallen steeds meer op zijn plek. De combinatie van werken en studeren is ideaal. Beiden vullen elkaar aan en volgen elkaar op waardoor je snel vooruit gaat. Als je van uitdaging houdt, is accounting zeker iets voor jou!

“Jij als persoon doet ertoe en jouw ambities zijn belangrijk.”

Marcha Govers

Iets meer dan een jaar geleden ben ik voor een half jaar naar Australië vertrokken. Omdat ik graag de zekerheid van een uitdagende bijbaan wilde voor als ik terug kwam, ben ik voordat ik vertrok al opzoek gegaan. BDO sprong er voor mij uit en ik besloot om te solliciteren als werkstudent. Dit werkstudentschap paste toen namelijk perfect bij mijn bachelor International Business Administration aan Tilburg University. Ik kwam er al snel achter dat BDO een groot internationaal bedrijf is met veel kansen voor studenten en starters. Een bijbaan als werkstudent leek mij dan ook een mooie kans. Bij het solliciteren kwam al snel naar voren dat het bedrijf erg persoonlijk en warm aanvoelde. Het is een grote organisatie maar zo voelt het absoluut niet.

BDO is een warm bedrijf met vele leuke en gezellige collega’s. Het bedrijf geeft je doorgroeimogelijkheden en je wordt uitgedaagd. Omdat ik elke week voor een andere klant werk krijg ik veel afwisseling. Ze zeggen dat accountants stoffig zijn maar ik denk niet dat er een socialer vak bestaat dan accountancy. Je werkt constant in teams en het is echt een mensenorganisatie. Jij als persoon doet ertoe en jouw ambities zijn belangrijk. Daarnaast vind ik het heerlijk dat de rangen tussen de werknemers niet overheersen. Er is niet veel hiërarchie waardoor je tegen zowel je manager als je partner jezelf kan zijn. Je komt hier in een warm nest terecht.

Starten in corona-tijd

Ik ben in februari 2020 bij BDO begonnen als werkstudent, dus eigenlijk net voordat Corona in Nederland kwam. Dit betekende ook dat ik na een aantal weken op kantoor opeens thuis moest werken. Het thuiswerken heb ik niet als vervelend ervaren. Ik had alsnog tijd om mijn collega’s te leren kennen en daar werd door hun ook de tijd voor genomen. Met vragen kon ik altijd terecht en dat werd zelfs zwaar gestimuleerd. Het was alleen wel zo dat ik vaak contact had met maar een paar personen, in plaats van dat ik met meerdere personen in een ruimte zat. Je zit daardoor iets meer afgesloten maar kan hierdoor ook wel efficiënt werken. Nu werk ik als starter 2 dagen per week op kantoor. Dit is fijn als je begeleiding nodig hebt, maar ook om sociaal gezien je collega’s meer te spreken en samen te lunchen. Ook vind ik het leuk om me weer helemaal op te doffen en naar kantoor te gaan.

Nog nét voordat de epidemie uitbrak, mocht ik deelnemen aan de BDO startersacademie. De startersacademie was helemaal geweldig. Twee weken op een externe locatie, incl. overnachting. Het is erg fijn dat je hier wordt klaargestoomd voor het werkleven bij BDO, maar daarbuiten is het ook leuk om collega’s op een informele manier te ontmoeten. Dit is jouw jaar-laag en hier heb je later erg veel profijt van als je deze collega’s kent en dingen met elkaar kunt delen. Je loopt namelijk toch tegen dingen aan als starter waar je het met elkaar over kan hebben. Al met al is de startersacademie erg leuk en ik heb het zeker ook gezien als een werkuitje.

Combinatie werken, school en sociaal leven

Na het afronden van mijn bachelor in juli, ben ik in september gestart als Assistent Accountant. Ook ben ik gestart met de deeltijd Accountancy opleiding aan Nyenrode. De combinatie van werk en school is voor mij wel wennen geweest. Het werken gaat allemaal goed en is erg leuk, maar de combinatie met studie is af en toe wel lastig. Dit moet je zien als een leerproces waar je vanzelf je weg in vindt. Daarnaast krijg je genoeg steun en begrip van collega’s die je willen helpen. Je eigen sociale leven verandert gedeeltelijk. Je hebt nog genoeg tijd voor familie en vrienden maar het is wel zo dat je je tijd buiten de lessen en werk aan school zal moeten besteden. Welke uitspraak mij vooral is bijgebleven is: je moet alle ballen hoog zien te houden en hier een balans in zien te vinden.

Naast mijn werk en school ben ik ook nog actief-lid bij studievereniging Asset Accounting en Finance. Hier zit ik in een commissie die het Accounting Insight Symposium organiseert dat op 25 november plaatsvindt. We hebben vijf mooie sprekers kunnen overtuigen om mee te doen en hopen hier een groot succes van te maken. Vijf actuele trends worden besproken die zowel voor de studenten als de professionals in accountancy interessant zijn. Het symposium is één van de grootste formele evenementen dat Asset Accounting en Finance organiseert. Door dit evenement samen met mijn mede commissie leden te organiseren heb ik mijn kennis binnen accountancy kunnen verbreden, ben ik persoonlijk gegroeid en kan ik met trots opkijken naar het evenement!

Commissie-foto Accounting Insight Symposium, Asset Accounting & Finance

Ben je nieuwsgierig geworden naar werken bij BDO? Neem dan contact op met een van de recruiters voor meer informatie.

Marcha Govers

Mijn naam is Marcha en ik ben sinds februari 2020 in dienst bij BDO. Momenteel ben ik 22 jaar oud en ik woon tussen Tilburg en Breda in. Elke week rij ik vanuit Chaam naar Tilburg waar ik aan de slag ga als Assistent Accountant voor 4 dagen per week. BDO heeft mij de kans gegeven om naast de 4 dagen werken nog één dag mijn Accountancy opleiding aan Nyenrode te volgen. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om met vriendinnen af te spreken en vooral lekker te borrelen.

Top